På job i ferien i KMD's fremtidsafdeling: "Det er her, at vi finder ud af, om alle buzzordene kan bruges til noget fornuftigt"

I KMD’s Office of Technology sidder man kun to medarbejdere tilbage i sommerferien. Men det er her, hvor der forskes i de kommende store teknologier, inden det sendes ud til KMD's kunder og brugere.

På det aflange kontor ved sydindgangen ved KMD i Ballerup sidder der kun to ansatte tilbage i uge 30. Det er ellers et kontor fyldt med fremadrettede tanker og planer.

Kontoret er hjem for KMD’s 'Office of Technology', og det er her, hvor KMD researcher i nye teknologier og områder, før det - måske - føres ud i resten af koncernen og ud til KMD’s kunder, hvad end det er intelligente systemer, augmented reality eller automatisering.

En af de to tilbageværende ansatte er Lars Nørgaard. Han er enterprise arkitekt, og der er stille på afdelingen. Ikke kun fordi, at hans kollegaer på kontoret nyder sommersolen i syden, men fordi der generelt er feriestemning hos KMD.

“En stor del af mit arbejde bygger på kommunikation med forretningen rundt omkring på de mange forskellige afdelinger, og når de er på ferie, er mit daglige arbejde begrænset,” siger Lars Nørgaard.

Læs også: På job i ferien: ?Sommerferien er jo den travleste tid for os på hele året, men det klarer vi nok, selvom vi er 40 mand nede?

Researcher, sælger, incubator
Hans job lyder som en drøm for de iderige: At tage et af tidens største buzzwords inden for teknologiens verden, gennemresearche emnet, udtænke potentielle forretningsmuligheder, tale med afdelinger og finde ud af, hvordan det skal sælges til kunderne.

Så snart produktet skal implementeres, går Lars Nørgaard tilbage og vælger en ny teknologi, og så starter processen forfra.

“Jeg er både researcher, enterprise-arkitekt, incubator og på sin vis også sælger, så jeg er hele turen rundt omkring teknologien. Vi kigger på alle de hotte teknologier, nogle som måske ikke længere er helt nye såsom IoT eller big data, men som stadig ikke er implementeret i mange virksomheder og offentlige institutioner,” siger Lars Nørgaard.

I øjeblikket sidder Lars med Robotic Process Automation (RPA), der er automatiseret, intelligent software, som blandt andet kan bruges til automatiseret indkodning af data til ERP eller CRM-systemer.

Et brugsscenarie er eksempelvis, hvis en sagsbehandler ikke behøver indtaste alverdens data fra mails ind i sagsbehandlingsprogrammet, så der i stedet kan bruges mere tid på rådgive borgerne.

“Jeg har brugt det seneste år på at læse op på al forskning og viden om netop RPA, og målet efter ferien her er at have en mening om emnet: Hvad kan vi bruge det til og hvor,” siger Lars Nørgaard.

Efter Robotic Process Automation kigger Lars Nørgaard på et andet hot emne.

“Mit næste emne bliver augmented reality, men jeg tror dog, at der går nogle år endnu, før teknologien er moden. Vi mangler stadig hardwaren, før at AR for alvor kan slå igennem,” siger Lars Nørgaard.

Læs også: På job i ferien: "De sidste tre-fire år har vi kørt med grundplanen fire dage om året. Resten af tiden har der været ændringer."


mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.