BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Telia holder fast i udlandstelefoni trods nye roamingregler: "Næsten 90 procent af vores kunder rammer et udenlandsk mobilnet hvert år"

Alle Telias mobilkunder overføres til samme abonnement, der til gengæld kommer til at dække udlandstelefoni trods nye roamingregler. Næsten 90 procent af Telias mobil-kunder anvender et udenlandsk mobilnet årligt, lyder det fra selskabet.

EU's beslutning om at fjerne roaming-afgifterne for de europæiske telekunder fra 15. juni får stort set ingen konsekvenser for Telias kunder i Danmark.

Sådan lyder det fra Telia, efter en række danske teleselskaber frem mod fjernelsen af roaming-afgiften har valgt at korrigere for udlandstelefoni i en eller anden form i deres abonnementspakker.

EU har besluttet, at teleselskaberne godt må opkræve en roamingafgift fra hinanden, men ikke direkte fra hinandens kunder.

I en branche med lave indtjeningsmarginer har det udløst frygt for, at roamingafgifterne vil kunne overstige den indtjening, som selskaberne har på deres kunder.

Telia har nu besluttet, at samtlige selskabets mobilkunder også fremover skal kunne anvende deres telefon i udlandet.

"Vi forsøger ikke at lave krumspring og omgå reguleringen ved at lave såkaldte Domestic Only-abonnementer [abonnementer, der kun kan bruges i hjemlandet, red]. Næsten 90 procent af vores kunder rammer et udenlandsk mobilnet hvert år. Når man er i udlandet er der en enorm tryghed i at have mobilen med, også selvom den bare ligger i kufferten. Den tryghed vil vi ikke tage fra kunderne," lyder det fra Telias privatkunde-direktør, Christoph Nørgaard, i en meddelelse.

Ifølge selskabet har hovedparten af selskabets kunder i dag et såkaldt ‘Roam Like Home'-abonnement.

De kunder, der har et andet abonnement, overflyttes nu til et ‘Roam like Home'-abonnement. Det kommer til at koste dem mellem 10 kroner og 20 kroner mere om måneden.

"En beskeden prisstigning på 10 eller 20 kroner er bestemt ikke noget, vi bliver rige af. Konkurrencen på det danske mobilmarked er benhård, men skulle det vise sig at være økonomisk uholdbart med en så lille stigning, er det selvfølgelig noget, vi må kigge på," lyder det fra selskabet.

3 har som reaktion på EU-beslutningen valgt kun at tilbyde udlandstelefoni under ‘3LikeHome'-pakken, mens Plenti har indført et basis-abonnement, der kun gælder i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark.

TDC har omvendt valgt at hæve priserne på sine abonnementer, men til gengæld bibeholde muligheden for udlandstelefoni.

Læs også:

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Slut med skyhøje roaming-priser i EU: Roaming-afgifter fjernes til sommer

Den danske mobilkrig er i fuld gang: Telia og TDC bløder - Telenor og 3 skovler kunder til sig

Plenti: EU's nye roaming-regler kan blive farlig for discount-teleselskaberne og konkurrencen

Netop vedtaget i EU: Slut med afgifter for data-roaming til sommer
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

IT System Administrator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-supportere til Skatteforvaltningen i Aalborg

Digitaliseringsstyrelsen

Erfaren UX Designer til MitID
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital