Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Expedia-chef står til at blive ny chef for Uber / Netcompany kan være på vej mod børsnotering / MobilePay klar med terminal-app

Expedia-chef står til at blive ny chef for Uber. Netcompany kan være på vej mod børsnotering. MobilePay klar med terminal-app. Dansk Supermarked har samlet mere end 70 netbutikker

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

Expedia-chef står til at blive ny chef for Uber

Ubers bestyrelse peger på Expedia-chefen Dara Khosrowshahi som ny topchef for selskabet, hvor han altså står til at skulle afløse den tidligere topchef Travis Kalanick, der trak sig i sommer efter kritik og ballade.

Ubers bestyrelse holdt møde søndag, hvor beslutningen blev truffet. Her stod valget mellem Dara Khosrowshahi og topchefen for Hewlett Packard Enterprise, Meg Whitman, efter den tredje topkandidat, Jeff Immelt, havde trukket sig. Han er tidligere CEO i General Electric. 

Meg Whitman havde på forhånd meddelt bestyrelsen en række betingelser - blandt andet at hun ville begrænse bestyrelsens (hvor Travis Kalanick stadig har plads) indflydelse i det daglige arbejde.

Ifølge flere medier blev Dara Khosrowshahi - der er iraner - først præsenteret for muligheden i løbet af søndag nat dansk tid, og han har endnu ikke meldt ud, om han vil have jobbet. Det regner de fleste dog med, at han vil.

Netcompany kan være på vej mod børsnotering

Netcompany kan være på vej mod en børsnotering, lyder det i Berlingske Business.

Ifølge avisen er selskabet tæt på at indlede processen, der jo begynder med at få investeringsbanker til at byde ind på opgaven.

Netcompany er ejet af den norske kapitalfond FSN, som købte selskabet for under to år siden.

Siden er det gået over stok og sten, hvilket du kan læse mere om her: Fremadstormende it-succes vinder udbud på stribe: Denne gang slår selskabet kløerne i DSB.

Selskabets ellers normalt meget åbne topchef, André Rogaczewski, vil ikke kommentere rygterne, men skriver kort i en mail til avisen, at en børsnotering lyder spændende, men at selskabet for tiden ikke er kontakt med nogen banker.

MobilePay klar med terminal-app

Danske Bank er klar med appen Myshop, der bliver det ottende produkt i MobilePay-familien.

Der er tale om en gratis app, som kunder skal kunne betale med i butikker og som altså dermed sigter mod helt at erstatte betalingsterminaler hos de små erhvervsdrivende.

Ifølge Børsen er Myshop lanceret i både Finland og Norge, og løsningen får 200 nye kunder om dagen for tiden. 

Der er for alvor krig på kniven på markedet for betalingsløsninger, hvor en række aktører kæmper om at positionere sig. 

Det kan du læse mere om her: Den store mobilbetalings-krig i gang i Danmark: Det skal der til for at vinde krigen.

Dansk Supermarked har samlet mere end 70 netbutikker

Omkring to måneder efter åbningen har mere end 70 netbutikker meldt sig ind under Dansk Supermarked netbutik under Wupti.com, skriver Børsen.

Ifølge Kenneth Nielsen, direktør for e-handel i Dansk Supermarked, er det en del flere end forventet. 

“Vi ligger pænt foran de mål, vi havde sat os. Interessen er enormt stor,” siger han til avisen.

Selskabets markedsplads blev lanceret i sommerens løb. 

Du kan læse mere om baggrunden for markedspladsen her: Danske virksomheder vil kopiere Amazon: Det er positivt for forbrugerne, men drønfarligt for sælgerne.

Ifølge Børsen skyldes interessen fra de danske netbutikker ikke mindst frygten for at blive overrumplet af Amazon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere