HP splittes op i to danske selskaber: Her er de to nye topchefer i Danmark

HP har sat navne på, hvem der fra 1. november kommer til at stå i spidsen for de to nye danske HP-selskaber, som opstår, når hardwarekoncernen splittes i to.

Fra 1. november skal it-verdenen vænne sig til at omtale hardware-giganten Hewlett Packard i flertalsform.

Efter 80 år bliver selskabet splittet i to nogenlunde lige store selskaber, HP Enterprise og HP Inc., hvor sidstnævnte skal stå for produktion og salg af pc'er og printere.

Tilsvarende kommer til enterprise-selskabet til at dække en bred vifte af it-løsninger og ydelser fra blandt andet servere, software og cloud-løsninger.

Opsplitningen af HP er et forsøg på at få den hæderkronede koncern på ret køl efter flere tumultariske år, hvor selskabet har haft mere end almindeligt svært ved at få de teknologiske og økonomiske ender til at mødes.

Ny chef for HP Enterprise bliver Morten Illum, som formelt tiltrådte sit nye job 1. august.

43-årige Illum har været ansat i HP de seneste ti år. Han har i forvejen titel som vicepresident (VP) med ansvaret for hardware business i Vesteuropa.

Den titel supplerer han nu med jobbet som administrerende direktør i den danske del af HP Enterprise.

Morten Illum vendte så sent som i maj tilbage til Danmark efter tre år som VP for HP's netværksforretning i Singapore

Ovre i pc- og printforretningen, HP Inc., bliver skiftet knap så markant, når 46-årige Thomas Persson sætter sig for bordenden som administrerende direktør.

Han har 18 års HP-karriere bag sig og kom til den danske forretning i 2012 som partnerdirektør - et job har for et år siden supplerede med jobbet som øverste danske chef for pc- og print.

HP har ikke ønsket at lade de to nye danske chefer deltage i et interview med Computerworld før opsplitningen af selskabet er gennemført pr. 1. november.

Uden chef siden februar
Med udnævnelsen af de to nye HP-chefer udfylder HP's danske selskaber også det tomrum, der opstod da Jakob Schou Meding i februar i år forlod jobbet som HP's administrerende direktør til fordel for en direktørpost hos i softwareselskabet TIA Technologies.

Planerne om opsplitningen af HP har været kendt siden oktober i fjor, men det har siden da været småt med konkrete meldinger om, hvordan de to selskaber vil samarbejde, og hvad det vil få af betydning for kunder og partnere.

Der er dog ingen tvivl om, at fremtiden tegner mest lys for HP Enterprise, som står for de produkter og ydelser, som der knytter sig mest fremtidsmusik til.

HP's pc- og printforretning har derimod - som man også har set det for flere andre producenters vedkommende - haft svært ved at leve op til tidligere tiders storhed.

Alvoren bag den dramatiske opslitning understreges af, at HP de senste 16 kvartaler konsekvent har haft faldende omsætning, ligesom indtjeningen også har været under pres.

Eneste lyspunkt er netop salget af erhvervsløsninger, som ifølge HP's øverste chef Meg Whitman er i fremgang.

Læs også:

Nedtur fortsætter: HP's omsætning falder for 16. kvartal i træk

HP's it-folk ligger vandret op til opsplitning: Så mange API'er skal flyttes og rettes


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.