Artikel top billede

Skynd dig at opdatere hvis du ejer en af disse 19 routere: Opdateringen lukker alvorlig adgangskode-sårbarhed

Netgear klar med vigtig firmware-opdatering til 19 forskellige routere efter alvorlig sårbarhed. Disse routere skal opdateres omgående.

Sikkerhedsvirksomhedem Trustwave slog tidligere på ugen alarm på grund af en alvorlig sårbarhed i bruger-autentificeringen i en lang række Netgear-routere.

Specifikt er det autentificeringen i forbindelse med administrations-fjernadgang, den er gal med, da it-kriminelle i forbindelse med anmodning om et password-reset kan udnytte sårbarhederne til at få adgang.

"Vi har fundet over titusinde sårbare enheder, der er tilgængelige på afstand. Det reelle antal påvirkede enheder er formentlig på flere hundrede tusinder, hvis ikke på over en million," lød det fra Trustwave.

Læs om det her: Slår alarm: Flere hundrede tusinde trådløse routere kan være ramt af kritiske sårbarheder

Netgear har udsendt en meddelelse om sikkerhedsproblemet og firmware-opdateringer til en lang række routere.

"Netgear er opmærksom på sikkerhedsproblemet, der kan blotte web GUI login-adgangskoder, når funktionen til gendannelse af adgangskode er slået fra," skriver Netgear.

"Denne sårbarhed optræder, når en hacker kan få adgang til det interne netværk, eller når fjern-administration er slået til på routeren."

Her er opdateringerne

Netgear meddeler samtidig, at der er firmware-opdateringer klar til hele 19 forskellige routere:

R8500, R8300, R7000, R6400, R7300DST, R7100LG, R6300v2, WNDR3400v3, WNR3500Lv2, R6250, R6700, R6900, R8000, R7900, WNDR4500v2, R6200v2, WNDR3400v2, D6220 og D6400.

Du finder firmwaren til din router her

Den nordiske del af Netgear oplyser til Computerworld, at der her i Norden så vidt vides kun er en enkelt routermodel, der ikke har fået firmware-opgraderingen endnu - men at den er på vej.

"Hvis du ejer en WNDR3700, skal du venligst sørge for, at "Remote Management" er slået fra i router-indstillingerne," lyder det fra Netgear, der oplyser, at det vil det som udgangspunkt være. Samtidig skal man følge denne vejledning for at aktivere password recovery.

Netgear skriver samtidig til Computerworld, at selskabet vurderer, at der er en ekstremt lille sandsynlighed for, at denne sårbarhed vil blive udnyttet til ondsindede aktiviteter.

Det er kun få uger siden, at Netgear sidst var ramt af sårbare routere.

Sidst i december blev det afsløret, at hele 12 populære Netgear-routere indeholdt en alvorlig sårbarhed, der gør det muligt at afvikle kode på routerne - og dermed at angribe brugernes maskiner og netværk.

Netgear kunne efter nogle dage udsende de nødvendige firmware-opdateringer, der kunne lukke de alvorlige sårbarheder. Find de opdateringer her.

Læs også:

Slår alarm: Flere hundrede tusinde trådløse routere kan være ramt af kritiske sårbarheder

Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed

Vigtig opdatering klar til sårbare WiFi-routere: Hent den hurtigst muligt her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere