Artikel top billede

Nyt stort milliontab til den danske mobilproducent Lumigon - men nu lysner det

Den danske mobilproducent Lumigon har tabt 25 millioner kroner i det seneste år.

Den danske mobilproducent Lumigon har i det seneste år tabt 25 millioner kroner.

Det viser selskabets netop offentliggjorte regnskab, som dækker selskabets regnskabsår, som lukker med udgangen af juni.

Tabet er blot det seneste i en lang række af store underskud for den danske mobilproducent, der trods rækken af store underskud efterhånden har en del år på bagen.

Underskuddet på de 25 millioner kroner kommer efter, at Lumigon i fjor tabte 39 millioner kroner. Året før tabte selskabet 22 millioner kroner og året før igen 28 millioner kroner.

I fjor spåede Lumigon ellers, at 2016 ville føre til en 'kanon bundlinie,' skriver Børsen.

Ifølge avisen skyldes dette års underskud, at Lumigons bestyrelse har udskudt lanceringen af Lumigon-telefonen T3.

"Den skulle fungere fuldstændigt perfekt før lanceringen, så vi har i den periode, som regnskabet dækker over, næsten ikke haft en krone på indtægtssiden," siger Michael Moesgaard, der er storinvestor i Lumigon, til Børsen.

Alligevel skriver selskabet i regnskabs-beretningen, at det er 'tilfreds med den forløbne udvikling' i selskabet, hvis egenkapital efter underskuddet nu er på 20,5 millioner kroner.

Lumigon har i årets løb fået tilført ny kapital, og efter regnskabets slutning er det begyndt at se lyst ud.

I hvert fald siger Michael Moesgaard til Børsen, at Lumigon i efteråret er begyndt at have 'armene lidt oppe,' fordi selskabet har solgt et stort parti telefoner til en distributør, som har betalt forud og uden returret.

Læs også:

Efter 14 måneder og 10 millioner kroner: Sådan opstod ideen til ny dansk smartphone

Nu kommer danske Lumigons T2-smartphone (måske)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere