BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Stort Amazon-nedbrud: Dele af internettet var lammet i timevis

Amazon ramt af kæmpe nedbrud, der lammede dele af internettet i flere timer.

Havde du problemer med at bruge nogle af dine yndlingstjenester på nettet i går, så er der en god forklaring på det.

For Amazons cloudtjeneste Amazon Web Services (AWS) blev tirsdag aften lammet af et gigantisk nedbrud, der i en periode på fire timer gav problemer for en lang række internationale webtjenester.

Den amerikanske tech-blog Techcrunch skriver, at blandt de ramte var den populære samarbejdsplatform Slack, websitet Quora, billedetjenesten Giphy samt nyhedsmedier som Buzzfeed og Business Insider.

Derudover blev en lang række internetstyrede el-pærer, termostater og andre internet-of-things-enheder også ramt, skriver Techcrunch.

Blandt Amazons kunder finder vi også streamingtjenester som Netflix og Spotify, men det var dog ikke alle Amazons tjenester, der blev berørt af nedbruddet.

Læs også: AWS om nyt kunstig intelligens-tilbud: Iværksættere skal have adgang til samme våben-arsenal, som verdens største virksomheder

S3-kunder var ramt
Amazon oplyser, at det helt specifikt er tjenesten AWS S3, der har været berørt af nedbruddet.

En tjeneste der bliver brugt af 148.213 websider og 121.761 unikke domæner ifølge Techcrunch.

"Der er tale om et ganske stort nedbrud. AWS har ikke haft mange nedbrud gennem tiden, men når det sker, så bliver nedbruddene berømte. Folk taler stadigvæk om det store AWS-nedbrud i september 2015, der varede i fem timer," siger Dave Bartoletti, der er cloud-analytiker hos analysehuset Forrester til den amerikanske USA Today.

På Amazon såkaldte Service Health Dashboard hvor det er muligt at tjekke driftstatusen på internetgigantens tjenester, fremgik det, at "der er høje fejlrater S3-tjenesten i US-East1, hvilket berører en lang række AWS-tjenester".

Amazon oplyser dog, at fejlene blev rettet klokken 22.49 dansk tid.

Læs også: 
Prøvekørt: Amazon klar med Skype For Business-konkurrent - er der overhovedet noget nyt under solen?

Amazons vilde opfindelse: En lastbil der kan transportere 100 petabyte data

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.