Artikel top billede

EU vil tvinge Netflix på plads: Må ikke begrænse din adgang til indhold

Et teknisk krav fra EU til Netflix og andre streaming-udbydere vil fra næste år betyde, at du kan se det samme Netflix-indhold på rejsen som derhjemme. EU-lovarbejdet sætter gang i spekulationerne om danskernes adgang til det amerikanske Netflix-indhold.

EU er ved at lægge sidste hånd på et lovgivningsarbejde, som skal tvinge Netflix og andre streamingudbydere til at åbne for den Netflix-version, som du kender hjemme fra privaten.

Med de nye regler vil EU tvinge streamingudbydere som Netflix til at stoppe med at benytte IP-adresser til at identificere brugere og deres nationalitet eller deres opholdssted med.

I stedet skal rettighedhaverne benytte, hvad EU kalder for "rimelige og afpassede foranstaltninger", når Netflix-brugere skal identificeres.

Disse foranstaltninger kan indebære kontrol af elektroniske betalingsoplysninger fra ens dankort, adresseoplysninger og IP-kontrol af, hvor man oftest ser Netflix.

Det skriver The Independent.

Kan åbne for det hele

Det igangværende EU-arbejde har altså til hensigt at lade europæere i andre EU-lande se det indhold, de også kan se i deres hjemland.

En sideeffekt af lovgivningen kan dog blive, at Netflix og andre streamingudbydere åbner for hele deres bagkatalog.

Hvis dette sker, vil det betyde, at danskere og andre EU-borgere kan se alle de serier og film, som i dag kun er forbeholdt eksempelvis amerikanerne, som har et markant større udvalg at vælge fra.

Indtil for nyligt har en stor udbyder af streaming-indhold som Netflix taget det rimelig roligt, når folk hentede den amerikanske version af tjenesten til Danmark igennem eksempelvis VPN-tjenester for at se de mange underholdningstilbud.

Grundet pres fra rettighedshaverne bag film og tv-serierne på streamingtjenesten, har Netflix dog gjort mange ihærdige forsøg på at lukke den bagdør til indholdet, som rettighedshaverne har ønsket drysset langsomt ud på flere regioner.

Læs også: Netflix' store dilemma: Vil både lukke VPN-forbindelser og give dig alverdens tv-indhold

Loven er klar i 2018

Hvorvidt åbningen for alt indholdet så også sker, er indtil videre kun spekulationer.

EU-arbejdet med sætte en stopklods har været gang i længere tid, som du kan læse mere om her: Din konto til Netflix og HBO skal fungere i alle EU-lande

Hvordan og om det kommende europæiske streaming-lovarbejde i praksis vil påvirke indholdsudbuddet, bliver vi en hel del klogere på, når lover formentlig træder i kraft  i 2018.

Indtil videre mangler der endnu godkendelse fra EU's Retsudvalg, Parlamentet og Det Europæiske Råd. 

Læs også:
Netflix har vundet et stort slag mod unblock-tjenesterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere