Artikel top billede

Bill Joy er en af stifterne af Sun Microsystems og en fremtrædende tech-guru i Silicon Valley. Han er formand for det selskab, som netop har præsenteret den nye batteriteknologi. Foto: YouTube

Tech-guru bag gennembrud: Opladelige alkaline-batterier er meget smartere end litihium-ion

Lithium-ion er tidens absolut foretrukne batteriteknologi, men en amerikansk tech-guru mener, at opladelige alkalinebatterier er et meget bedre alternativ. Teknologien blev præsenteret forleden.

Opladelige alkalinebatterier er et meget bedre produkt end de lithium-ion-batterier, som for eksempel holder liv i dagens smartphones, laptops og elbiler.

Det mener Bill Joy ifølge Bloomberg. Han er kendt som en tech-guru i Silicon Valley og var medstifter af Sun Microsystems. Her var han med til at udvikle eksempelvis operativsystemet Solaris, SPARC microprocessor-arkitekturen og programmeringssproget Java.

Nu er han formand for bestyrelsen i firmaet Ionic Materials, som forleden demonstrerede det, firmaet selv kalder “verdens første faste polymer-elektrolyt, som virker ved stuetemperatur”.

Fordelen ved den nye teknologi er, at batterierne kun vil koste en brøkdel af det, lithium-ion-batterier gør. Samtidig er de meget mere sikre og kan lagre mere energi.

Lithium-ion-batterier har været årsag til flere alvorlige brand-ulykker - for eksempel i de legendariske Samsung Galaxy Note 7-smartphones, som blev trukket tilbage fra markedet af samme grund.

Det kan du læse mere om her:
Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

“Folk har åbenbart ikke været klar over, at man kunne gøre alkalinebatterier genopladelige,” siger Bill Joy til Bloomberg.

Han erkender, at den nye teknologi endnu ikke er klar til kommerciel brug, men det kan ske inden for fem år, mener han.

Ifølge Bloomberg er det en væsentlig udfordring for nye batteriteknologier, at prisen på lithium-ion-batterier falder voldsomt. Fra 2010 til 2016 er prisen ifølge en analytiker faldet med 73 procent.

Du kan se en demo af, hvor sikker Ionic Materials batteriteknologi er i videoen herunder:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.