Artikel top billede

Bill Joy er en af stifterne af Sun Microsystems og en fremtrædende tech-guru i Silicon Valley. Han er formand for det selskab, som netop har præsenteret den nye batteriteknologi. Foto: YouTube

Tech-guru bag gennembrud: Opladelige alkaline-batterier er meget smartere end litihium-ion

Lithium-ion er tidens absolut foretrukne batteriteknologi, men en amerikansk tech-guru mener, at opladelige alkalinebatterier er et meget bedre alternativ. Teknologien blev præsenteret forleden.

Opladelige alkalinebatterier er et meget bedre produkt end de lithium-ion-batterier, som for eksempel holder liv i dagens smartphones, laptops og elbiler.

Det mener Bill Joy ifølge Bloomberg. Han er kendt som en tech-guru i Silicon Valley og var medstifter af Sun Microsystems. Her var han med til at udvikle eksempelvis operativsystemet Solaris, SPARC microprocessor-arkitekturen og programmeringssproget Java.

Nu er han formand for bestyrelsen i firmaet Ionic Materials, som forleden demonstrerede det, firmaet selv kalder “verdens første faste polymer-elektrolyt, som virker ved stuetemperatur”.

Fordelen ved den nye teknologi er, at batterierne kun vil koste en brøkdel af det, lithium-ion-batterier gør. Samtidig er de meget mere sikre og kan lagre mere energi.

Lithium-ion-batterier har været årsag til flere alvorlige brand-ulykker - for eksempel i de legendariske Samsung Galaxy Note 7-smartphones, som blev trukket tilbage fra markedet af samme grund.

Det kan du læse mere om her:
Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

“Folk har åbenbart ikke været klar over, at man kunne gøre alkalinebatterier genopladelige,” siger Bill Joy til Bloomberg.

Han erkender, at den nye teknologi endnu ikke er klar til kommerciel brug, men det kan ske inden for fem år, mener han.

Ifølge Bloomberg er det en væsentlig udfordring for nye batteriteknologier, at prisen på lithium-ion-batterier falder voldsomt. Fra 2010 til 2016 er prisen ifølge en analytiker faldet med 73 procent.

Du kan se en demo af, hvor sikker Ionic Materials batteriteknologi er i videoen herunder:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere