Artikel top billede

Magtkamp i Uber-toppen: Kontroversiel CEO planlægger comeback

Uber-stifteren Travis Kalanick forlod selskabets ledelse for mindre end to måneder siden, da flere af selskabets investorer krævede hans afgang. Nu planlægger den omstridte chef tilsyneladende et comeback med en japansk investor i ryggen.

Mindre end to måneder efter at Travis Kalanick trådte tilbage som leder for den kontroversielle kørselstjeneste Uber, planlægger den skandaleombruste CEO tilsyneladende et comeback.

Uber har under Kalanicks ledelse været ramt af anklager om sexchikane og konflikt med myndigheder i flere lande, og flere af virksomhedens investorer krævede derfor CEO'ens afgang.

Læs også: Ubers topdirektør stopper - er fortid i selskabet

Der er stadigvæk ikke fundet en afløser for Travis Kalanick, og ifølge The New York Times planlægger han altså at vende tilbage til Ubers ledelse.

Anonyme kilder tæt på Uber fortæller til New York Times, at Travis Kalanick og hans støtter er i dialog med det japanske konglomerat Softbank om en substantiel investering i Uber, der vil styrke Kalanicks muligheder for igen at stå i spidsen for den virksomhed, han var med til at stifte i 2009.

HP-chef takkede nej

Ubers bestyrelse er groft sagt delt mellem de, der støtter Travis Kalanick og de, der ikke gør. Sidstnævnte så gerne, at Ubers nye CEO skulle være Meg Whitman, der i dag bestrider samme stilling hos Hewlett Packard Entreprise.

Whitman har tidligere investeret i Uber, og hun har i de seneste uger rådgivet flere medlemmer af Uber-bestyrelsen om, hvordan de bør adressere virksomhedens problemer.

Hun lignede derfor en oplagt kandidat, men uenigheden i bestyrelsen har tilsyneladende afskrækket hende, og torsdag meldte Meg Whitman således ud via Twitter, at hun ikke ønsker at stå i spidsen for Uber.

Samtidig med et bestyrelsesmøde hos Uber, hvor man netop diskuterede jagten på en ny CEO.

Afklaring inden for seks uger

Ifølge New York Times kilder tæt på processen har Uber nu en liste med fire kandidater til CEO-posten – herunder den afgående CEO fra General Electric, Jeffrey Immelt.

Uber-bestyrelsen forventer at have fundet en ny CEO i løbet af de kommende seks uger.

Uber meldte i slutningen af marts ud, tjenesten lukker i Danmark i kølvandet på en politisk af tale om en ny taxalov.

Virksomhedens udviklingsafdeling i Aarhus er dog stadigvæk aktiv.

Læs også: Uber efter den danske lukning: Her er, hvad vi arbejder med i Aarhus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere