Artikel top billede

Kristian Fischer: Tro ikke, at teknologien forbedrer succesraten for projekter i 2017

Klumme: Terminator og hans venner gør intet for os. Vi må selv skabe succes med teknologi, hvor mennesker kommer i første række.

Mine børn har det let.

Det meste nu om dage kan klares uden at røre mere end en enkelt finger.

Og når de bliver gamle nok til at tage kørekort, er det nok ikke engang nødvendigt.

Ikke noget med at køre Fiesta på glatbanen på Amager (den ude ved Flyvergrillen) eller svede over en teoribog med spørgsmål om, hvor langt fjernlyset skal række, og hvor dybt dækmønsteret skal være.

Når de skal til at køre bil, kører alle bilerne nemlig selv.

Dermed undgår vi en hav af uheld - og vejene bliver tømt for søndagsbilister. Og jeg sparer 10.000 kroner. Gange to. Alt sammen på grund af teknologiens Tesla-speedede indmarch.

Ikke kun kørslen bliver lettere. Vi kan med stor sandsynlighed overlade det meste til fremskridtet.

Faktisk går Elon Musk så langt som at snakke om at indføre borgerløn, fordi automatisering og robotter overtager de fleste job.

Det bliver med andre ord en loppetjans for mine unger.

Terminator gør intet for os

Men vi må ikke begå den fejl at tro, at vi er bare i nærheden af at kunne lade Terminator og vennerne gøre jobbet for os.

Vi kan ikke læne os tilbage og nyde 2017 og satse på, at teknologien redder os. Det skal vi selv.

Tænk bare på de mange it-projekter, der fejlede big time i 2016. Vi ligger vel nede på en 35-40 procent succesrate - hvis det kan gøre det.

Og der er ingen grund til at tro, at det ændrer sig i 2017 - selv ikke med den fremadstormende teknologi. Det skal vi i hvert fald ikke sætte vores lid til.

Vores projekter skal fortsat ledes efter M3-princippet - menneskene, metoderne og maskinerne - med menneskene øverst på listen.

Vi skaber resultaterne - ikke teknologien.

Når et projekt lykkes, er det ikke på grund af teknologien, men fordi de rette mennesker er involveret fra start til slut.

Det gælder lige fra de erfarne projekledere til den engagerede projektsponsor og de dygtige specialister, der alle ved, at hvis vi vil være successfulde, kræver det fokus på hurtig effekt, smidighed, momentum og lederskab.

PS. Dækmønsteret skal minimum være 1,6 mm, og fjernlyset skal kunne belyse vejen tilstrækkeligt mindst 100 meter foran køretøjetPremium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.