Artikel top billede

Sådan vil Kim Dotcom hævne sig på musikbranchen

Ny musiktjeneste skal skubbe pladeselskaber ud på et sidespor.

"Megabox" er navnet på en ny musiktjeneste, som Kim Dotcom, bagmanden bag den kontroversielle og pt. lukkede fildelingstjeneste Megaupload, er tæt på at lancere.

Den nye tjeneste kommer med Dotcoms egne ord til at revolutionere musikbranchen.

Megabox skal give musikerne hovedparten af indtægterne - 90 procent - frem for blot en lille luns, som tilfældet er hos de fleste andre musiktjenester og i pladebranchen generelt.

Sitet Torrentfreak har fået Dotcom til at forklare nærmere, hvordan den nye musiktjeneste skal fungere i praksis.

Her er modellen:

Brugerne lokkes til med løftet om gratis musik. For at få musikken uden at betale skal man downloade en app. Denne app, kaldet Megakey, viser reklamer på brugerens pc/smartphone etc., og sørger samtidig for indtægterne. Hvis man vil slippe for reklamerne, skal man købe den musik, man vil høre.  

Reklameindtægterne går for 90 procents vedkommende til musikerne - ikke til deres pladeselskab, og ikke til IFPI (musikselskabernes brancheorganisation).

Det store spørgsmål er, hvor mange musikere der har lyst til at lægge krop til den bombastiske Kim Dotcoms favntag med musikbranchen, copyright-bataljerne omkring Megaupload taget i betragtning.

Der bliver dog ikke tale om nogen stille eller forsigtig lancering af ukendte amatør-kunstnere. I vanlig Dotcom-stil skal Megabox lægge stort ud med et mega-navn som Will.I.Am. Andre topnavne, som vil være med fra starten, er The Black KeysRusko, og Two Fingers, fremgår det af denne reklamevideo for Megabox.

Hævnen

Vil Will.I.Am virkelig være bannerfører for en svindelsigtet, new zealandsk fildeler? Sandsynligvis ja, for som Torrentfreak fremhæver, har den amerikanske stjerne tidligere leveret opbakning og gratis reklame til Kim Dotcoms Megaupload.

De to deler tilsyneladende en vis antipati mod pladebranchens magtfulde interesseorganisationer.

Kim Dotcom, der blev løsladt fra fængsel i New Zealand tidligere i år, er stadig involveret i den sag, som FBI kører mod Megaupload i USA.

Den sag er dog smuldret en del i forhold til de amerikanske myndigheders oprindelige anklageskrift. I stedet har Kim Dotcom bebudet, at Megaupload vil genstarte - større og stærkere end før.

Kim Dotcom, der mener, at sagen mod ham og Megaupload er startet af den amerikanske musikbranche, lægger ikke skjul på, at han vil have hævn over angrebet. I en nylig twitterbesked kundgjorde den hærdebrede tyskfødte hacker:

"They abused the wrong guy."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere