Netop præsenteret: Her er den nye Macbook Pro med særlig touchskærm

Som forventet - og allerede lækket - har Apple lanceret en ny generation Macbook Pro-serie. Den nye model har som noget nyt en ekstra touchskærm.

Det var rygtet i flere måneder forinden, og torsdag aften dansk tid annoncerede Apple sine nye Macbook Pro-computere.  

Det store trækplaster ved de nye computere - ud over endelig at kunne få en Macbook Pro med tidssvarende hardware - er den nye Touch Bar, der er placeret over tastaturet. 

Touch Bar er en aflang touch-skærm i OLED-typen, der erstatter de gamle funktionstaster F1-12 samt esc og tænd-knappen. I stedet får du en række software-knapper, der ændres alt efter det aktive program. 

Knapperne ændres eksempelvis til genveje i Apples mail-program til hurtigt at svare eller sende en ny mail, og i Final Cut Pro får du mulighed for at spole hen over tidslinjen ved at glide fingeren henover touch-skærmen. 

Indbygget i Touch Baren sidder også en TouchID-skanner. Du kan logge på de nye Macbook Pro med dit fingeraftryk, og hvis der er flere brugerkonti tilknyttet computeren, kan du hurtigt skifte imellem dem ved at logge ind med fingeren. 

I USA kan du også benytte TouchID til at betale via Apple Pay, men det er stadig ikke aktuelt i Danmark. Markant bedre hardware
De nye computere er udstyret med en 13 eller 15 tommer skærm, der skulle have et stærkere lys, bedre kontrast, og som bruger mindre strøm. 

Generelt ligner computerne sine forgængere, men er godt 20-25 procent mindre og lettere og kommer stadig i aluminium i farverne sølv eller "spacegrey". 

Inde i computeren finder du nye Core i5/i7-processorer fra Intels sjettegeneration kaldet Skylake, hvilket er længe ventet, sammen med hurtigere SSD'er og bedre RAM. 

Læs også: Efter fire måneders test af Apple Macbook: Flot skærm og vild batterilevetid - men alt for dyr

Macbook Pro 15 får et AMD Radeon Pro-grafikkort (Polaris-familien), og både 13 og 15 tommer modellen skulle ifølge Apple være markant hurtigere end de foregående modeller. 

Der kommer tre forskellige Macbook Pro: En Macbook 15 med i7-processor og et dedikeret grafikkort og to forskellige Macbook Pro 13. 

En Macbook 13 med den nye Touch Bar samt en i5 eller i7-processor og en lidt billigere model uden Touch bar og generelt lidt svagere hardware og færre USB C-porte rettet mod nuværende Macbook Air-ejere.

Ingen almindelige USB-porte
De nye Macbooks får ingen af de almindelige USB-porte. I stedet satser Apple på de nye USB C-porte med indbygget Thunderbolt 3.1 og har udstyret de nye Macbook Pros med fire styk. Den billigere Macbook Pro uden Touch Bar har kun to. 

Alle USB C-porte fungerer som port til strømstikket, og Apple gjorde et stort nummer ud af at præsentere produkter, der allerede nu udnytter de hurtige overførselshastigheder i USB C-porten.

Tastaturet på de nye modeller er den samme "butterfly"-teknologi som på Apples Macbook 12-computer. Det blev ellers kritiseret af mange anmeldere for at være trættende at skrive på.

Den allerede store og velkendte touchpad fra de ældre Macbook Pros er dobbelt så stor.

Du kan allerede nu bestille de nye Macbook Pro, men modellerne med Touch bar sendes først af ud om et par uger. 

Macbook Pro 13 (uden Touch bar): starter på 12.999 kroner.

Macbook Pro 13 (med Touch bar): starter på 15.499 kroner.

Macbook Pro 15: starter på 21.099 kroner.

Læs også: Microsoft lancerer sin første dekstop-computer med en vild skærm og unikke tricksPremium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.