Her er de 25 dårligste kodeord i 2017 (og du bruger ret sandsynligt en af dem)

123456, Password og starwars er i Top 25 over de dårligste og mest usikre kodeord benyttet i 2017. Der er god sandsynlighed for, at du selv anvender mindst en af de usikre koder. Se hele listen her.

For syvende år i træk gennemgår det amerikanske password-management-selskab SplashData lækkede password-databaser for at finde årets værste kodeord.

Over fem millioner lækkede kodeord er blevet gennemgået, og igen står det klart, at vi alle burde få et kursus i god password-skik.

De lækkede kodeord er hovedsageligt fra brugere i Nordamerika eller Vesteuropa og kommer fra lækkede kodeords-databaser, men er ikke fra det store Yahoo-læk, der skete tidligere i år.

Læs mere her: Havde du en Yahoo-konto i 2013? Så har hackere haft adgang til dine data

Så hvad viser dataene?

Som i alle andre år er 123456 stadig det absolut mest benyttede kodeord sammen med ord som “password,” 12345678 og “qwerty.”

Også ord som Starwars, freedom og iloveyou ligger i top 25.

Faktisk viser SplashDatas gennemgang, at over 10 procent af alle brugere benytter sig af en af de 25 dårligste kodeord i år.

Cirka 3 procent benytter sig af 123456.

I ved selv, hvem I er.

Ikke nok at ændre “o” til “0”
Mange tror, at hvis man tager sin gamle kode og ændrer et enkelt tegn eller to til tal eller andre tegn såsom fra et O til et nul (0), så hæves kompleksiteten, men det ved hackerne allerede, skriver SplashDatas CEO, Morgan Slain.

“Hackerne kender dine små tricks, og at du bare retter et allerede let kodeord til, gør det ikke mere sikkert. Ligeledes bør du passe på med at bruge kendte navne fra populær-kulturen. Du er ikke den eneste Star Wars-fan,” skriver han og refererer til, at ordet starwars er endt i dette års top 25 over dårlige kodeord.

SplashData foreslår, at man benytter sig af komplekse fraser med tegn, store og små bogstaver og tal, ligesom du bør vælge en ny kode til hver eneste konto.

Et eksempel kunne være at have en huskesætning i hovedet, og bruge det første bogstav i hvert ord og omdanne det til en kode.

Der er mange muligheder, bare du ikke bruger 123456.

Det bedste råd er dog at aktivere to-faktor-godkendelse på så mange konti som muligt. Det kan du eksempelvis aktivere på Facebook.

Læs også: 

Slut med store og små bogstaver og mystiske tegn: Manden bag de mest anvendte - og irriterende - password-regler tog fejl: "Jeg fortryder meget af det, jeg anbefalede dengang"

Svage kodeord og ingen backup: 9 ud af 10 danskere har ikke styr på den helt basale it-sikkerhed


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Du slipper ikke … digitaliseringen rammer også dig og din virksomhed. Men gå ikke i panik, for de fundamentale færdigheder er (næsten) de samme som altid
Hvordan slipper industrivirksomheder i alle størrelser igennem det minefelt af markedskræfter, stadig mere krævende digitale kunder, konkurrencepres og digitale forventninger? Nøglen er at begynde med det fundamentale. Mennesker, smidige processer, digitalt lederskab og tilfredse kunder. Læs dette whitepaper fra Columbus med bidrag fra eksperter og få indsigt i relevant benchmarking. 24 sider på engelsk.