Artikel top billede

EU vil tvinge Netflix på plads: Må ikke begrænse din adgang til indhold

Et teknisk krav fra EU til Netflix og andre streaming-udbydere vil fra næste år betyde, at du kan se det samme Netflix-indhold på rejsen som derhjemme. EU-lovarbejdet sætter gang i spekulationerne om danskernes adgang til det amerikanske Netflix-indhold.

EU er ved at lægge sidste hånd på et lovgivningsarbejde, som skal tvinge Netflix og andre streamingudbydere til at åbne for den Netflix-version, som du kender hjemme fra privaten.

Med de nye regler vil EU tvinge streamingudbydere som Netflix til at stoppe med at benytte IP-adresser til at identificere brugere og deres nationalitet eller deres opholdssted med.

I stedet skal rettighedhaverne benytte, hvad EU kalder for "rimelige og afpassede foranstaltninger", når Netflix-brugere skal identificeres.

Disse foranstaltninger kan indebære kontrol af elektroniske betalingsoplysninger fra ens dankort, adresseoplysninger og IP-kontrol af, hvor man oftest ser Netflix.

Det skriver The Independent.

Kan åbne for det hele

Det igangværende EU-arbejde har altså til hensigt at lade europæere i andre EU-lande se det indhold, de også kan se i deres hjemland.

En sideeffekt af lovgivningen kan dog blive, at Netflix og andre streamingudbydere åbner for hele deres bagkatalog.

Hvis dette sker, vil det betyde, at danskere og andre EU-borgere kan se alle de serier og film, som i dag kun er forbeholdt eksempelvis amerikanerne, som har et markant større udvalg at vælge fra.

Indtil for nyligt har en stor udbyder af streaming-indhold som Netflix taget det rimelig roligt, når folk hentede den amerikanske version af tjenesten til Danmark igennem eksempelvis VPN-tjenester for at se de mange underholdningstilbud.

Grundet pres fra rettighedshaverne bag film og tv-serierne på streamingtjenesten, har Netflix dog gjort mange ihærdige forsøg på at lukke den bagdør til indholdet, som rettighedshaverne har ønsket drysset langsomt ud på flere regioner.

Læs også: Netflix' store dilemma: Vil både lukke VPN-forbindelser og give dig alverdens tv-indhold

Loven er klar i 2018

Hvorvidt åbningen for alt indholdet så også sker, er indtil videre kun spekulationer.

EU-arbejdet med sætte en stopklods har været gang i længere tid, som du kan læse mere om her: Din konto til Netflix og HBO skal fungere i alle EU-lande

Hvordan og om det kommende europæiske streaming-lovarbejde i praksis vil påvirke indholdsudbuddet, bliver vi en hel del klogere på, når lover formentlig træder i kraft  i 2018.

Indtil videre mangler der endnu godkendelse fra EU's Retsudvalg, Parlamentet og Det Europæiske Råd. 

Læs også:
Netflix har vundet et stort slag mod unblock-tjenesterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere