Artikel top billede

EU vil tvinge Netflix på plads: Må ikke begrænse din adgang til indhold

Et teknisk krav fra EU til Netflix og andre streaming-udbydere vil fra næste år betyde, at du kan se det samme Netflix-indhold på rejsen som derhjemme. EU-lovarbejdet sætter gang i spekulationerne om danskernes adgang til det amerikanske Netflix-indhold.

EU er ved at lægge sidste hånd på et lovgivningsarbejde, som skal tvinge Netflix og andre streamingudbydere til at åbne for den Netflix-version, som du kender hjemme fra privaten.

Med de nye regler vil EU tvinge streamingudbydere som Netflix til at stoppe med at benytte IP-adresser til at identificere brugere og deres nationalitet eller deres opholdssted med.

I stedet skal rettighedhaverne benytte, hvad EU kalder for "rimelige og afpassede foranstaltninger", når Netflix-brugere skal identificeres.

Disse foranstaltninger kan indebære kontrol af elektroniske betalingsoplysninger fra ens dankort, adresseoplysninger og IP-kontrol af, hvor man oftest ser Netflix.

Det skriver The Independent.

Kan åbne for det hele

Det igangværende EU-arbejde har altså til hensigt at lade europæere i andre EU-lande se det indhold, de også kan se i deres hjemland.

En sideeffekt af lovgivningen kan dog blive, at Netflix og andre streamingudbydere åbner for hele deres bagkatalog.

Hvis dette sker, vil det betyde, at danskere og andre EU-borgere kan se alle de serier og film, som i dag kun er forbeholdt eksempelvis amerikanerne, som har et markant større udvalg at vælge fra.

Indtil for nyligt har en stor udbyder af streaming-indhold som Netflix taget det rimelig roligt, når folk hentede den amerikanske version af tjenesten til Danmark igennem eksempelvis VPN-tjenester for at se de mange underholdningstilbud.

Grundet pres fra rettighedshaverne bag film og tv-serierne på streamingtjenesten, har Netflix dog gjort mange ihærdige forsøg på at lukke den bagdør til indholdet, som rettighedshaverne har ønsket drysset langsomt ud på flere regioner.

Læs også: Netflix' store dilemma: Vil både lukke VPN-forbindelser og give dig alverdens tv-indhold

Loven er klar i 2018

Hvorvidt åbningen for alt indholdet så også sker, er indtil videre kun spekulationer.

EU-arbejdet med sætte en stopklods har været gang i længere tid, som du kan læse mere om her: Din konto til Netflix og HBO skal fungere i alle EU-lande

Hvordan og om det kommende europæiske streaming-lovarbejde i praksis vil påvirke indholdsudbuddet, bliver vi en hel del klogere på, når lover formentlig træder i kraft  i 2018.

Indtil videre mangler der endnu godkendelse fra EU's Retsudvalg, Parlamentet og Det Europæiske Råd. 

Læs også:
Netflix har vundet et stort slag mod unblock-tjenesterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere