2017 bliver et år, som man kommer til at skrive om i historiebøgerne: Nu kommer skiftet fra digitalisering til digital økonomi

Klumme: "I Danmark vil vi nu se et fokusskifte i ledelsesdiskussionen - ikke til digitalisering eller teknologibegejstring og -skepsis men til håndtering af en datadrevet virkelighed. For chefen gælder det nu: Op på ølkassen eller ud ad vagten.

Når historikerne om 238 år vender og drejer kilderne om den digitale transformation, vil 2017 markere skiftet fra digitalisering til digital økonomi.

En bevægelse fra it-projekter og digitaliseringsstrategier til en økonomi med så god digital understøttelse og så god teknologisk integration, at ord som it og digitalisering nu er begyndt det sidste stræk mod den kulturelle glemmebog.

Hos IDC har vi gennem mange år talt om den tredje platform, når vi beskrev de overordnede drivkræfter i den digitale transformation: Mobile teknologier, cloud computing, big data og sociale teknologier.

Og vi har beskrevet de aktuelle acceleratorer for innovation som blandt andet robotics, natural interfaces, 3D printing, internet of things, cognitive systems og next generation security.

Vi er hverken helt eller halvt færdige med den udvikling eller tilhørende forretning - men anvendelsen af teknologierne og dermed skiftet til den tredje platform går hurtigere end selv denne glade teknologioptimist havde turdet håbe på - eller frygte på en af de sortere dage.

The Dawn of The DX Economy
Derfor vil 2017 markere skiftet fra digitalisering til digital økonomi "The Dawn of The DX Economy."

I Danmark vil vi nu se et fokusskifte i ledelsesdiskussionen - ikke til digitalisering eller teknologibegejstring og -skepsis men til håndtering af en datadrevet virkelighed, hvor forandring ikke er et projekt men drift; og innovation en daglig opgave.

Manuskripterne til de første ledelsesbøger er på vej i trykken, konferencer bliver arrangeret og forhåbentlig vil forskning og undervisning på ledelsesområdet hurtigt revitalisere klassiske ledelsesdyder som risikovillighed eller is i maven samt kommunikation og gennemsigtighed.

Hvis ikke chefen hopper op på ølkassen og kommunikerer den klare beslutning, hun gennemfører, så er det ud af døren.

Det kan kun lade sig gøre i en datadrevet og teknologi-understøttet virkelighed, der giver mulighed for hurtigt at rulle ud, fejle og komme videre - væk fra silotænkningen.

Læs også Salesforce-direktørens bud på 2017: "Vi er koblet op med hinanden og til hinanden som aldrig før - hop med på toget nu, inden det kommer mere op i fart"Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

CIO
It-chef i dybet: "Hele vores it-infrastruktur er jo bygget op fra bunden, og alt - inklusive mig selv - forsvinder jo, når vi er færdige i 2018"
Interview: Martin Lauritsen er it-chef på Metro-byggeriet i København, hvor han skal holde internettet i gang og industrispioner ude af 22 byggepladser i hovedstaden. Det er noget af en opgave.
Comon
Sådan installerer du Googles bil-system, Android Auto, på din smartphone
Android Auto har indtil nu krævet en bil med indbygget computer med touchskærm for at kunne fungere. Nu kan du installere systemet på din Android-telefon og benytte den som bil-computer og navigations-system. Se her, hvordan du gør.
Channelworld
Tidligere Atea-boss Claus Hougesen er færdig som direktør i 3A-it: Her er årsagen
Claus Hougesen er stoppet som administrerende direktør for 3A-it og har i stedet overladt posten til Preben Jensen, der ligeledes har en fortid hos Atea.
White paper
Case: Uafhængig rådgivning bragte uventet navn på banen for Icopal
Icopal lyttede til uafhængig rådgivning fra Kompetera, og det bragte et uventet navn inden for storage på banen, da man skulle udskifte det gamle storagesystem.