Artikel top billede

Apple har længe holdt stand - men nu rasler Mac-salget ned for første gang i 15 år

Apple taber både salg og markedsandele i forhold til resten af pc-markedet, hvor Lenovo ser ud til at sluge to it-giganters pc-afdelinger.

Et comeback i fjerde kvartal af den revitaliserede MacBook Pro kunne ikke redde Apple fra at notere sit første hele år med dalende Mac-salg siden 2001.

Mens markedet for personlige computere generelt er aftagende med et drop på 5,7 procent, kan Apple notere sig et fald i salget på 10 procent.

Det vigende Mac-salg betyder, at Apple er røget ned som den femtestørste forhandler af bærbare computere.

Det skriver 9to5Mac.com baseret på tal fra it-analysehuset IDC.

Konsolidering på vej

I kommentarfeltet i halen på 9to5Mac-artiklen skriver en debattør sarkastisk, at Apple nok skal fikse det faldende salg ved at forhøje prisen og udsende færre opdateringer til Mac-brugerne.

Ikke desto mindre skal der nok andre boller på suppen hos Apple, hvis de tabte markedsandele skal genvindes.

For de fire største pc-sælgere vokser en smule på bekostning af det vigende Mac-salg, hvor Dell med en 10 procent vækst er højdespringeren blandt pc-sælgerne.

De fire største forhandlere af personlige computere er Lenovo, HP, Dell og ASUS, som tilsammen har en markedsandel på 65,2 procent.

Apple har til sammenligning 7,1 procent af markedet.

De resterende 27,7 procent af markedet er fordelt på over 200 pc-producenter.

Antallet af pc-leverandører kan dog inden længe blive en smule færre, da både Samsung og Fujitsu ifølge 9to5Mac er i forhandlinger med Lenovo om mulige opkøb af to it-selskabers pc-afdelinger.

Læs også: Test: Der er altså ikke meget "pro" over Apples nye Macbook Pro 13 med Touch Bar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere