Artikel top billede

Magtkamp i Uber-toppen: Kontroversiel CEO planlægger comeback

Uber-stifteren Travis Kalanick forlod selskabets ledelse for mindre end to måneder siden, da flere af selskabets investorer krævede hans afgang. Nu planlægger den omstridte chef tilsyneladende et comeback med en japansk investor i ryggen.

Mindre end to måneder efter at Travis Kalanick trådte tilbage som leder for den kontroversielle kørselstjeneste Uber, planlægger den skandaleombruste CEO tilsyneladende et comeback.

Uber har under Kalanicks ledelse været ramt af anklager om sexchikane og konflikt med myndigheder i flere lande, og flere af virksomhedens investorer krævede derfor CEO'ens afgang.

Læs også: Ubers topdirektør stopper - er fortid i selskabet

Der er stadigvæk ikke fundet en afløser for Travis Kalanick, og ifølge The New York Times planlægger han altså at vende tilbage til Ubers ledelse.

Anonyme kilder tæt på Uber fortæller til New York Times, at Travis Kalanick og hans støtter er i dialog med det japanske konglomerat Softbank om en substantiel investering i Uber, der vil styrke Kalanicks muligheder for igen at stå i spidsen for den virksomhed, han var med til at stifte i 2009.

HP-chef takkede nej

Ubers bestyrelse er groft sagt delt mellem de, der støtter Travis Kalanick og de, der ikke gør. Sidstnævnte så gerne, at Ubers nye CEO skulle være Meg Whitman, der i dag bestrider samme stilling hos Hewlett Packard Entreprise.

Whitman har tidligere investeret i Uber, og hun har i de seneste uger rådgivet flere medlemmer af Uber-bestyrelsen om, hvordan de bør adressere virksomhedens problemer.

Hun lignede derfor en oplagt kandidat, men uenigheden i bestyrelsen har tilsyneladende afskrækket hende, og torsdag meldte Meg Whitman således ud via Twitter, at hun ikke ønsker at stå i spidsen for Uber.

Samtidig med et bestyrelsesmøde hos Uber, hvor man netop diskuterede jagten på en ny CEO.

Afklaring inden for seks uger

Ifølge New York Times kilder tæt på processen har Uber nu en liste med fire kandidater til CEO-posten – herunder den afgående CEO fra General Electric, Jeffrey Immelt.

Uber-bestyrelsen forventer at have fundet en ny CEO i løbet af de kommende seks uger.

Uber meldte i slutningen af marts ud, tjenesten lukker i Danmark i kølvandet på en politisk af tale om en ny taxalov.

Virksomhedens udviklingsafdeling i Aarhus er dog stadigvæk aktiv.

Læs også: Uber efter den danske lukning: Her er, hvad vi arbejder med i Aarhus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere