Artikel top billede

Stort Amazon-nedbrud: Dele af internettet var lammet i timevis

Amazon ramt af kæmpe nedbrud, der lammede dele af internettet i flere timer.

Havde du problemer med at bruge nogle af dine yndlingstjenester på nettet i går, så er der en god forklaring på det.

For Amazons cloudtjeneste Amazon Web Services (AWS) blev tirsdag aften lammet af et gigantisk nedbrud, der i en periode på fire timer gav problemer for en lang række internationale webtjenester.

Den amerikanske tech-blog Techcrunch skriver, at blandt de ramte var den populære samarbejdsplatform Slack, websitet Quora, billedetjenesten Giphy samt nyhedsmedier som Buzzfeed og Business Insider.

Derudover blev en lang række internetstyrede el-pærer, termostater og andre internet-of-things-enheder også ramt, skriver Techcrunch.

Blandt Amazons kunder finder vi også streamingtjenester som Netflix og Spotify, men det var dog ikke alle Amazons tjenester, der blev berørt af nedbruddet.

S3-kunder var ramt

Amazon oplyser, at det helt specifikt er tjenesten AWS S3, der har været berørt af nedbruddet.

En tjeneste der bliver brugt af 148.213 websider og 121.761 unikke domæner ifølge Techcrunch.

"Der er tale om et ganske stort nedbrud. AWS har ikke haft mange nedbrud gennem tiden, men når det sker, så bliver nedbruddene berømte. Folk taler stadigvæk om det store AWS-nedbrud i september 2015, der varede i fem timer," siger Dave Bartoletti, der er cloud-analytiker hos analysehuset Forrester til den amerikanske USA Today.

På Amazon såkaldte Service Health Dashboard hvor det er muligt at tjekke driftstatusen på internetgigantens tjenester, fremgik det, at "der er høje fejlrater S3-tjenesten i US-East1, hvilket berører en lang række AWS-tjenester".

Amazon oplyser dog, at fejlene blev rettet klokken 22.49 dansk tid.

Læs også: 
Prøvekørt: Amazon klar med Skype For Business-konkurrent - er der overhovedet noget nyt under solen?

Amazons vilde opfindelse: En lastbil der kan transportere 100 petabyte data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere