Artikel top billede

Magtkamp i Uber-toppen: Kontroversiel CEO planlægger comeback

Uber-stifteren Travis Kalanick forlod selskabets ledelse for mindre end to måneder siden, da flere af selskabets investorer krævede hans afgang. Nu planlægger den omstridte chef tilsyneladende et comeback med en japansk investor i ryggen.

Mindre end to måneder efter at Travis Kalanick trådte tilbage som leder for den kontroversielle kørselstjeneste Uber, planlægger den skandaleombruste CEO tilsyneladende et comeback.

Uber har under Kalanicks ledelse været ramt af anklager om sexchikane og konflikt med myndigheder i flere lande, og flere af virksomhedens investorer krævede derfor CEO'ens afgang.

Læs også: Ubers topdirektør stopper - er fortid i selskabet

Der er stadigvæk ikke fundet en afløser for Travis Kalanick, og ifølge The New York Times planlægger han altså at vende tilbage til Ubers ledelse.

Anonyme kilder tæt på Uber fortæller til New York Times, at Travis Kalanick og hans støtter er i dialog med det japanske konglomerat Softbank om en substantiel investering i Uber, der vil styrke Kalanicks muligheder for igen at stå i spidsen for den virksomhed, han var med til at stifte i 2009.

HP-chef takkede nej

Ubers bestyrelse er groft sagt delt mellem de, der støtter Travis Kalanick og de, der ikke gør. Sidstnævnte så gerne, at Ubers nye CEO skulle være Meg Whitman, der i dag bestrider samme stilling hos Hewlett Packard Entreprise.

Whitman har tidligere investeret i Uber, og hun har i de seneste uger rådgivet flere medlemmer af Uber-bestyrelsen om, hvordan de bør adressere virksomhedens problemer.

Hun lignede derfor en oplagt kandidat, men uenigheden i bestyrelsen har tilsyneladende afskrækket hende, og torsdag meldte Meg Whitman således ud via Twitter, at hun ikke ønsker at stå i spidsen for Uber.

Samtidig med et bestyrelsesmøde hos Uber, hvor man netop diskuterede jagten på en ny CEO.

Afklaring inden for seks uger

Ifølge New York Times kilder tæt på processen har Uber nu en liste med fire kandidater til CEO-posten – herunder den afgående CEO fra General Electric, Jeffrey Immelt.

Uber-bestyrelsen forventer at have fundet en ny CEO i løbet af de kommende seks uger.

Uber meldte i slutningen af marts ud, tjenesten lukker i Danmark i kølvandet på en politisk af tale om en ny taxalov.

Virksomhedens udviklingsafdeling i Aarhus er dog stadigvæk aktiv.

Læs også: Uber efter den danske lukning: Her er, hvad vi arbejder med i Aarhus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere