Artikel top billede

Skynd dig at opdatere hvis du ejer en af disse 19 routere: Opdateringen lukker alvorlig adgangskode-sårbarhed

Netgear klar med vigtig firmware-opdatering til 19 forskellige routere efter alvorlig sårbarhed. Disse routere skal opdateres omgående.

Sikkerhedsvirksomhedem Trustwave slog tidligere på ugen alarm på grund af en alvorlig sårbarhed i bruger-autentificeringen i en lang række Netgear-routere.

Specifikt er det autentificeringen i forbindelse med administrations-fjernadgang, den er gal med, da it-kriminelle i forbindelse med anmodning om et password-reset kan udnytte sårbarhederne til at få adgang.

"Vi har fundet over titusinde sårbare enheder, der er tilgængelige på afstand. Det reelle antal påvirkede enheder er formentlig på flere hundrede tusinder, hvis ikke på over en million," lød det fra Trustwave.

Læs om det her: Slår alarm: Flere hundrede tusinde trådløse routere kan være ramt af kritiske sårbarheder

Netgear har udsendt en meddelelse om sikkerhedsproblemet og firmware-opdateringer til en lang række routere.

"Netgear er opmærksom på sikkerhedsproblemet, der kan blotte web GUI login-adgangskoder, når funktionen til gendannelse af adgangskode er slået fra," skriver Netgear.

"Denne sårbarhed optræder, når en hacker kan få adgang til det interne netværk, eller når fjern-administration er slået til på routeren."

Her er opdateringerne

Netgear meddeler samtidig, at der er firmware-opdateringer klar til hele 19 forskellige routere:

R8500, R8300, R7000, R6400, R7300DST, R7100LG, R6300v2, WNDR3400v3, WNR3500Lv2, R6250, R6700, R6900, R8000, R7900, WNDR4500v2, R6200v2, WNDR3400v2, D6220 og D6400.

Du finder firmwaren til din router her

Den nordiske del af Netgear oplyser til Computerworld, at der her i Norden så vidt vides kun er en enkelt routermodel, der ikke har fået firmware-opgraderingen endnu - men at den er på vej.

"Hvis du ejer en WNDR3700, skal du venligst sørge for, at "Remote Management" er slået fra i router-indstillingerne," lyder det fra Netgear, der oplyser, at det vil det som udgangspunkt være. Samtidig skal man følge denne vejledning for at aktivere password recovery.

Netgear skriver samtidig til Computerworld, at selskabet vurderer, at der er en ekstremt lille sandsynlighed for, at denne sårbarhed vil blive udnyttet til ondsindede aktiviteter.

Det er kun få uger siden, at Netgear sidst var ramt af sårbare routere.

Sidst i december blev det afsløret, at hele 12 populære Netgear-routere indeholdt en alvorlig sårbarhed, der gør det muligt at afvikle kode på routerne - og dermed at angribe brugernes maskiner og netværk.

Netgear kunne efter nogle dage udsende de nødvendige firmware-opdateringer, der kunne lukke de alvorlige sårbarheder. Find de opdateringer her.

Læs også:

Slår alarm: Flere hundrede tusinde trådløse routere kan være ramt af kritiske sårbarheder

Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed

Vigtig opdatering klar til sårbare WiFi-routere: Hent den hurtigst muligt her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere