Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Expedia-chef står til at blive ny chef for Uber / Netcompany kan være på vej mod børsnotering / MobilePay klar med terminal-app

Expedia-chef står til at blive ny chef for Uber. Netcompany kan være på vej mod børsnotering. MobilePay klar med terminal-app. Dansk Supermarked har samlet mere end 70 netbutikker

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

Expedia-chef står til at blive ny chef for Uber

Ubers bestyrelse peger på Expedia-chefen Dara Khosrowshahi som ny topchef for selskabet, hvor han altså står til at skulle afløse den tidligere topchef Travis Kalanick, der trak sig i sommer efter kritik og ballade.

Ubers bestyrelse holdt møde søndag, hvor beslutningen blev truffet. Her stod valget mellem Dara Khosrowshahi og topchefen for Hewlett Packard Enterprise, Meg Whitman, efter den tredje topkandidat, Jeff Immelt, havde trukket sig. Han er tidligere CEO i General Electric. 

Meg Whitman havde på forhånd meddelt bestyrelsen en række betingelser - blandt andet at hun ville begrænse bestyrelsens (hvor Travis Kalanick stadig har plads) indflydelse i det daglige arbejde.

Ifølge flere medier blev Dara Khosrowshahi - der er iraner - først præsenteret for muligheden i løbet af søndag nat dansk tid, og han har endnu ikke meldt ud, om han vil have jobbet. Det regner de fleste dog med, at han vil.

Netcompany kan være på vej mod børsnotering

Netcompany kan være på vej mod en børsnotering, lyder det i Berlingske Business.

Ifølge avisen er selskabet tæt på at indlede processen, der jo begynder med at få investeringsbanker til at byde ind på opgaven.

Netcompany er ejet af den norske kapitalfond FSN, som købte selskabet for under to år siden.

Siden er det gået over stok og sten, hvilket du kan læse mere om her: Fremadstormende it-succes vinder udbud på stribe: Denne gang slår selskabet kløerne i DSB.

Selskabets ellers normalt meget åbne topchef, André Rogaczewski, vil ikke kommentere rygterne, men skriver kort i en mail til avisen, at en børsnotering lyder spændende, men at selskabet for tiden ikke er kontakt med nogen banker.

MobilePay klar med terminal-app

Danske Bank er klar med appen Myshop, der bliver det ottende produkt i MobilePay-familien.

Der er tale om en gratis app, som kunder skal kunne betale med i butikker og som altså dermed sigter mod helt at erstatte betalingsterminaler hos de små erhvervsdrivende.

Ifølge Børsen er Myshop lanceret i både Finland og Norge, og løsningen får 200 nye kunder om dagen for tiden. 

Der er for alvor krig på kniven på markedet for betalingsløsninger, hvor en række aktører kæmper om at positionere sig. 

Det kan du læse mere om her: Den store mobilbetalings-krig i gang i Danmark: Det skal der til for at vinde krigen.

Dansk Supermarked har samlet mere end 70 netbutikker

Omkring to måneder efter åbningen har mere end 70 netbutikker meldt sig ind under Dansk Supermarked netbutik under Wupti.com, skriver Børsen.

Ifølge Kenneth Nielsen, direktør for e-handel i Dansk Supermarked, er det en del flere end forventet. 

“Vi ligger pænt foran de mål, vi havde sat os. Interessen er enormt stor,” siger han til avisen.

Selskabets markedsplads blev lanceret i sommerens løb. 

Du kan læse mere om baggrunden for markedspladsen her: Danske virksomheder vil kopiere Amazon: Det er positivt for forbrugerne, men drønfarligt for sælgerne.

Ifølge Børsen skyldes interessen fra de danske netbutikker ikke mindst frygten for at blive overrumplet af Amazon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere