Artikel top billede

(Foto: Sladjan Lukic/gratis /)

Se Top 10-listen: Disse 10 malware-familier er de farligste lige nu

Masser af malware og ikke mindst ransomware er på krigsstien. Ny opgørelse afslører, hvilken malware der dominerer trusselsbilledet i øjeblikket.

Conficker-ormen vil bare ikke stoppe med at genere virksomheder og organisationer verden over.

Conficker var nemlig i december måned igen den mest fremherskende malware på globalt plan.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Check Point i en ny rapport om de aktuelle malware-trusler, der er udarbejdet med udgangspunkt i data fra december måned.

Conficker er dog blevet en smule mindre dominerende, da denne malware i december stod bag 10 procent af alle malware-angreb - i november var den årsagen til 15 procent af angrebene, skriver Check Point.

Læs også: Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den

Andenpladsen går til en måske knap så kendt malware, Nemucod, der stod for fem procent af alle angreb, mens Slammer lå på fire procent.

"Overordnet var de 10 mest almindelige malware-familier ansvarlige for 42 procent af alle kendte angreb," forklarer sikkerhedsfirmaet.

Her er top 10-listen

Check Points top 10-liste og tendenserne ser således ud:

1) ↔ Conficker.

2) ↑ Nemucod.
3) ↑ Slammer.
4) ↑ Nivdort.
5) ↑ RookieUA.
6) ↓ Cutwail.
7) ↓ Cryptowall.
8) ↓ Sality.
9) ↓ Parite.
10) ↓ Virut.

Ser man udelukkende på ransomware, er det også Conficker, Nenucod og Slammer, der dominerer i øjeblikket, oplyser Check Point.

Læs også: Ransomware-bagmænd slår til med nye angreb: Mød GoldenEye, Koolova og Popcorn Time

Lidt overraskende er det måske, at Locky-ransomwaren, der var nummer to på Check Points liste over de mest hyppige malware-familier på et tidspunkt i 2016, nu er faldet helt ud af top 10-listen i opgørelsen over malware i december.

Det skyldes formentlig, at Locky spredes via spam-mails, og at disse nu opfanges af virksomhedernes spam-filtre med videre.

Vil stige igen i 2017

Samtidig er det interessant, at Check Point faktisk registrerede et fald i malware-aktiviteterne på otte procent i december i forhold til måneden før.

Selskabet ser det dog ikke som en tendens, der vil fortsætte:

"Vi forventer bestemt, at malware-angrebene vil stige igen i det nye år - så i stedet for at hvile på laurbærrene, bør organisationer hurtigt få styr på tingene," skriver Check Point og fortsætter:

"Locky var en af de største malware-succeser i 2016 og gik fra at være en helt ny ransomware-variant i februar til en andenplads på globalt plan i november, så vi vil helt sikkert fortsætte med at overvåge den med interesse i 2017."

"Tiden vil vise, om cyberkriminelle flytter til nye varianter, eller om Locky ganske enkelt har taget en juleferie."

Læs også:

Ransomware-bagmænd slår til med nye angreb: Mød GoldenEye, Koolova og Popcorn Time

Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den

Advarer om phishing-angreb: Pas på hvis du modtager denne PDF




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere