Artikel top billede

Systematic-direktør: Tre problematiske it-projekter bør udelukke it-leverandører fra yderligere udbud

Tre røde anmærkninger bør uden videre sende it-selskaber i skammekrogen, hvor de bliver udelukket fra at kunne byde på offentlige it-projekter, mener Systematic-direktør, Michael Holm.

Tre røde anmærkninger og du er ude.

Sådan bør reglen være for it-leverandører til det offentlige, hvor leverandører med tre ‘røde projekter' bør udelukkes fra at byde på flere offentlige it-udbud i en periode.

Sådan lyder det fra Systematics direktør, Michael Holm, som mener, at staten bør stille større krav til it-leverandørerne.

"Ligesom i skolen eller gymnasiet, hvor man må gå et år om, hvis man får -3 eller 00, mener jeg, at it-selskaber ikke skal kunne byde på nye udbud, hvis de har tre røde projekter. Så kan man sige "Fiks nu de tre ting, som I kæmper med først". Når det er gjort, kan selskaberne byde igen, men så længe man har tre røde projekter, kan man ikke få et fjerde eller femte projekt, som også går i rødt. Det er at smide gode penge efter dårlige," siger Michael Holm til ITWatch.

Han mener, at et af problemerne ligger i, at det ofte er prisen, der bliver den udslagsgivende faktor.

Det betyder ifølge ham, at beslutningerne bliver taget af økonomiafdelingen og ikke af den afdeling, der skal køre projektet.

Læs også: 

Vi får nok aldrig bugt med statens it-katastrofer

NNIT langer ud efter konkurrenters lave priser: Lave priser skader både kunderne og branchen

Nu går spillet i gang om trecifret millionordre til ATP: KMD er sat uden for døren

KMD står i et slemt dilemma: Nu er der fri bane for de vrede kunder

Disse it-virksomheder leverer mest til de danske kommuner: Ny virksomhed maser sig ind i toppen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere