Her er de 25 dårligste kodeord i 2017 (og du bruger ret sandsynligt en af dem)

123456, Password og starwars er i Top 25 over de dårligste og mest usikre kodeord benyttet i 2017. Der er god sandsynlighed for, at du selv anvender mindst en af de usikre koder. Se hele listen her.

For syvende år i træk gennemgår det amerikanske password-management-selskab SplashData lækkede password-databaser for at finde årets værste kodeord.

Over fem millioner lækkede kodeord er blevet gennemgået, og igen står det klart, at vi alle burde få et kursus i god password-skik.

De lækkede kodeord er hovedsageligt fra brugere i Nordamerika eller Vesteuropa og kommer fra lækkede kodeords-databaser, men er ikke fra det store Yahoo-læk, der skete tidligere i år.

Læs mere her: Havde du en Yahoo-konto i 2013? Så har hackere haft adgang til dine data

Så hvad viser dataene?

Som i alle andre år er 123456 stadig det absolut mest benyttede kodeord sammen med ord som “password,” 12345678 og “qwerty.”

Også ord som Starwars, freedom og iloveyou ligger i top 25.

Faktisk viser SplashDatas gennemgang, at over 10 procent af alle brugere benytter sig af en af de 25 dårligste kodeord i år.

Cirka 3 procent benytter sig af 123456.

I ved selv, hvem I er.

Ikke nok at ændre “o” til “0”
Mange tror, at hvis man tager sin gamle kode og ændrer et enkelt tegn eller to til tal eller andre tegn såsom fra et O til et nul (0), så hæves kompleksiteten, men det ved hackerne allerede, skriver SplashDatas CEO, Morgan Slain.

“Hackerne kender dine små tricks, og at du bare retter et allerede let kodeord til, gør det ikke mere sikkert. Ligeledes bør du passe på med at bruge kendte navne fra populær-kulturen. Du er ikke den eneste Star Wars-fan,” skriver han og refererer til, at ordet starwars er endt i dette års top 25 over dårlige kodeord.

SplashData foreslår, at man benytter sig af komplekse fraser med tegn, store og små bogstaver og tal, ligesom du bør vælge en ny kode til hver eneste konto.

Et eksempel kunne være at have en huskesætning i hovedet, og bruge det første bogstav i hvert ord og omdanne det til en kode.

Der er mange muligheder, bare du ikke bruger 123456.

Det bedste råd er dog at aktivere to-faktor-godkendelse på så mange konti som muligt. Det kan du eksempelvis aktivere på Facebook.

Læs også: 

Slut med store og små bogstaver og mystiske tegn: Manden bag de mest anvendte - og irriterende - password-regler tog fejl: "Jeg fortryder meget af det, jeg anbefalede dengang"

Svage kodeord og ingen backup: 9 ud af 10 danskere har ikke styr på den helt basale it-sikkerhed


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Sådan kan moderne virksomheder bruge BI og Excel til bedre forecasting og styrket bundlinje

På dette event får du en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence) uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

07. november 2018 | Læs mere


Premium
Simcorps kerneprodukt skal transformeres til cloud as a service på fire år: "Vi skifter motorerne ud, mens vi flyver"
Oracle Open World, San Francisco: Simcorps kernesystem Simcorp Dimension skal transformeres til et cloudbaseret as a service concept på fire år, men selskabet har endnu ikke valgt en cloud-leverandør. Se selskabets muligheder her.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
En ny tilgang til Cybersecurity gør din forretning stærkere
Mange virksomheder har en forkert tilgang til Cybersecurity, hvor hvert nyt angreb udløser et køb af den nyeste software, på trods af at der hverken er tid eller ressourcer til at sætte sig ind i de nye systemer. Denne strategi er ikke tidssvarende og holdbar i længden og i dette Whitepaper stiller vi skarpt på hvordan I griber tingene rigtigt an.