Artikel top billede

HP splittes op i to danske selskaber: Her er de to nye topchefer i Danmark

HP har sat navne på, hvem der fra 1. november kommer til at stå i spidsen for de to nye danske HP-selskaber, som opstår, når hardwarekoncernen splittes i to.

Fra 1. november skal it-verdenen vænne sig til at omtale hardware-giganten Hewlett Packard i flertalsform.

Efter 80 år bliver selskabet splittet i to nogenlunde lige store selskaber, HP Enterprise og HP Inc., hvor sidstnævnte skal stå for produktion og salg af pc'er og printere.

Tilsvarende kommer til enterprise-selskabet til at dække en bred vifte af it-løsninger og ydelser fra blandt andet servere, software og cloud-løsninger.

Opsplitningen af HP er et forsøg på at få den hæderkronede koncern på ret køl efter flere tumultariske år, hvor selskabet har haft mere end almindeligt svært ved at få de teknologiske og økonomiske ender til at mødes.

Ny chef for HP Enterprise bliver Morten Illum, som formelt tiltrådte sit nye job 1. august.

43-årige Illum har været ansat i HP de seneste ti år. Han har i forvejen titel som vicepresident (VP) med ansvaret for hardware business i Vesteuropa.

Den titel supplerer han nu med jobbet som administrerende direktør i den danske del af HP Enterprise.

Morten Illum vendte så sent som i maj tilbage til Danmark efter tre år som VP for HP's netværksforretning i Singapore

Ovre i pc- og printforretningen, HP Inc., bliver skiftet knap så markant, når 46-årige Thomas Persson sætter sig for bordenden som administrerende direktør.

Han har 18 års HP-karriere bag sig og kom til den danske forretning i 2012 som partnerdirektør - et job har for et år siden supplerede med jobbet som øverste danske chef for pc- og print.

HP har ikke ønsket at lade de to nye danske chefer deltage i et interview med Computerworld før opsplitningen af selskabet er gennemført pr. 1. november.

Uden chef siden februar

Med udnævnelsen af de to nye HP-chefer udfylder HP's danske selskaber også det tomrum, der opstod da Jakob Schou Meding i februar i år forlod jobbet som HP's administrerende direktør til fordel for en direktørpost hos i softwareselskabet TIA Technologies.

Planerne om opsplitningen af HP har været kendt siden oktober i fjor, men det har siden da været småt med konkrete meldinger om, hvordan de to selskaber vil samarbejde, og hvad det vil få af betydning for kunder og partnere.

Der er dog ingen tvivl om, at fremtiden tegner mest lys for HP Enterprise, som står for de produkter og ydelser, som der knytter sig mest fremtidsmusik til.

HP's pc- og printforretning har derimod - som man også har set det for flere andre producenters vedkommende - haft svært ved at leve op til tidligere tiders storhed.

Alvoren bag den dramatiske opslitning understreges af, at HP de senste 16 kvartaler konsekvent har haft faldende omsætning, ligesom indtjeningen også har været under pres.

Eneste lyspunkt er netop salget af erhvervsløsninger, som ifølge HP's øverste chef Meg Whitman er i fremgang.

Læs også:

Nedtur fortsætter: HP's omsætning falder for 16. kvartal i træk

HP's it-folk ligger vandret op til opsplitning: Så mange API'er skal flyttes og rettes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.