Artikel top billede

Internetkæmpen Yahoo skifter navn og fokus: Selskabets fremtid bliver som investeringsselskab

Den amerikanske internetkæmpe Yahoo er ved at blive solgt. Når handlen er faldet på plads, skal det store selskab have nyt navn.

Yahoo-navnet hører for mange til i internettets barndom, hvor det amerikanske selskab blev stiftet og etablerede en position, som det på mange måder stadig lever af trods mange års krise og nedtur.

Nu er det snart slut med det kendte navn. Yahoo skifter om kort tid navn til Altaba. Og selskabets omstridte topchef, Marissa Mayer samt medstifter David Filo ryger ud i samme ombæring.

Sådan lyder det fra selskabet til det amerikanske finanstilsyn i en meddelelse, som du kan læse her.

I sommer meddelte det amerikanske teleselskab Verizon, at det køber Yahoo for 32 milliarder kroner, hvilket du kan læse mere om her: Efter lang nedtur: Yahoo bliver solgt for 32 milliarder kroner

Navneskiftet falder som led i denne overtagelse, der nu er ved at falde endeligt på plads. Den vil også betyde, at Yahoos bestyrelse indskrænkes fra de nuværende 11 medlemmer til blot fem.

Navneskiftet er led i selskabets plan om at forandre Yahoos fokus fra det historiske som internet- og mailselskab til investeringsselskab. Dette skyldes, at Yahoos hovedaktiv i dag er en stor aktiepost i det fremadstormende kinesiske e-handelsselskab Alibaba samt i det stadigt lukrative Yahoo Japan.

Resten af selskabets aktiver - som eksempelvis den amerikanske forretning - er ikke meget værd.

Yahoo blev i efteråret ramt af en hel bølge af sikkerheds-problemer, som fik Verizon til at udfordre størrelsen på den aftalte købspris.

Det kan du læse mere om her:  Rabat eller retssag: Yahoo-køber vil presse købspris på 32 milliarder ned efter hackingskandaler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere