EU vil tvinge Netflix på plads: Må ikke begrænse din adgang til indhold

Et teknisk krav fra EU til Netflix og andre streaming-udbydere vil fra næste år betyde, at du kan se det samme Netflix-indhold på rejsen som derhjemme. EU-lovarbejdet sætter gang i spekulationerne om danskernes adgang til det amerikanske Netflix-indhold.

EU er ved at lægge sidste hånd på et lovgivningsarbejde, som skal tvinge Netflix og andre streamingudbydere til at åbne for den Netflix-version, som du kender hjemme fra privaten.

Med de nye regler vil EU tvinge streamingudbydere som Netflix til at stoppe med at benytte IP-adresser til at identificere brugere og deres nationalitet eller deres opholdssted med.

I stedet skal rettighedhaverne benytte, hvad EU kalder for "rimelige og afpassede foranstaltninger", når Netflix-brugere skal identificeres.

Disse foranstaltninger kan indebære kontrol af elektroniske betalingsoplysninger fra ens dankort, adresseoplysninger og IP-kontrol af, hvor man oftest ser Netflix.

Det skriver The Independent.

Kan åbne for det hele
Det igangværende EU-arbejde har altså til hensigt at lade europæere i andre EU-lande se det indhold, de også kan se i deres hjemland.

En sideeffekt af lovgivningen kan dog blive, at Netflix og andre streamingudbydere åbner for hele deres bagkatalog.

Hvis dette sker, vil det betyde, at danskere og andre EU-borgere kan se alle de serier og film, som i dag kun er forbeholdt eksempelvis amerikanerne, som har et markant større udvalg at vælge fra.

Indtil for nyligt har en stor udbyder af streaming-indhold som Netflix taget det rimelig roligt, når folk hentede den amerikanske version af tjenesten til Danmark igennem eksempelvis VPN-tjenester for at se de mange underholdningstilbud.

Grundet pres fra rettighedshaverne bag film og tv-serierne på streamingtjenesten, har Netflix dog gjort mange ihærdige forsøg på at lukke den bagdør til indholdet, som rettighedshaverne har ønsket drysset langsomt ud på flere regioner.

Læs også: Netflix' store dilemma: Vil både lukke VPN-forbindelser og give dig alverdens tv-indhold

Loven er klar i 2018
Hvorvidt åbningen for alt indholdet så også sker, er indtil videre kun spekulationer.

EU-arbejdet med sætte en stopklods har været gang i længere tid, som du kan læse mere om her: Din konto til Netflix og HBO skal fungere i alle EU-lande

Hvordan og om det kommende europæiske streaming-lovarbejde i praksis vil påvirke indholdsudbuddet, bliver vi en hel del klogere på, når lover formentlig træder i kraft  i 2018.

Indtil videre mangler der endnu godkendelse fra EU's Retsudvalg, Parlamentet og Det Europæiske Råd. 

Læs også:
Netflix har vundet et stort slag mod unblock-tjenesterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.