Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nyt stort milliontab til den danske mobilproducent Lumigon - men nu lysner det

Den danske mobilproducent Lumigon har tabt 25 millioner kroner i det seneste år.

Den danske mobilproducent Lumigon har i det seneste år tabt 25 millioner kroner.

Det viser selskabets netop offentliggjorte regnskab, som dækker selskabets regnskabsår, som lukker med udgangen af juni.

Tabet er blot det seneste i en lang række af store underskud for den danske mobilproducent, der trods rækken af store underskud efterhånden har en del år på bagen.

Underskuddet på de 25 millioner kroner kommer efter, at Lumigon i fjor tabte 39 millioner kroner. Året før tabte selskabet 22 millioner kroner og året før igen 28 millioner kroner.

I fjor spåede Lumigon ellers, at 2016 ville føre til en 'kanon bundlinie,' skriver Børsen.

Ifølge avisen skyldes dette års underskud, at Lumigons bestyrelse har udskudt lanceringen af Lumigon-telefonen T3.

"Den skulle fungere fuldstændigt perfekt før lanceringen, så vi har i den periode, som regnskabet dækker over, næsten ikke haft en krone på indtægtssiden," siger Michael Moesgaard, der er storinvestor i Lumigon, til Børsen.

Alligevel skriver selskabet i regnskabs-beretningen, at det er 'tilfreds med den forløbne udvikling' i selskabet, hvis egenkapital efter underskuddet nu er på 20,5 millioner kroner.

Lumigon har i årets løb fået tilført ny kapital, og efter regnskabets slutning er det begyndt at se lyst ud.

I hvert fald siger Michael Moesgaard til Børsen, at Lumigon i efteråret er begyndt at have 'armene lidt oppe,' fordi selskabet har solgt et stort parti telefoner til en distributør, som har betalt forud og uden returret.

Læs også:

Efter 14 måneder og 10 millioner kroner: Sådan opstod ideen til ny dansk smartphone

Nu kommer danske Lumigons T2-smartphone (måske)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere