Artikel top billede

Er Oracle i al hemmelighed ved at lukke ned for Solaris?

Snart kan det være slut med Solaris-styresystemet, som Oracle overtog sammen med købet af Sun Microsystems i 2010.

Oracle kan i al hemmelighed være ved at lukke ned for hele sin Solaris-forretning, som fulgte med, da selskabet i 2010 købte Sun Microssystems.

Dette opkøb kan du læse mere om her: Sådan er det gået med Oracles køb af Sun.

Rygterne får blandt andet næring på de sociale medier, hvor det i forskellige forummer fremgår, at Oracle er i gang med at afskedige en lang række medarbejdere i de afdelinger, der arbejder med Unix-baserede Solaris og Sparc-processorerne.

Det er kun en måned siden, at den mangeårige chef for Sun Microsystems open source-udvikling, Simon Phipps, skrev på Twitter, at Oracle havde fyret alle Solaris tech-medarbejderne.

Det er en “klassisk, stille EOL [‘end of life’, red] for produktet,” skrev han.

Meldingen kom efter, at Oracles øverste system-chef, John Fowles, forlod selskabet i august. Han var ansvarlig for udviklingen af både Sparc, Solaris, x86-servere, storage og andre af Oracles produkter.

Hertil kommer, at Oracle i selskabets seneste roadmap ikke nævner noget om release af en ny version af Solaris (Solaris 12), men istedet alene nævner opdateringer af den nuværende version, Solaris 11, under navnet ‘Solaris 11.next’.

Selv har Oracle intet oplyst, men ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er der noget, der tyder på, at Oracle ikke har fyret medarbejderne, men i stedet overflyttet dem til selskabets egen Linux-afdeling.

Læs også:

Oracle siger stop: Vil af med ansvaret for Java EE - men hvem skal overtage?

Oracle under pres: Det kommercielle database-marked vil skrumpe voldsomt i de kommende år

Oracle svinger sparekniven: It-giganten fyrer hundredvis af medarbejdere

Java-opfinder begræder Oracles håndtering af Sun-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere