Apple har længe holdt stand - men nu rasler Mac-salget ned for første gang i 15 år

Apple taber både salg og markedsandele i forhold til resten af pc-markedet, hvor Lenovo ser ud til at sluge to it-giganters pc-afdelinger.

Et comeback i fjerde kvartal af den revitaliserede MacBook Pro kunne ikke redde Apple fra at notere sit første hele år med dalende Mac-salg siden 2001.

Mens markedet for personlige computere generelt er aftagende med et drop på 5,7 procent, kan Apple notere sig et fald i salget på 10 procent.

Det vigende Mac-salg betyder, at Apple er røget ned som den femtestørste forhandler af bærbare computere.

Det skriver 9to5Mac.com baseret på tal fra it-analysehuset IDC.

Konsolidering på vej
I kommentarfeltet i halen på 9to5Mac-artiklen skriver en debattør sarkastisk, at Apple nok skal fikse det faldende salg ved at forhøje prisen og udsende færre opdateringer til Mac-brugerne.

Ikke desto mindre skal der nok andre boller på suppen hos Apple, hvis de tabte markedsandele skal genvindes.

For de fire største pc-sælgere vokser en smule på bekostning af det vigende Mac-salg, hvor Dell med en 10 procent vækst er højdespringeren blandt pc-sælgerne.

De fire største forhandlere af personlige computere er Lenovo, HP, Dell og ASUS, som tilsammen har en markedsandel på 65,2 procent.

Apple har til sammenligning 7,1 procent af markedet.

De resterende 27,7 procent af markedet er fordelt på over 200 pc-producenter.

Antallet af pc-leverandører kan dog inden længe blive en smule færre, da både Samsung og Fujitsu ifølge 9to5Mac er i forhandlinger med Lenovo om mulige opkøb af to it-selskabers pc-afdelinger.

Læs også: Test: Der er altså ikke meget "pro" over Apples nye Macbook Pro 13 med Touch Bar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.