Artikel top billede

Internetkæmpen Yahoo skifter navn og fokus: Selskabets fremtid bliver som investeringsselskab

Den amerikanske internetkæmpe Yahoo er ved at blive solgt. Når handlen er faldet på plads, skal det store selskab have nyt navn.

Yahoo-navnet hører for mange til i internettets barndom, hvor det amerikanske selskab blev stiftet og etablerede en position, som det på mange måder stadig lever af trods mange års krise og nedtur.

Nu er det snart slut med det kendte navn. Yahoo skifter om kort tid navn til Altaba. Og selskabets omstridte topchef, Marissa Mayer samt medstifter David Filo ryger ud i samme ombæring.

Sådan lyder det fra selskabet til det amerikanske finanstilsyn i en meddelelse, som du kan læse her.

I sommer meddelte det amerikanske teleselskab Verizon, at det køber Yahoo for 32 milliarder kroner, hvilket du kan læse mere om her: Efter lang nedtur: Yahoo bliver solgt for 32 milliarder kroner

Navneskiftet falder som led i denne overtagelse, der nu er ved at falde endeligt på plads. Den vil også betyde, at Yahoos bestyrelse indskrænkes fra de nuværende 11 medlemmer til blot fem.

Navneskiftet er led i selskabets plan om at forandre Yahoos fokus fra det historiske som internet- og mailselskab til investeringsselskab. Dette skyldes, at Yahoos hovedaktiv i dag er en stor aktiepost i det fremadstormende kinesiske e-handelsselskab Alibaba samt i det stadigt lukrative Yahoo Japan.

Resten af selskabets aktiver - som eksempelvis den amerikanske forretning - er ikke meget værd.

Yahoo blev i efteråret ramt af en hel bølge af sikkerheds-problemer, som fik Verizon til at udfordre størrelsen på den aftalte købspris.

Det kan du læse mere om her:  Rabat eller retssag: Yahoo-køber vil presse købspris på 32 milliarder ned efter hackingskandaler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.