Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Systematic-direktør: Tre problematiske it-projekter bør udelukke it-leverandører fra yderligere udbud

Tre røde anmærkninger bør uden videre sende it-selskaber i skammekrogen, hvor de bliver udelukket fra at kunne byde på offentlige it-projekter, mener Systematic-direktør, Michael Holm.

Tre røde anmærkninger og du er ude.

Sådan bør reglen være for it-leverandører til det offentlige, hvor leverandører med tre ‘røde projekter' bør udelukkes fra at byde på flere offentlige it-udbud i en periode.

Sådan lyder det fra Systematics direktør, Michael Holm, som mener, at staten bør stille større krav til it-leverandørerne.

"Ligesom i skolen eller gymnasiet, hvor man må gå et år om, hvis man får -3 eller 00, mener jeg, at it-selskaber ikke skal kunne byde på nye udbud, hvis de har tre røde projekter. Så kan man sige "Fiks nu de tre ting, som I kæmper med først". Når det er gjort, kan selskaberne byde igen, men så længe man har tre røde projekter, kan man ikke få et fjerde eller femte projekt, som også går i rødt. Det er at smide gode penge efter dårlige," siger Michael Holm til ITWatch.

Han mener, at et af problemerne ligger i, at det ofte er prisen, der bliver den udslagsgivende faktor.

Det betyder ifølge ham, at beslutningerne bliver taget af økonomiafdelingen og ikke af den afdeling, der skal køre projektet.

Læs også: 

Vi får nok aldrig bugt med statens it-katastrofer

NNIT langer ud efter konkurrenters lave priser: Lave priser skader både kunderne og branchen

Nu går spillet i gang om trecifret millionordre til ATP: KMD er sat uden for døren

KMD står i et slemt dilemma: Nu er der fri bane for de vrede kunder

Disse it-virksomheder leverer mest til de danske kommuner: Ny virksomhed maser sig ind i toppen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere