Artikel top billede

Verdenskendt internet-pirat skal udleveres til USA: Risikerer 20 år bag tremmer

Den omstridte it-iværksætter Kim Dotcom kan udleveres til retsforfølgelse i USA, har den new zealandske højesteret bestemt. Kim Dotcom kalder sagen for politisk, inden han risikerer 20 år i amerikansk fængsel.

Den omstridte finsk-tyske internet-iværksætter Kim Dotcom er klar til udlevering til USA, hvor han er sigtet for flere overtrædelser af copyright-lovgivningen i sit selskab Megaupload.

Det skriver det australske nyhedssite 9news.

Muligheden for udlevering til retsforfølgelse i USA er en kendsgerning, efter en højesteretsdom i Kim Dotcoms nuværende opholdsland New Zealand har stadfæstet en tidligere dom om udleveringen til USA af den omstridte it-iværksætter og tre af hans samarbejdspartnere.

USA har forsøgt at få de fire folk bag Megaupload udleveret til retsforfølgelse siden 2012.

Læs også: Kim Dotcom: Piratgangster eller frihedskæmper?

Vil ikke til USA

Kim Dotcoms juridiske hjælpere har appelleret dommen om mulig udlevering til USA.

Udleveringen har Kim Dotcom og de resterende folk fra Megaupload været imod, da det juridiske hold fastholder, at det ikke er kriminelt at sende og modtage ophavsretsligt beskyttet indhold på New Zealand over nettet.

Kim Dotcom er selv faret i blækhuset på Twitter, hvor han blandt andet kalder åbningen for udleveringen til USA for 'en politisk sag'.

Her spørger han retorisk, om han nu skal dømmes efter den muslimske sharia-lovgivning, da han ikke mener, han har gjort eller gør noget forkert.

"Jeg bliver ikke længere udleveret for brud på copyright-lovgivningen, den sag har vi jo vundet," tweeter den kontroversielle it-iværksætter med tidligere domme for blandt andet spionage og insider-handel bag sig.

"Nu står jeg så til at blive udleveret for brud på en lov, som ikke engang gælder," tweeter han videre.

Står til 20 års fængsel

I USA står han anklaget for 13 forseelser, der blandt inkluderer brud på ophavsretten, pengehvidvask og pengeafpresning.

Den britiske avis The Guardian skriver, at Kim Dotcom kan få 20 års fængsel, hvis han dømmes skyldig i brud på copyrightlovgivningen.

Avisen nævner også, at myndigheder tidligere har anslået, at Megaupload fra 2005 har kostet copyright-indehavere fra film- og musikindustrien mere end en milliard kroner.

Du kan læse mere om Kim Dotcom her:
Sådan vil Kim Dotcom hævne sig på musikbranchen

Kim Dotcom: Nyt Megaupload vil ændre verden

Mega-kontroversiel net-mogul stifter sit eget internet-parti
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere