Artikel top billede

Apple fjerner VPN fra App Store: "Vi følger bare kinesisk lov"

Apple har fjernet adskillige VPN-applikationer fra den kinesiske udgave af App Store for at imødekomme det kommunistiske styres ønsker. Det har affødt kritik, men ifølge Tim Cook har Apple ikke andet valg end at føle loven i Kina.

”Vi vil helst undgå at fjerne Apps. Men ligesom i andre lande følger vi loven, der hvor vi gør forretning.”

Sådan forklarer Tim Cook via det amerikanske tech-medie The Verge Apples beslutning om at fjerne VPN-applikationer fra den kinesiske udgave af App Store.

Tilbage i 2015 indførte det kinesiske styre en stram VPN-politik, der betød, at VPN-udbydere skulle have tilladelse fra myndighederne. Det har de fleste af de VPN-applikationerne i App Store ikke, og derfor har Apple fjernet dem.

”Vi tror på at indgå i dialog med regeringer, selv når vi er uenige. For innovation kræver frihed til at samarbejde og kommunikere,” siger Tim Cook.

Kina har blokeret for adgangen til mere end 100 af verdens 1000 mest populære hjemmesider.

Russisk totalforbud

I Rusland er man gået skridtet videre. Her har præsident Vladimir Putin underskrevet en lov, der gør det ulovligt at udbyde og benytte tjenester, der giver adgang til dele af internettet, som de russiske myndigheder har blokeret.

Dermed er VPN-tjenester og Tor-netværket i længere lovlige, ligesom russiske internetudbydere pålægges at blokere for adgang til hjemmesider, der stiller den slags tjenester til rådighed.

Der er dog lagt op til, at VPN-tjenester muligvis kan få lov at fortsætte, hvis de blokerer for adgangen til hjemmesider, som det russiske styre ikke bryder sig om. 

Rusland har tidligere forbudt både Reddit og Wikipedia på grund af manglende muligheder for at censurere indholdet.

Læs også: Rusland forbyder VPN: Putin har underskrevet kontroversiel lov mod anonym internetbrowsing
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere