Artikel top billede

Apple har længe holdt stand - men nu rasler Mac-salget ned for første gang i 15 år

Apple taber både salg og markedsandele i forhold til resten af pc-markedet, hvor Lenovo ser ud til at sluge to it-giganters pc-afdelinger.

Et comeback i fjerde kvartal af den revitaliserede MacBook Pro kunne ikke redde Apple fra at notere sit første hele år med dalende Mac-salg siden 2001.

Mens markedet for personlige computere generelt er aftagende med et drop på 5,7 procent, kan Apple notere sig et fald i salget på 10 procent.

Det vigende Mac-salg betyder, at Apple er røget ned som den femtestørste forhandler af bærbare computere.

Det skriver 9to5Mac.com baseret på tal fra it-analysehuset IDC.

Konsolidering på vej

I kommentarfeltet i halen på 9to5Mac-artiklen skriver en debattør sarkastisk, at Apple nok skal fikse det faldende salg ved at forhøje prisen og udsende færre opdateringer til Mac-brugerne.

Ikke desto mindre skal der nok andre boller på suppen hos Apple, hvis de tabte markedsandele skal genvindes.

For de fire største pc-sælgere vokser en smule på bekostning af det vigende Mac-salg, hvor Dell med en 10 procent vækst er højdespringeren blandt pc-sælgerne.

De fire største forhandlere af personlige computere er Lenovo, HP, Dell og ASUS, som tilsammen har en markedsandel på 65,2 procent.

Apple har til sammenligning 7,1 procent af markedet.

De resterende 27,7 procent af markedet er fordelt på over 200 pc-producenter.

Antallet af pc-leverandører kan dog inden længe blive en smule færre, da både Samsung og Fujitsu ifølge 9to5Mac er i forhandlinger med Lenovo om mulige opkøb af to it-selskabers pc-afdelinger.

Læs også: Test: Der er altså ikke meget "pro" over Apples nye Macbook Pro 13 med Touch Bar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere