Artikel top billede

Sådan vil Kim Dotcom hævne sig på musikbranchen

Ny musiktjeneste skal skubbe pladeselskaber ud på et sidespor.

"Megabox" er navnet på en ny musiktjeneste, som Kim Dotcom, bagmanden bag den kontroversielle og pt. lukkede fildelingstjeneste Megaupload, er tæt på at lancere.

Den nye tjeneste kommer med Dotcoms egne ord til at revolutionere musikbranchen.

Megabox skal give musikerne hovedparten af indtægterne - 90 procent - frem for blot en lille luns, som tilfældet er hos de fleste andre musiktjenester og i pladebranchen generelt.

Sitet Torrentfreak har fået Dotcom til at forklare nærmere, hvordan den nye musiktjeneste skal fungere i praksis.

Her er modellen:

Brugerne lokkes til med løftet om gratis musik. For at få musikken uden at betale skal man downloade en app. Denne app, kaldet Megakey, viser reklamer på brugerens pc/smartphone etc., og sørger samtidig for indtægterne. Hvis man vil slippe for reklamerne, skal man købe den musik, man vil høre.  

Reklameindtægterne går for 90 procents vedkommende til musikerne - ikke til deres pladeselskab, og ikke til IFPI (musikselskabernes brancheorganisation).

Det store spørgsmål er, hvor mange musikere der har lyst til at lægge krop til den bombastiske Kim Dotcoms favntag med musikbranchen, copyright-bataljerne omkring Megaupload taget i betragtning.

Der bliver dog ikke tale om nogen stille eller forsigtig lancering af ukendte amatør-kunstnere. I vanlig Dotcom-stil skal Megabox lægge stort ud med et mega-navn som Will.I.Am. Andre topnavne, som vil være med fra starten, er The Black KeysRusko, og Two Fingers, fremgår det af denne reklamevideo for Megabox.

Hævnen

Vil Will.I.Am virkelig være bannerfører for en svindelsigtet, new zealandsk fildeler? Sandsynligvis ja, for som Torrentfreak fremhæver, har den amerikanske stjerne tidligere leveret opbakning og gratis reklame til Kim Dotcoms Megaupload.

De to deler tilsyneladende en vis antipati mod pladebranchens magtfulde interesseorganisationer.

Kim Dotcom, der blev løsladt fra fængsel i New Zealand tidligere i år, er stadig involveret i den sag, som FBI kører mod Megaupload i USA.

Den sag er dog smuldret en del i forhold til de amerikanske myndigheders oprindelige anklageskrift. I stedet har Kim Dotcom bebudet, at Megaupload vil genstarte - større og stærkere end før.

Kim Dotcom, der mener, at sagen mod ham og Megaupload er startet af den amerikanske musikbranche, lægger ikke skjul på, at han vil have hævn over angrebet. I en nylig twitterbesked kundgjorde den hærdebrede tyskfødte hacker:

"They abused the wrong guy."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere