Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Organisationer slår alarm: Datatilsynet har brug for mange flere penge

Datatilsynet er overvældet af arbejde, og med den nuværende bemanding kan tilsynet i praksis ikke håndhæve den europæiske persondataforordning, der træder i kraft næste år. Flere organisationer slår nu i bordet og kræver politisk handling.

Juristerne i Datatilsynet har rygende travlt, og de godt 33 årsværk, som tilsynet råder over, står ikke længere mål med mængden af opgaver.

For nylig fortalte Datatilsynets direktør, Cristina Gulisano til Computerworld, at tilsynet i øjeblikket ikke har de nødvendige ressourcer til at håndhæve den nye persondataforordning, der træder i kraft om mindre end et år.

Det kan du læse mere om her: Datatilsynet 11 måneder før persondataforordningen: "Vi kan ikke håndhæve loven med de nuværende ressourcer"

Det forhold får nu både Ingeniørforeningen og Forbrugerrådet Tænk til at kræve, at regeringen tilfører flere midler, så Datatilsynet rent faktisk kan udføre sin opgave og sørge for, at virksomheder og myndigheder behandler borgernes data forsvarligt.

»Tager man den hastige digitale udvikling i betragtning, er det helt åbenlyst, at Datatilsynet længe har haft brug for flere kræfter,” siger Anette Høyrup, seniorjurist ved Forbrugerrådet, til Finans.

Tomme løfter fra Justitsministeriet

Selv om digitaliseringen er eksploderet herhjemme i de senere år, har antallet af ansatte ikke rykket sig.

Tilsynets arbejdsområde har udvidet sig markant, men der er ikke tilført flere penge til at dække det, og det undrer it-sikkerhedsekspert Jørn Guldberg fra Ingeniørforeningen.

"Jeg anerkender, at der på Justitsministeriets område er nok at se til, men opgaven med at sikre digital tryghed for danskerne er ikke en pludseligt opstået brand, som skal slukkes her og nu. Her er tale om en udfordring, der længe har været kendt, og derfor er det besynderligt, at Datatilsynet ikke løbende er blevet styrket,” siger han.

Allerede i 2015 proklamerede daværende justitsminister Søren Pind (V), at han ville styrke Datatilsynet økonomisk, men det er altså stadig ikke sket.

Der er lagt op til en styrkelse i Datatilsynet i den finanslov, der ventes præsenteret i denne uge.

Læs også: Datatilsynet 11 måneder før persondataforordningen: "Vi kan ikke håndhæve loven med de nuværende ressourcer"
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Account Executive

TD SYNNEX Denmark ApS

Inside Sales Specialist -GCC

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Rollout Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere