Artikel top billede

Microsoft indsamler nu færre brugsinformationer om dig i Windows 10

Microsoft reducerer mængden af indsamlede brugerdata i Windows 10. Netop indsamlingen af brugerdata har været en af de største kontroverser, når det gælder Windows 10.

Microsoft lover at skrue drastisk ned for mængden af data indsamlet i den kommende Creator opdatering af Windows 10, hvis du har sat afsendelsen af diagnosticeringsdata til "basis."

Det fortæller Microsofts chef for Windows-divisionen Terry Myerson i et blogindlæg.

Indsamlingen af data - og uvisheden om specifikt hvilke data - har været en af de mest omdiskuterede emner ved Windows 10.

"Vi mindsker mængden af indsamlet data på basis-niveau i i den kommende Creator-opdatering," skriver Terry Myerson, men vælger ikke at fortælle, hvilke brugerdata der stadig sendes til Microsoft.

Som en del af videreudviklingen af styresystemet og Microsofts "Windows-as-a-service"-mindset, har Windows 10 indsamlet brugerdata, og det var umuligt ikke at tilbagesende data til Microsofts servere.

"Data er uundværlig"

Windows 10 har fire niveauer af diagnosticerings-data, som brugeren aktivt kan vælge imellem, hvoraf kun tre af dem kan vælges af alle brugere: Basis, Udvidet og Fuld. Den sidste, Security, er tilknyttet Windows 10 Enterprise eller Education-versionerne.

Det vil blive forenklet i den kommende Creator-opdatering til Basis og Fuld-niveauer.

Microsoft beskriver i dag "basis"-niveauet af dataindsamling som værende uundværlig for driften af Windows 10. Blandt andet sender Windows 10 (på basis-niveau) data omkring hvilke apps, du har tændt og hvor længe. 

Læs også: Nye business-funktioner på vej i Windows 10: Her er planerne for den næste store opdatering

"Basis-niveauet hjælper med at holde apps og Windows opdaterede og sikre og til at fungere ordentligt ved at lade Windows kende din enhedsdata, hvad der er installeret og om Windows fungerer optimalt," skriver Microsoft selv om den nuværende insamling af data på basis-niveauet i dag.

Ændringen af dataindsamlingen sker i den kommende Creator-opdatering, der forventes at udkomme i løbet af Marts/april.

Du kan i dag ændre dataindsamlingen på din computer ved at gå ind i Indstillinger > Privatindstillinger > Feedback og Diagnosticering.

Læs også: Microsoft kobler millioner af indsamlede data fra Office 365 og Windows sammen til ny type sikkerhedsløsning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere