2017 bliver et år, som man kommer til at skrive om i historiebøgerne: Nu kommer skiftet fra digitalisering til digital økonomi

Klumme: "I Danmark vil vi nu se et fokusskifte i ledelsesdiskussionen - ikke til digitalisering eller teknologibegejstring og -skepsis men til håndtering af en datadrevet virkelighed. For chefen gælder det nu: Op på ølkassen eller ud ad vagten.

Når historikerne om 238 år vender og drejer kilderne om den digitale transformation, vil 2017 markere skiftet fra digitalisering til digital økonomi.

En bevægelse fra it-projekter og digitaliseringsstrategier til en økonomi med så god digital understøttelse og så god teknologisk integration, at ord som it og digitalisering nu er begyndt det sidste stræk mod den kulturelle glemmebog.

Hos IDC har vi gennem mange år talt om den tredje platform, når vi beskrev de overordnede drivkræfter i den digitale transformation: Mobile teknologier, cloud computing, big data og sociale teknologier.

Og vi har beskrevet de aktuelle acceleratorer for innovation som blandt andet robotics, natural interfaces, 3D printing, internet of things, cognitive systems og next generation security.

Vi er hverken helt eller halvt færdige med den udvikling eller tilhørende forretning - men anvendelsen af teknologierne og dermed skiftet til den tredje platform går hurtigere end selv denne glade teknologioptimist havde turdet håbe på - eller frygte på en af de sortere dage.

The Dawn of The DX Economy
Derfor vil 2017 markere skiftet fra digitalisering til digital økonomi "The Dawn of The DX Economy."

I Danmark vil vi nu se et fokusskifte i ledelsesdiskussionen - ikke til digitalisering eller teknologibegejstring og -skepsis men til håndtering af en datadrevet virkelighed, hvor forandring ikke er et projekt men drift; og innovation en daglig opgave.

Manuskripterne til de første ledelsesbøger er på vej i trykken, konferencer bliver arrangeret og forhåbentlig vil forskning og undervisning på ledelsesområdet hurtigt revitalisere klassiske ledelsesdyder som risikovillighed eller is i maven samt kommunikation og gennemsigtighed.

Hvis ikke chefen hopper op på ølkassen og kommunikerer den klare beslutning, hun gennemfører, så er det ud af døren.

Det kan kun lade sig gøre i en datadrevet og teknologi-understøttet virkelighed, der giver mulighed for hurtigt at rulle ud, fejle og komme videre - væk fra silotænkningen.

Læs også Salesforce-direktørens bud på 2017: "Vi er koblet op med hinanden og til hinanden som aldrig før - hop med på toget nu, inden det kommer mere op i fart"Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Computerworld
Apples nye iOS 11 skaber store batteriproblemer på iPhone og iPad: Disse fire ting kan du gøre ved det
Apples nye iOS 11 skaber batteriproblemer for mange brugere, der oplever, at iPhonen pludselig ikke længere holder til en hel dag på jobbet. Du kan dog selv minimere problemet med disse fire lette trin.
CIO
Bare glem alle advarsler og alarmklokker: ”Din smartphone får ikke virus”
Sikkerhedsfirmaer advarer jævnligt om, at almindelige menneskers smartphone står pivåbne for virus og malware. Men ifølge en kendt sikkerhedsekspert findes det stort set ikke i Danmark.
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø
Dette whitepaper gennemgår hvordan du anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø og kommer med specifikke råd og konkret vejledning til anvendelsen.