Artikel top billede

Trådløs revolution på vej: Derfor får WiGig-produkterne enorm betydning for dig

WiGig-standarden betyder et kæmpe skridt for trådløse teknologier. Se her, hvorfor det kan få enorm betydning.

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med den nye WiFi-standard WiGig, også kendt som 802.11ad, så er det nok på tide at, du gør det.

WiGig er standarden, der ved at udnytte 60 GHz-frekvensbåndet potentielt gør det muligt at skrotte kablerne til vores computere og og de mobile devices.

Med WiGig vil selve WiFi-oplevelsen ikke bare kunne forbedres kraftigt.

Teknologien muliggør også via meget lav latency og gigabit-hastigheder, at alle typer af data og indhold (selv 4K-video) kan overføres trådløst mellem enheder, og at man kan understøtte trådløs opladning.

Det vil eksempelvis kunne betyde, at man kan undvære et HDMI-kabel og en docking-station til den bærbare computer.

Læs også: Kæmpe teknologi-spring: Ny trådløs super-teknologi vil erstatte dine kabler

Og her taler vi ikke langt-ude-i-fremtiden-scenarier.

WiGig er nemlig på kanten af det større gennembrud på markedet.

ABI research vurderer således, at markedet for WiGig-chipset vil nå et afgørende punkt allerede næste år, hvor udbredelsen på mobil- og computermarkedet vil nå et nyt og højere niveau.

"ABI Research forventer, at 180 millioner WiGig-chipsets vil blive sendt ud på smartphone-markedet i 2017, og at smartphone-chipsets vil udgøre næsten halvdelen af det totale marked på 1,5 milliarder i 2021," lyder det fra ABI Research, der fremhæver, at WiGig vil forbedre WiFi-teknologien markant og føre til helt nye brugsscenarier.

"Tri-band-produkter, der understøtter 2.4GHz, 5GHz og 60GHz-teknologier, vil tage WiFi til det næste niveau og give en bedre balance mellem pålidelighed og performance end nogensinde," udtaler en af ABI Researchs analytikere.

Bliver en glidende overgang

"Men WiFi vil stadig have en stor hurdle: Det vil ikke have et eksisterende økosystem af enheder at bygge på, når det først rykker til 60 GHz-båndet," tilføjer han og understreger dermed også, at der kommer til at blive tale om en glidende overgang til WiGig-produkterne. 

ABI Research forventer, at de første WiGig-baserede smartphones vil komme på markedet allerede seneste i år med 802.11ad-understøttelse og Qualcomms Snapdragon 820-platform.

"WiGig har en lys fremtid på tværs af mobil, pc, netværk, tilbehør og mere, hvor 2017 markerer et kritisk punkt i forhold til udvikling og succes," konkluderer analysefirmaet.

Læs også:

Kæmpe teknologi-spring: Ny trådløs super-teknologi vil erstatte dine kabler

Trådløs opladning på kanten af gennembrud: Kan få enorm betydning

Ny model rumsterer i teleindustrien: WiFi kan blive dit primære mobilnetværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere