Artikel top billede

Atea taber pusten: Nedlægger 40 stillinger og indfører ansættelsesstop

En af de helt store danske it-spillere leverer vigende resultater i andet kvartal sammenholdt med samme tidspunkt sidste år. Samtidigt skærer Atea forretningen til. Selskabet har indført ansættelsesstop og sagt farvel til 40 mand.

Atea løftede foden fra speederen i årets andet kvartal. Både omsætning og indtjening var lavere sammenholdt med samme tidspunkt sidste år. 

Det viser tal fra selskabets regnskab for andet kvartal, som netop er offentliggjort. 

I andet kvartal måtte chefen Morten Felding og folkene i den danske afdeling af Atea således se omsætningen dykke med omkring seks procent til 1,795 milliarder kroner. 

Det er særligt på hardwarefronten, at Atea har lidt tab. Selvom selskabets afsætning til den offentlige sektor steg i perioden, var resultatet altså ikke er lige så flot som sidste år 

"I andet kvartal isoleret set er omsætningen dog faldet 6 procent i forhold til andet kvartal 2016, og vi skal derfor justere omkostninger at sikre en fortsat sund sammenhæng mellem omsætning og bundlinje. Og ting tager tid, så mange af de knapper, vi er begyndt at skrue på i dette halvår, vil vi se resultaterne af i andet halvår," skriver Ateas-direktør Morten Felding i en e-mail til Commputerworld. 

Anættelsesstop

I løbet af de senestes tre måneder har Atea også smækket døren i til ansættelseskontoret og indført et ansættelsesstop.

Atea har desuden sagt farvel til 40 medarbejdere i perioden. Det kan tilskrives, at virksomheden nu retter fokus på omkostningerne. 

"Der er ikke tale om en fyringsrunde, vi har ikke fyret 40 mand. Vi har indført et ansættelsesstop, hvor stillinger ikke bliver genbesat. Det har vi gjort, fordi vi nu skal prioritere en sund sammenhæng mellem omsætning og bundlinje," uddyber Morten Felding i e-mailen til Computerworld. 

Læs hele regnskabet her (pdf)

Opdateret med citater fra Morten Felding kl. 14.23




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere