Artikel top billede

Morgen-briefing: Apples kvartalsregnskab på trapperne - men blikket er rettet fremad mod ny iPhone / Undren over sammensætning af Disruptionrådet

Apples kvartalsregnskab på trapperne - men blikket er rettet fremad mod ny iPhone. Undren over sammensætning af Disruptionrådet. Twitter og Bloomberg på vej med nyhedskanal. DR slipper for injuriesag efter Stein Bagger-program. RTX henter ny finansdirektør i Novo.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Apples kvartalsregnskab på trapperne - men blikket er rettet fremad mod ny iPhone

Apple offentliggør i dag kvartalsregnskab, og det ventes, at selskabet vil løfte sløret for en mindre fremgang på bundlinien - og altså ikke de store spring, som Apple ellers tidligere har præsenteret.

Markedet går tilsyneladende ikke så meget op i det, for alle blikke er allerede rettet fremad mod den næste iPhone - iPhone 8 - som der er tårnhøje forventninger til efter helt forrygende salg af både iPhone 6 og iPhone 7 i månederne efter lanceringerne.

Samtidig kommer iPhone 8 til at markere 10-års jubilæet for lanceringen af den første iPhone i 2007, der jo kom til at kickstarte en revolution i måden, som vi kommunikerer på og anvender internettet på.

Undren over sammensætning af Disruptionrådet

Formand for Akademikerne, Lars Qvistgaard, undrer sig en del over, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke har taget en akademisk repræsentant med i det ny Disruptionrådet, som blev præsenteret mandag.

Rådet med i alt 40 medlemmer - her under otte politikere - skal kigge på muligheder for Danmark i en tid præget af digital omstilling af arbejdsmarkedet.

Det tæller repræsentanter for LO, FTF og arbejdsgiverne samt en række fremtrædende virksomhedsledere. Og komikeren Hella Joof. 

"Det er fornuftigt med en bred sammensætning, men netop når sammensætningen er så bred, er det stødende, at vi som den eneste af tre hovedorganisationer ikke er med, og den eneste begrundelse er, at der ikke var plads," siger Lars Qvistgaard til Finans.

Han siger, at hans medlemsorganisationer - der repræsenterer 400.000 akademikere - er ‘pikerede.'

Du kan læse Computerworlds kommentar til rådet her: Det hypede disruptionråd kan være færdigt med arbejdet i næste uge: Løsningerne ligger jo allerede klar.

Twitter og Bloomberg på vej med nyhedskanal

Twitter er på vej med en decideret nyhedskanal, der skal streame indhold døgnet rundt. 

Indholdet skal blandt andet komme fra nyhedsbureauet Bloomberg Media, ligesom brugerne vil kunne producere indhold, der dog skal verificeres af Bloombergs redaktører, inden det sendes ud på kanalen.

Tjenesten ventes i luften i løbet af 2017.

DR slipper for injuriesag efter Stein Bagger-program

En række DR-folk slipper for en injuriesag efter tv-programmet ‘Find Stein Baggers penge,' der blev sendt i efteråret 2015.

Efter programmet sagsøgte svenskeren Carl Freer DR for injurier. Han var chef for Stein Baggers makker, Mikael Ljungmann, der ligesom Stein Bagger fik syv års fængsel for bedrageri i IT Factory-sagen.

Børsen skriver, at Københavns Byret nu har afvist sagen, da Carl Freer ikke har afleveret de krævede skrifter til tiden.

RTX henter ny finansdirektør i Novo

Kristian Frederiksen bliver ny finansdirektør i nordjyske RTX. Han kommer fra en stilling som CFO for RTX i Holland og tiltræder 1. august.

Senere i dag på Computerworld

Computerworld sidder ved tasterne hele dagen, og vi glæder os til at holde dig opdateret med nyheder og viden hele dagen.

Du vil senere i dag blandt meget andet kunne læse mere om it-sikkerheden hos Forsvaret, ligesom vi er på vej med nyt om Microsofts kommende Redstone 3. Så stay tuned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere