Artikel top billede

Googles Chrome klar til at sende Flash helt ud i kulden: Her er de drastiske tiltag

Kampen mod Flash tager nu for alvor til med flere nye drastiske tiltag fra Googles side. Flash skal helt væk fra Chrome-browseren.

Flash er nu for alvor på vej i graven med en række nye tiltag fra Google, der står bag den populære Chrome-browser.

"Adobe Flash Player spillede central rolle i udbredelsen af video, spil og animationer på nettet. I dag anvender siderne typisk HTML5, hvilket giver dig en forbedret sikkerhed, reduceret strømforbrug og hurtigere indlæsning af sider," skriver Google

Selskabet forklarer, hvordan det nu vil gøre livet endnu sværere for Flash i Chrome-browseren.

Det sker først og fremmest ved, at Chrome 53, der lander i september, ganske enkelt vil blokere for de Flash-loads, der kører i baggrunden.  

"Du vil opleve en forbedring af reaktionstiden og effektiviteten på mange sider," lover Google, der dog har endnu flere tiltag på vej: 

Læs også: Nu får Flash og Silverlight kniven: Derfor får vi et bedre internet

"Til december vil Chrome 55 gøre HTML5 til standard-oplevelsen, bortset fra på sider der kun understøtter Flash. På disse vil du blive bedt om at slå Flash til, når du besøger siden første gang."

"Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med Adobe for at sikre, at din weboplevelse er så hurtig og sikker som mulg og for at hjælpe internettet med skiftet til HTML5," skriver Google og roser endnu engang Flash for den rolle teknologien har haft historisk set - men altså kun historisk.

Med Googles nye tiltag har både Chrome, Firefox og Safari - de tre mest udbredte browsere - nu alle taget hul på et nyt kapitel på internettet, hvor teknologier som Flash og Silverlight får dødsstødet i browserne til fordel for HTML5.

Læs mere her:

Nu får Flash og Silverlight kniven: Derfor får vi et bedre internet

Plugin-modstand tager til: Det skal være slut med Flash og Silverlight i din browser

TV 2 Play vil droppe Silverlight helt: Derfor er HTML5 vejen frem

Safari-browseren giver kold skulder til Flash, QuickTime, Silverlight og Java

It-giganter på stribe blokerer for Flash: Her er konsekvenserne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere