I dag lå der endnu et tilbud om fiber i min postkasse: 249 kroner om måneden for 1.000 Mbit - og gratis installation

Klumme: Priserne på bredbånd via fiber fortsætter nedad. Nu har endnu en leverandør meldt sig på banen med et konkret tilbud. Hvad kan du selv få leveret en 1.000 Mbit-forbindelse for netop nu?

En ny fiberleverandør er i gang med at forsøge at kapre kunder i mit boligkvarter i Hvidovre - og dette selskab forsøger som flere andre at presse prisen på fiberbredbånd endnu længere ned.

Nu er undertegnede ikke på udkig efter en ny bredbåndsløsning, men hvis jeg var, ville det brev, der i dag landede i min postkasse på matriklen i Hvidovre, bestemt være relevant at gå videre med.

I brevet kommer en ny fiberleverandør ved navn SuperFiber med følgende tilbud:

“Jeres husstand har mulighed for at få internet via fiber til kr. 249 om måneden. Det er billigere, end det I betaler for jeres nuværende internet og langt hurtigere - nemlig 1.000 Mbit/s. Vi tilbyder gratis installation, hvis fiberfremføringen er under 30 meter.”

Bor i det helt rigtige kvarter
Tilbuddet fra SuperFiber er opsigtsvækkende, fordi det er med til at sende prisniveauet på fiberforbindelser endnu længere ned - i hvert fald for dem, der er heldige at bo på en adresse, hvor der allerede er fiber i området. 

Det er jeg - og selvom jeg ikke har brug for en ny bredbåndsforbindelse, da den eksisterende betales af min arbejdsgiver, så er det da rart at føle sig lidt eftertragtet på fiber-fronten.

Problemet ved det her er så bare, at der burde være de samme gode muligheder for hurtigt bredbånd alle steder i Danmark. Kom i arbejdstøjet, politikere!

Prisen sænkes med 50 kroner om måneden
Det er nemlig ikke første gang, at der lander et brev med et godt fibertilbud i min postkasse:

Læs mere om det her: To helt konkrete tilbud på fiberbredbånd fra TDC og Hiper - det får du for pengene

Hiper, der flere gange har budt sig til, kan i dag levere 1.000 Mbit for 299 kroner om måneden og med nul kroner i oprettelse.

Det er - også selvom SuperFibers tilbud umiddelbart er endnu bedre - en ganske attraktiv pris.

Når både SuperFiber, Hiper (og Gigabit.dk) er ivrige efter at levere fiber på min adresse, skyldes det, at selskaberne har mulighed for at leje sig ind på den allerede eksisterende fiberinfrastruktur, som YouSee/TDC ejer.

Når man dykker lidt ned i aftalevilkårene hos SuperFiber, kan man da også læse denne besked: “Installation vil ske af TDC eller dennes underleverandør.”

I aftalevilkårene fremgår dog også følgende begrænsninger ved produktet.

“Der er i princippet fri adgang til internettet via fiberabonnementet, dog vil der være en øvre grænse på trafik pr måned på 1 TB (Terabytes), overskrides grænsen vil transmissionshastigheden blive nedsat til 100 Mbit i resten af måneden.”

Hvilke muligheder har du?
Den begrænsning ville jeg (måske) godt kunne leve med. Især til en pris på 249 kroner om måneden og nul kroner i installation.

Det er uanset hvad interessant, at der fortsat kommer nye fibertilbud med endnu lavere priser. Og at de nye selskaber i den grad er på strandhugst i bestemte boligområder.

Som jeg tidligere har skrevet, er det mest interessant dog næsten, at også kobber og 4G/5G fortsætter med at at kunne levere endnu højere hastigheder.

Med andre ord har mulighederne for en god bredbåndsforbindelse aldrig været bedre for danskerne. Læs mere om den situation her.

Brug gerne debatten til at fortælle, hvad du i dag skal betale for en 1.000 Mbit-forbindelse?

Læs også:

4G/5G-bredbånd versus fiber og turbo-kabler: Nu får vi et seriøst slagsmål om de danske bredbåndskunder

To helt konkrete tilbud på fiberbredbånd fra TDC og Hiper - det får du for pengene
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.