Artikel top billede

Magtskifte på tablet-markedet: Samsung og Apple skifter plads i toppen

Spritnye tal fra det vesteuropæiske marked for tablet-pc'er afslører, at et magtskifte har fundet sted over det seneste år.

Samsung og Apple fylder begge meget på markedet for tablet-pc'er, men over det seneste år har de to it-giganter skiftet placeringer på listen over de største producenter i Vesteuropa.

Det fremgår af en dugfrisk markedsanalyse fra IDC over antallet af tablets, der blev sendt ud til forhandlerne i første kvartal i år.

Her ligger Samsung på en førsteplads med en markedsandel på 26,5 procent i Vesteuropa. Apple har en markedsandel på 21,7 procent på andenpladsen.

Går vi et år tilbage, var situationen lige modsat.

Dengang var Apple nemlig størst med en markedsandel på 24,1 procent, mens Samsung havde 22,1 procent af markedet.

Læs også: Almindelig tablet-pc eller hybrid-model? Her er it-ledernes foretrukne tablet-designs

Apple går tilbage med 11,5 procent

Over det seneste år er Apples markedsandel ifølge IDC således faldet med 11,5 procent, og i samme periode er Samsung gået frem med 17,9 procent.

"Samsung voksede og sikrede sig førstepladsen i Vesteuropa takket være en stærk position inden for slates," skriver IDC.

"Apple introducerede sin nye iPad sent i kvartalet, og det bør resultere i et stærkere andet kvartal," lyder det videre.

Tredjepladsen går fortsat til Lenovo, der nu har en markedsandel på 7,7 procent, hvorefter de følgende pladser går til Acer og Asus.

Samlet set er antallet af nye tablet-forsendelser gået tilbage med 1,7 procent fra første kvartal 2016 til første kvartal i år.

Læs også:

Almindelig tablet-pc eller hybrid-model? Her er it-ledernes foretrukne tablet-designs

Kæmpe-tablets på vej til at indtage danskernes hjem - her er produkterne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere