Antipirater: Nu tager vi 100 Kazaa-danskere

100 danske Kazaa-brugere, som har delt musik og film, kan i de næste dage se frem til at modtage en opkrævning fra Antipiratgruppen. Som led i en international kampagne har antipiraterne fundet frem til 100 mere eller mindre tilfældige danske pirater, som i gennemsnit har delt 717 musiknumre og to en halv film.

Antipiratgruppen er klar til at stramme garnet endnu en gang og sender som led i en international aktion i løbet af juni erstatningskrav afsted til 100 danske pirater.

Det går denne gang ud over brugere af fildelingstjenesten Kazaa, hvor Antipiratgruppen i samarbejde med de tilsvarende organisationer i udlandet har opstøvet 100 danskere, som har delt ulovlige kopier af musik og film.

De 100 danske pirater har i gennemsnit delt 717 musiknumre og 2,5 film via P2P-netværket. I gennemsnit kan de nu se frem til et erstatningskrav på 11.980 kroner hver.

Tilfældigt udvalgt

- Vi er gået efter Kazaa-brugerne denne gang, så det er nærmest tilfældigt, hvad der er dukket op. Men vi har fået fat i både store og små, siger advokat Torben Steffensen fra Antipiratgruppen.

Kazaa-netværket har flere millioner brugere på verdensplan, men Torben Steffensen mener, at kampagnen virker, selvom det kun er 100 brugere som i denne omgang får en økonomisk lussing.

- Vi ved, at vores indsats virker. Internationale målinger viser, at mængden af ulovlig musik på nettet er faldende. De unge er i stigende grad også klar over, at kopiering er ulovligt, siger Torben Steffensen.

61 har ikke svaret

Juni-indsatsen er anden bølge af Antipiratgruppens kampagne "Nu strammer vi nettet", som er den hidtil største internationale aktion mod piratkopiering.

I første bølge gik antipiratgruppen efter lidt større fisk, mens det denne gang rammer stort set tilfældige danskere, som ulovligt deler musik og film via Kazaa.

Ud af de 100 sager, som Antipiratgruppen indledte i marts som første del af kampagnen, er der indgået forlig og betalt eller indledt forhandlinger i 39 tilfælde.

Det betyder dog ikke, at 61 personer vil en tur forbi byretten for at få afgjort sagen.

- Det betyder ikke nødvendigvis retssager. Vi søger stadig dialog med de resterende, siger Torben Steffensen.

De danske pirater kan forvente endnu en bredside til september, hvor Antipiratgruppen foreløbig har planer om at optrappe konflikten og sende breve ud til 200 personer.

Aktionen mod piraterne er international og omfatter udover Danmark blandt andet Tyskland, Italien og Canada.

I netop Canada har aktionen dog fået et tilbageslag, da en canadisk domstol afgjorde, at fildeling var lovligt. Derfor kunne den canadiske antipiratgruppe ikke få pålagt internetudbyderne at udlevere navnene på 29 fildelere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere