Artikel top billede

LTE-netværkene buldrer afsted - men de fleste smartphones kan slet ikke udnytte turbo-hastighederne

Teleoperatørerne trykker på turbo-knappen og skruer op for hastighederne på LTE-netværkene. Alt for få smartphones kan dog rent faktisk udnytte de høje hastigheder på netværket.

Der er over de seneste år blevet investeret milliarder og atter af milliarder af kroner i at opbygge og udvide LTE-netværk rundt omkring i verden.

Ikke mindst her i Danmark har teleselskaberne givet den gas med LTE-udrulningen, og det er også grunden til, at danskernes LTE-netværk i dag hører til blandt de hurtigste og bedst dækkende i verden.

Læs mere om det her: Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser

Men selvom LET-netværkene altså buldrer afsted, er det stadig en udfordring, at for mange smartphones har modems, der ikke understøtter de hastigheder, som netværket faktisk vil kunne levere.

Det skriver analysefirmaet ABI Research.

"Mens mobiloperatørerne hastigt overfører abonnenter til LTE-Advanced og LTE-Advanced Pro, er der risiko for, at langsomt optag af næste generations modems i mobile enheder kan forringe netværksydelsen," lyder vurderingen.

Ifølge ABI Research er 85 procent af de smartphones, der sendes afsted fra fabrikkerne i 2016 udstyret med modems, der understøtter relativt lave hastigheder, der ikke er i liga med LTE-Advanced.

"Operatørerne bliver nødt til at skubbe på hos håndsæt-OEM'erne for at øge udbredelsen af mere sofistikerede modems."

ABI Research vurderer, at det - hvis man ikke gør dette - vil have en negativ indflydelse netværksperformance og -funktionerne og forringe værdien af de mange milliarder, operatørerne fortætter med at investere i at forbedre deres netværk.

Behov for mere avancerede modems

Analysefirmaet peger på behovet for, at smartphones fremover skal kunne understøtte eksempelvis carrier aggregation, hvor mere end tre kanaler kombineres, og også andre former for avancerede netværksteknologier, der kan booste hastighederne.

Ifølge ABI Research er det kun hver fjerde LTE-smartphone, der sendes på markedet i dag, der understøtter 200 Mbps i downloadhastighed eller højere.

Men behovet for at kunne downloade med en hastighed på 1 Gbps er allerede ved at opstå i takt med operatørernes opgraderinger.

Læs også: Danskernes smartphones bruger WiFi det meste af tiden: 3G og 4G får baghjul af WiFi

Der er derfor behov for i de kommende år at få smartphones på markedet, der understøtter såkaldt Kategori 11 til Kategori 16, hvilket i praksis vil sige 600 Mbps til 1 Gbps, skriver ABI Research.

"Operatørerne spenderer milliarder af dollars på at forbedre kapaciteten og latency på deres netværk ved at udrulle LTE-Advanced Pro."

"Alligevel er størstedelen af terminalerne, der bruger disse netværk, stadig udstyret med modems med for få gear i motoren, nemlig Kategori 4, Katagori 6 og til en vis grad Kategori 9-enheder."

ABI Research forventer, at Kategori 11-enheder i 2016 blot vil udgøre to procent af de solgte LTE-enheder, og at det vil være steget til 36 procent i 2021.

Læs også.

Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser

Voldsomt data-boom presser mobilnetværket: WiFi og ulicenseret LTE kan blive redningen

Bølge af nye smartphones med heftige data-hastigheder på vej
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Senior Java-udvikler

Strandmøllen A/S

IT udvikler

Element Logic Denmark A/S

Solution Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere