Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Telia holder fast i udlandstelefoni trods nye roamingregler: "Næsten 90 procent af vores kunder rammer et udenlandsk mobilnet hvert år"

Alle Telias mobilkunder overføres til samme abonnement, der til gengæld kommer til at dække udlandstelefoni trods nye roamingregler. Næsten 90 procent af Telias mobil-kunder anvender et udenlandsk mobilnet årligt, lyder det fra selskabet.

EU's beslutning om at fjerne roaming-afgifterne for de europæiske telekunder fra 15. juni får stort set ingen konsekvenser for Telias kunder i Danmark.

Sådan lyder det fra Telia, efter en række danske teleselskaber frem mod fjernelsen af roaming-afgiften har valgt at korrigere for udlandstelefoni i en eller anden form i deres abonnementspakker.

EU har besluttet, at teleselskaberne godt må opkræve en roamingafgift fra hinanden, men ikke direkte fra hinandens kunder.

I en branche med lave indtjeningsmarginer har det udløst frygt for, at roamingafgifterne vil kunne overstige den indtjening, som selskaberne har på deres kunder.

Telia har nu besluttet, at samtlige selskabets mobilkunder også fremover skal kunne anvende deres telefon i udlandet.

"Vi forsøger ikke at lave krumspring og omgå reguleringen ved at lave såkaldte Domestic Only-abonnementer [abonnementer, der kun kan bruges i hjemlandet, red]. Næsten 90 procent af vores kunder rammer et udenlandsk mobilnet hvert år. Når man er i udlandet er der en enorm tryghed i at have mobilen med, også selvom den bare ligger i kufferten. Den tryghed vil vi ikke tage fra kunderne," lyder det fra Telias privatkunde-direktør, Christoph Nørgaard, i en meddelelse.

Ifølge selskabet har hovedparten af selskabets kunder i dag et såkaldt ‘Roam Like Home'-abonnement.

De kunder, der har et andet abonnement, overflyttes nu til et ‘Roam like Home'-abonnement. Det kommer til at koste dem mellem 10 kroner og 20 kroner mere om måneden.

"En beskeden prisstigning på 10 eller 20 kroner er bestemt ikke noget, vi bliver rige af. Konkurrencen på det danske mobilmarked er benhård, men skulle det vise sig at være økonomisk uholdbart med en så lille stigning, er det selvfølgelig noget, vi må kigge på," lyder det fra selskabet.

3 har som reaktion på EU-beslutningen valgt kun at tilbyde udlandstelefoni under ‘3LikeHome'-pakken, mens Plenti har indført et basis-abonnement, der kun gælder i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark.

TDC har omvendt valgt at hæve priserne på sine abonnementer, men til gengæld bibeholde muligheden for udlandstelefoni.

Læs også:

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Slut med skyhøje roaming-priser i EU: Roaming-afgifter fjernes til sommer

Den danske mobilkrig er i fuld gang: Telia og TDC bløder - Telenor og 3 skovler kunder til sig

Plenti: EU's nye roaming-regler kan blive farlig for discount-teleselskaberne og konkurrencen

Netop vedtaget i EU: Slut med afgifter for data-roaming til sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere