Artikel top billede

Er Oracle i al hemmelighed ved at lukke ned for Solaris?

Snart kan det være slut med Solaris-styresystemet, som Oracle overtog sammen med købet af Sun Microsystems i 2010.

Oracle kan i al hemmelighed være ved at lukke ned for hele sin Solaris-forretning, som fulgte med, da selskabet i 2010 købte Sun Microssystems.

Dette opkøb kan du læse mere om her: Sådan er det gået med Oracles køb af Sun.

Rygterne får blandt andet næring på de sociale medier, hvor det i forskellige forummer fremgår, at Oracle er i gang med at afskedige en lang række medarbejdere i de afdelinger, der arbejder med Unix-baserede Solaris og Sparc-processorerne.

Det er kun en måned siden, at den mangeårige chef for Sun Microsystems open source-udvikling, Simon Phipps, skrev på Twitter, at Oracle havde fyret alle Solaris tech-medarbejderne.

Det er en “klassisk, stille EOL [‘end of life’, red] for produktet,” skrev han.

Meldingen kom efter, at Oracles øverste system-chef, John Fowles, forlod selskabet i august. Han var ansvarlig for udviklingen af både Sparc, Solaris, x86-servere, storage og andre af Oracles produkter.

Hertil kommer, at Oracle i selskabets seneste roadmap ikke nævner noget om release af en ny version af Solaris (Solaris 12), men istedet alene nævner opdateringer af den nuværende version, Solaris 11, under navnet ‘Solaris 11.next’.

Selv har Oracle intet oplyst, men ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er der noget, der tyder på, at Oracle ikke har fyret medarbejderne, men i stedet overflyttet dem til selskabets egen Linux-afdeling.

Læs også:

Oracle siger stop: Vil af med ansvaret for Java EE - men hvem skal overtage?

Oracle under pres: Det kommercielle database-marked vil skrumpe voldsomt i de kommende år

Oracle svinger sparekniven: It-giganten fyrer hundredvis af medarbejdere

Java-opfinder begræder Oracles håndtering af Sun-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere