Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apples kvartalsregnskab på trapperne - men blikket er rettet fremad mod ny iPhone / Undren over sammensætning af Disruptionrådet

Apples kvartalsregnskab på trapperne - men blikket er rettet fremad mod ny iPhone. Undren over sammensætning af Disruptionrådet. Twitter og Bloomberg på vej med nyhedskanal. DR slipper for injuriesag efter Stein Bagger-program. RTX henter ny finansdirektør i Novo.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Apples kvartalsregnskab på trapperne - men blikket er rettet fremad mod ny iPhone

Apple offentliggør i dag kvartalsregnskab, og det ventes, at selskabet vil løfte sløret for en mindre fremgang på bundlinien - og altså ikke de store spring, som Apple ellers tidligere har præsenteret.

Markedet går tilsyneladende ikke så meget op i det, for alle blikke er allerede rettet fremad mod den næste iPhone - iPhone 8 - som der er tårnhøje forventninger til efter helt forrygende salg af både iPhone 6 og iPhone 7 i månederne efter lanceringerne.

Samtidig kommer iPhone 8 til at markere 10-års jubilæet for lanceringen af den første iPhone i 2007, der jo kom til at kickstarte en revolution i måden, som vi kommunikerer på og anvender internettet på.

Undren over sammensætning af Disruptionrådet

Formand for Akademikerne, Lars Qvistgaard, undrer sig en del over, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke har taget en akademisk repræsentant med i det ny Disruptionrådet, som blev præsenteret mandag.

Rådet med i alt 40 medlemmer - her under otte politikere - skal kigge på muligheder for Danmark i en tid præget af digital omstilling af arbejdsmarkedet.

Det tæller repræsentanter for LO, FTF og arbejdsgiverne samt en række fremtrædende virksomhedsledere. Og komikeren Hella Joof. 

"Det er fornuftigt med en bred sammensætning, men netop når sammensætningen er så bred, er det stødende, at vi som den eneste af tre hovedorganisationer ikke er med, og den eneste begrundelse er, at der ikke var plads," siger Lars Qvistgaard til Finans.

Han siger, at hans medlemsorganisationer - der repræsenterer 400.000 akademikere - er ‘pikerede.'

Du kan læse Computerworlds kommentar til rådet her: Det hypede disruptionråd kan være færdigt med arbejdet i næste uge: Løsningerne ligger jo allerede klar.

Twitter og Bloomberg på vej med nyhedskanal

Twitter er på vej med en decideret nyhedskanal, der skal streame indhold døgnet rundt. 

Indholdet skal blandt andet komme fra nyhedsbureauet Bloomberg Media, ligesom brugerne vil kunne producere indhold, der dog skal verificeres af Bloombergs redaktører, inden det sendes ud på kanalen.

Tjenesten ventes i luften i løbet af 2017.

DR slipper for injuriesag efter Stein Bagger-program

En række DR-folk slipper for en injuriesag efter tv-programmet ‘Find Stein Baggers penge,' der blev sendt i efteråret 2015.

Efter programmet sagsøgte svenskeren Carl Freer DR for injurier. Han var chef for Stein Baggers makker, Mikael Ljungmann, der ligesom Stein Bagger fik syv års fængsel for bedrageri i IT Factory-sagen.

Børsen skriver, at Københavns Byret nu har afvist sagen, da Carl Freer ikke har afleveret de krævede skrifter til tiden.

RTX henter ny finansdirektør i Novo

Kristian Frederiksen bliver ny finansdirektør i nordjyske RTX. Han kommer fra en stilling som CFO for RTX i Holland og tiltræder 1. august.

Senere i dag på Computerworld

Computerworld sidder ved tasterne hele dagen, og vi glæder os til at holde dig opdateret med nyheder og viden hele dagen.

Du vil senere i dag blandt meget andet kunne læse mere om it-sikkerheden hos Forsvaret, ligesom vi er på vej med nyt om Microsofts kommende Redstone 3. Så stay tuned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere