Artikel top billede

Apple fjerner VPN fra App Store: "Vi følger bare kinesisk lov"

Apple har fjernet adskillige VPN-applikationer fra den kinesiske udgave af App Store for at imødekomme det kommunistiske styres ønsker. Det har affødt kritik, men ifølge Tim Cook har Apple ikke andet valg end at føle loven i Kina.

”Vi vil helst undgå at fjerne Apps. Men ligesom i andre lande følger vi loven, der hvor vi gør forretning.”

Sådan forklarer Tim Cook via det amerikanske tech-medie The Verge Apples beslutning om at fjerne VPN-applikationer fra den kinesiske udgave af App Store.

Tilbage i 2015 indførte det kinesiske styre en stram VPN-politik, der betød, at VPN-udbydere skulle have tilladelse fra myndighederne. Det har de fleste af de VPN-applikationerne i App Store ikke, og derfor har Apple fjernet dem.

”Vi tror på at indgå i dialog med regeringer, selv når vi er uenige. For innovation kræver frihed til at samarbejde og kommunikere,” siger Tim Cook.

Kina har blokeret for adgangen til mere end 100 af verdens 1000 mest populære hjemmesider.

Russisk totalforbud

I Rusland er man gået skridtet videre. Her har præsident Vladimir Putin underskrevet en lov, der gør det ulovligt at udbyde og benytte tjenester, der giver adgang til dele af internettet, som de russiske myndigheder har blokeret.

Dermed er VPN-tjenester og Tor-netværket i længere lovlige, ligesom russiske internetudbydere pålægges at blokere for adgang til hjemmesider, der stiller den slags tjenester til rådighed.

Der er dog lagt op til, at VPN-tjenester muligvis kan få lov at fortsætte, hvis de blokerer for adgangen til hjemmesider, som det russiske styre ikke bryder sig om. 

Rusland har tidligere forbudt både Reddit og Wikipedia på grund af manglende muligheder for at censurere indholdet.

Læs også: Rusland forbyder VPN: Putin har underskrevet kontroversiel lov mod anonym internetbrowsing
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere