Artikel top billede

Stort Amazon-nedbrud: Dele af internettet var lammet i timevis

Amazon ramt af kæmpe nedbrud, der lammede dele af internettet i flere timer.

Havde du problemer med at bruge nogle af dine yndlingstjenester på nettet i går, så er der en god forklaring på det.

For Amazons cloudtjeneste Amazon Web Services (AWS) blev tirsdag aften lammet af et gigantisk nedbrud, der i en periode på fire timer gav problemer for en lang række internationale webtjenester.

Den amerikanske tech-blog Techcrunch skriver, at blandt de ramte var den populære samarbejdsplatform Slack, websitet Quora, billedetjenesten Giphy samt nyhedsmedier som Buzzfeed og Business Insider.

Derudover blev en lang række internetstyrede el-pærer, termostater og andre internet-of-things-enheder også ramt, skriver Techcrunch.

Blandt Amazons kunder finder vi også streamingtjenester som Netflix og Spotify, men det var dog ikke alle Amazons tjenester, der blev berørt af nedbruddet.

S3-kunder var ramt

Amazon oplyser, at det helt specifikt er tjenesten AWS S3, der har været berørt af nedbruddet.

En tjeneste der bliver brugt af 148.213 websider og 121.761 unikke domæner ifølge Techcrunch.

"Der er tale om et ganske stort nedbrud. AWS har ikke haft mange nedbrud gennem tiden, men når det sker, så bliver nedbruddene berømte. Folk taler stadigvæk om det store AWS-nedbrud i september 2015, der varede i fem timer," siger Dave Bartoletti, der er cloud-analytiker hos analysehuset Forrester til den amerikanske USA Today.

På Amazon såkaldte Service Health Dashboard hvor det er muligt at tjekke driftstatusen på internetgigantens tjenester, fremgik det, at "der er høje fejlrater S3-tjenesten i US-East1, hvilket berører en lang række AWS-tjenester".

Amazon oplyser dog, at fejlene blev rettet klokken 22.49 dansk tid.

Læs også: 
Prøvekørt: Amazon klar med Skype For Business-konkurrent - er der overhovedet noget nyt under solen?

Amazons vilde opfindelse: En lastbil der kan transportere 100 petabyte data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere