Artikel top billede

Magtkamp i Uber-toppen: Kontroversiel CEO planlægger comeback

Uber-stifteren Travis Kalanick forlod selskabets ledelse for mindre end to måneder siden, da flere af selskabets investorer krævede hans afgang. Nu planlægger den omstridte chef tilsyneladende et comeback med en japansk investor i ryggen.

Mindre end to måneder efter at Travis Kalanick trådte tilbage som leder for den kontroversielle kørselstjeneste Uber, planlægger den skandaleombruste CEO tilsyneladende et comeback.

Uber har under Kalanicks ledelse været ramt af anklager om sexchikane og konflikt med myndigheder i flere lande, og flere af virksomhedens investorer krævede derfor CEO'ens afgang.

Læs også: Ubers topdirektør stopper - er fortid i selskabet

Der er stadigvæk ikke fundet en afløser for Travis Kalanick, og ifølge The New York Times planlægger han altså at vende tilbage til Ubers ledelse.

Anonyme kilder tæt på Uber fortæller til New York Times, at Travis Kalanick og hans støtter er i dialog med det japanske konglomerat Softbank om en substantiel investering i Uber, der vil styrke Kalanicks muligheder for igen at stå i spidsen for den virksomhed, han var med til at stifte i 2009.

HP-chef takkede nej

Ubers bestyrelse er groft sagt delt mellem de, der støtter Travis Kalanick og de, der ikke gør. Sidstnævnte så gerne, at Ubers nye CEO skulle være Meg Whitman, der i dag bestrider samme stilling hos Hewlett Packard Entreprise.

Whitman har tidligere investeret i Uber, og hun har i de seneste uger rådgivet flere medlemmer af Uber-bestyrelsen om, hvordan de bør adressere virksomhedens problemer.

Hun lignede derfor en oplagt kandidat, men uenigheden i bestyrelsen har tilsyneladende afskrækket hende, og torsdag meldte Meg Whitman således ud via Twitter, at hun ikke ønsker at stå i spidsen for Uber.

Samtidig med et bestyrelsesmøde hos Uber, hvor man netop diskuterede jagten på en ny CEO.

Afklaring inden for seks uger

Ifølge New York Times kilder tæt på processen har Uber nu en liste med fire kandidater til CEO-posten – herunder den afgående CEO fra General Electric, Jeffrey Immelt.

Uber-bestyrelsen forventer at have fundet en ny CEO i løbet af de kommende seks uger.

Uber meldte i slutningen af marts ud, tjenesten lukker i Danmark i kølvandet på en politisk af tale om en ny taxalov.

Virksomhedens udviklingsafdeling i Aarhus er dog stadigvæk aktiv.

Læs også: Uber efter den danske lukning: Her er, hvad vi arbejder med i Aarhus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere