Artikel top billede

Skynd dig at opdatere hvis du ejer en af disse 19 routere: Opdateringen lukker alvorlig adgangskode-sårbarhed

Netgear klar med vigtig firmware-opdatering til 19 forskellige routere efter alvorlig sårbarhed. Disse routere skal opdateres omgående.

Sikkerhedsvirksomhedem Trustwave slog tidligere på ugen alarm på grund af en alvorlig sårbarhed i bruger-autentificeringen i en lang række Netgear-routere.

Specifikt er det autentificeringen i forbindelse med administrations-fjernadgang, den er gal med, da it-kriminelle i forbindelse med anmodning om et password-reset kan udnytte sårbarhederne til at få adgang.

"Vi har fundet over titusinde sårbare enheder, der er tilgængelige på afstand. Det reelle antal påvirkede enheder er formentlig på flere hundrede tusinder, hvis ikke på over en million," lød det fra Trustwave.

Læs om det her: Slår alarm: Flere hundrede tusinde trådløse routere kan være ramt af kritiske sårbarheder

Netgear har udsendt en meddelelse om sikkerhedsproblemet og firmware-opdateringer til en lang række routere.

"Netgear er opmærksom på sikkerhedsproblemet, der kan blotte web GUI login-adgangskoder, når funktionen til gendannelse af adgangskode er slået fra," skriver Netgear.

"Denne sårbarhed optræder, når en hacker kan få adgang til det interne netværk, eller når fjern-administration er slået til på routeren."

Her er opdateringerne

Netgear meddeler samtidig, at der er firmware-opdateringer klar til hele 19 forskellige routere:

R8500, R8300, R7000, R6400, R7300DST, R7100LG, R6300v2, WNDR3400v3, WNR3500Lv2, R6250, R6700, R6900, R8000, R7900, WNDR4500v2, R6200v2, WNDR3400v2, D6220 og D6400.

Du finder firmwaren til din router her

Den nordiske del af Netgear oplyser til Computerworld, at der her i Norden så vidt vides kun er en enkelt routermodel, der ikke har fået firmware-opgraderingen endnu - men at den er på vej.

"Hvis du ejer en WNDR3700, skal du venligst sørge for, at "Remote Management" er slået fra i router-indstillingerne," lyder det fra Netgear, der oplyser, at det vil det som udgangspunkt være. Samtidig skal man følge denne vejledning for at aktivere password recovery.

Netgear skriver samtidig til Computerworld, at selskabet vurderer, at der er en ekstremt lille sandsynlighed for, at denne sårbarhed vil blive udnyttet til ondsindede aktiviteter.

Det er kun få uger siden, at Netgear sidst var ramt af sårbare routere.

Sidst i december blev det afsløret, at hele 12 populære Netgear-routere indeholdt en alvorlig sårbarhed, der gør det muligt at afvikle kode på routerne - og dermed at angribe brugernes maskiner og netværk.

Netgear kunne efter nogle dage udsende de nødvendige firmware-opdateringer, der kunne lukke de alvorlige sårbarheder. Find de opdateringer her.

Læs også:

Slår alarm: Flere hundrede tusinde trådløse routere kan være ramt af kritiske sårbarheder

Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed

Vigtig opdatering klar til sårbare WiFi-routere: Hent den hurtigst muligt her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.