I dag lå der endnu et tilbud om fiber i min postkasse: 249 kroner om måneden for 1.000 Mbit - og gratis installation

Klumme: Priserne på bredbånd via fiber fortsætter nedad. Nu har endnu en leverandør meldt sig på banen med et konkret tilbud. Hvad kan du selv få leveret en 1.000 Mbit-forbindelse for netop nu?

En ny fiberleverandør er i gang med at forsøge at kapre kunder i mit boligkvarter i Hvidovre - og dette selskab forsøger som flere andre at presse prisen på fiberbredbånd endnu længere ned.

Nu er undertegnede ikke på udkig efter en ny bredbåndsløsning, men hvis jeg var, ville det brev, der i dag landede i min postkasse på matriklen i Hvidovre, bestemt være relevant at gå videre med.

I brevet kommer en ny fiberleverandør ved navn SuperFiber med følgende tilbud:

“Jeres husstand har mulighed for at få internet via fiber til kr. 249 om måneden. Det er billigere, end det I betaler for jeres nuværende internet og langt hurtigere - nemlig 1.000 Mbit/s. Vi tilbyder gratis installation, hvis fiberfremføringen er under 30 meter.”

Bor i det helt rigtige kvarter
Tilbuddet fra SuperFiber er opsigtsvækkende, fordi det er med til at sende prisniveauet på fiberforbindelser endnu længere ned - i hvert fald for dem, der er heldige at bo på en adresse, hvor der allerede er fiber i området. 

Det er jeg - og selvom jeg ikke har brug for en ny bredbåndsforbindelse, da den eksisterende betales af min arbejdsgiver, så er det da rart at føle sig lidt eftertragtet på fiber-fronten.

Problemet ved det her er så bare, at der burde være de samme gode muligheder for hurtigt bredbånd alle steder i Danmark. Kom i arbejdstøjet, politikere!

Prisen sænkes med 50 kroner om måneden
Det er nemlig ikke første gang, at der lander et brev med et godt fibertilbud i min postkasse:

Læs mere om det her: To helt konkrete tilbud på fiberbredbånd fra TDC og Hiper - det får du for pengene

Hiper, der flere gange har budt sig til, kan i dag levere 1.000 Mbit for 299 kroner om måneden og med nul kroner i oprettelse.

Det er - også selvom SuperFibers tilbud umiddelbart er endnu bedre - en ganske attraktiv pris.

Når både SuperFiber, Hiper (og Gigabit.dk) er ivrige efter at levere fiber på min adresse, skyldes det, at selskaberne har mulighed for at leje sig ind på den allerede eksisterende fiberinfrastruktur, som YouSee/TDC ejer.

Når man dykker lidt ned i aftalevilkårene hos SuperFiber, kan man da også læse denne besked: “Installation vil ske af TDC eller dennes underleverandør.”

I aftalevilkårene fremgår dog også følgende begrænsninger ved produktet.

“Der er i princippet fri adgang til internettet via fiberabonnementet, dog vil der være en øvre grænse på trafik pr måned på 1 TB (Terabytes), overskrides grænsen vil transmissionshastigheden blive nedsat til 100 Mbit i resten af måneden.”

Hvilke muligheder har du?
Den begrænsning ville jeg (måske) godt kunne leve med. Især til en pris på 249 kroner om måneden og nul kroner i installation.

Det er uanset hvad interessant, at der fortsat kommer nye fibertilbud med endnu lavere priser. Og at de nye selskaber i den grad er på strandhugst i bestemte boligområder.

Som jeg tidligere har skrevet, er det mest interessant dog næsten, at også kobber og 4G/5G fortsætter med at at kunne levere endnu højere hastigheder.

Med andre ord har mulighederne for en god bredbåndsforbindelse aldrig været bedre for danskerne. Læs mere om den situation her.

Brug gerne debatten til at fortælle, hvad du i dag skal betale for en 1.000 Mbit-forbindelse?

Læs også:

4G/5G-bredbånd versus fiber og turbo-kabler: Nu får vi et seriøst slagsmål om de danske bredbåndskunder

To helt konkrete tilbud på fiberbredbånd fra TDC og Hiper - det får du for pengene

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Computerworld
Live fra Retten i Glostrup (afsluttet): Retten vurderer: Må Computerworld fortsætte liveblog eller ej?
Live fra Retten i Glostrup: Vi er tilbage i retten til Atea-sagens tredjesidste dag inden jul. Følg med i sagen her live og hør om, hvorvidt en rejse til USA var ren ferie på skatteydernes penge eller ej.
CIO
Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes
Efter 18 retsdage med timelange afhøringer af de tiltalte og tonsvis af bilag står sagen stadig åben. "Hvis der er kommet noget frem her under sagen, så er det noget, der taler for vores påstand om frifindelse," mener forsvarer Michael Skjødt.
Comon
Ny topmobilprocessor afsløret: Her er de fire ting, du skal vide om Snapdragon 845
Qualcomm har præsenteret sin Snapdragon 845-chipsæt, som vil være at finde i mange af næste års bedste Android-telefoner. Her er alt, hvad du skal vide om chippen
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Er du klar til EU´s nye persondataforordning? ... her er de gode råd om, hvordan du bedst griber det an
Den nye persondataforordning, der træder i kraft 25. maj 2018, har ganske stor indflydelse på den måde, som mange virksomheder driver forretning på. Hvordan håndterer og beskytter virksomheden kundernes personlige data, så alle kunders valg bliver respekteret og beskyttet? Den nye forordning gælder uanset hvor virksomheden sender data til, uanset hvor data lagres, og uanset hvordan data håndteres. Læs dette whitepaper og få hjælp til at forberede virksomheden på den nye persondataforordning (GDPR). Få også et overblik over persondataforordningen og alle de nødvendige svar til at komme igang med processen.