Artikel top billede

Verdenskendt internet-pirat skal udleveres til USA: Risikerer 20 år bag tremmer

Den omstridte it-iværksætter Kim Dotcom kan udleveres til retsforfølgelse i USA, har den new zealandske højesteret bestemt. Kim Dotcom kalder sagen for politisk, inden han risikerer 20 år i amerikansk fængsel.

Den omstridte finsk-tyske internet-iværksætter Kim Dotcom er klar til udlevering til USA, hvor han er sigtet for flere overtrædelser af copyright-lovgivningen i sit selskab Megaupload.

Det skriver det australske nyhedssite 9news.

Muligheden for udlevering til retsforfølgelse i USA er en kendsgerning, efter en højesteretsdom i Kim Dotcoms nuværende opholdsland New Zealand har stadfæstet en tidligere dom om udleveringen til USA af den omstridte it-iværksætter og tre af hans samarbejdspartnere.

USA har forsøgt at få de fire folk bag Megaupload udleveret til retsforfølgelse siden 2012.

Læs også: Kim Dotcom: Piratgangster eller frihedskæmper?

Vil ikke til USA

Kim Dotcoms juridiske hjælpere har appelleret dommen om mulig udlevering til USA.

Udleveringen har Kim Dotcom og de resterende folk fra Megaupload været imod, da det juridiske hold fastholder, at det ikke er kriminelt at sende og modtage ophavsretsligt beskyttet indhold på New Zealand over nettet.

Kim Dotcom er selv faret i blækhuset på Twitter, hvor han blandt andet kalder åbningen for udleveringen til USA for 'en politisk sag'.

Her spørger han retorisk, om han nu skal dømmes efter den muslimske sharia-lovgivning, da han ikke mener, han har gjort eller gør noget forkert.

"Jeg bliver ikke længere udleveret for brud på copyright-lovgivningen, den sag har vi jo vundet," tweeter den kontroversielle it-iværksætter med tidligere domme for blandt andet spionage og insider-handel bag sig.

"Nu står jeg så til at blive udleveret for brud på en lov, som ikke engang gælder," tweeter han videre.

Står til 20 års fængsel

I USA står han anklaget for 13 forseelser, der blandt inkluderer brud på ophavsretten, pengehvidvask og pengeafpresning.

Den britiske avis The Guardian skriver, at Kim Dotcom kan få 20 års fængsel, hvis han dømmes skyldig i brud på copyrightlovgivningen.

Avisen nævner også, at myndigheder tidligere har anslået, at Megaupload fra 2005 har kostet copyright-indehavere fra film- og musikindustrien mere end en milliard kroner.

Du kan læse mere om Kim Dotcom her:
Sådan vil Kim Dotcom hævne sig på musikbranchen

Kim Dotcom: Nyt Megaupload vil ændre verden

Mega-kontroversiel net-mogul stifter sit eget internet-parti




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere






Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.