Artikel top billede

HP splittes op i to danske selskaber: Her er de to nye topchefer i Danmark

HP har sat navne på, hvem der fra 1. november kommer til at stå i spidsen for de to nye danske HP-selskaber, som opstår, når hardwarekoncernen splittes i to.

Fra 1. november skal it-verdenen vænne sig til at omtale hardware-giganten Hewlett Packard i flertalsform.

Efter 80 år bliver selskabet splittet i to nogenlunde lige store selskaber, HP Enterprise og HP Inc., hvor sidstnævnte skal stå for produktion og salg af pc'er og printere.

Tilsvarende kommer til enterprise-selskabet til at dække en bred vifte af it-løsninger og ydelser fra blandt andet servere, software og cloud-løsninger.

Opsplitningen af HP er et forsøg på at få den hæderkronede koncern på ret køl efter flere tumultariske år, hvor selskabet har haft mere end almindeligt svært ved at få de teknologiske og økonomiske ender til at mødes.

Ny chef for HP Enterprise bliver Morten Illum, som formelt tiltrådte sit nye job 1. august.

43-årige Illum har været ansat i HP de seneste ti år. Han har i forvejen titel som vicepresident (VP) med ansvaret for hardware business i Vesteuropa.

Den titel supplerer han nu med jobbet som administrerende direktør i den danske del af HP Enterprise.

Morten Illum vendte så sent som i maj tilbage til Danmark efter tre år som VP for HP's netværksforretning i Singapore

Ovre i pc- og printforretningen, HP Inc., bliver skiftet knap så markant, når 46-årige Thomas Persson sætter sig for bordenden som administrerende direktør.

Han har 18 års HP-karriere bag sig og kom til den danske forretning i 2012 som partnerdirektør - et job har for et år siden supplerede med jobbet som øverste danske chef for pc- og print.

HP har ikke ønsket at lade de to nye danske chefer deltage i et interview med Computerworld før opsplitningen af selskabet er gennemført pr. 1. november.

Uden chef siden februar

Med udnævnelsen af de to nye HP-chefer udfylder HP's danske selskaber også det tomrum, der opstod da Jakob Schou Meding i februar i år forlod jobbet som HP's administrerende direktør til fordel for en direktørpost hos i softwareselskabet TIA Technologies.

Planerne om opsplitningen af HP har været kendt siden oktober i fjor, men det har siden da været småt med konkrete meldinger om, hvordan de to selskaber vil samarbejde, og hvad det vil få af betydning for kunder og partnere.

Der er dog ingen tvivl om, at fremtiden tegner mest lys for HP Enterprise, som står for de produkter og ydelser, som der knytter sig mest fremtidsmusik til.

HP's pc- og printforretning har derimod - som man også har set det for flere andre producenters vedkommende - haft svært ved at leve op til tidligere tiders storhed.

Alvoren bag den dramatiske opslitning understreges af, at HP de senste 16 kvartaler konsekvent har haft faldende omsætning, ligesom indtjeningen også har været under pres.

Eneste lyspunkt er netop salget af erhvervsløsninger, som ifølge HP's øverste chef Meg Whitman er i fremgang.

Læs også:

Nedtur fortsætter: HP's omsætning falder for 16. kvartal i træk

HP's it-folk ligger vandret op til opsplitning: Så mange API'er skal flyttes og rettes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere