Her er de 25 dårligste kodeord i 2017 (og du bruger ret sandsynligt en af dem)

123456, Password og starwars er i Top 25 over de dårligste og mest usikre kodeord benyttet i 2017. Der er god sandsynlighed for, at du selv anvender mindst en af de usikre koder. Se hele listen her.

For syvende år i træk gennemgår det amerikanske password-management-selskab SplashData lækkede password-databaser for at finde årets værste kodeord.

Over fem millioner lækkede kodeord er blevet gennemgået, og igen står det klart, at vi alle burde få et kursus i god password-skik.

De lækkede kodeord er hovedsageligt fra brugere i Nordamerika eller Vesteuropa og kommer fra lækkede kodeords-databaser, men er ikke fra det store Yahoo-læk, der skete tidligere i år.

Læs mere her: Havde du en Yahoo-konto i 2013? Så har hackere haft adgang til dine data

Så hvad viser dataene?

Som i alle andre år er 123456 stadig det absolut mest benyttede kodeord sammen med ord som “password,” 12345678 og “qwerty.”

Også ord som Starwars, freedom og iloveyou ligger i top 25.

Faktisk viser SplashDatas gennemgang, at over 10 procent af alle brugere benytter sig af en af de 25 dårligste kodeord i år.

Cirka 3 procent benytter sig af 123456.

I ved selv, hvem I er.

Ikke nok at ændre “o” til “0”
Mange tror, at hvis man tager sin gamle kode og ændrer et enkelt tegn eller to til tal eller andre tegn såsom fra et O til et nul (0), så hæves kompleksiteten, men det ved hackerne allerede, skriver SplashDatas CEO, Morgan Slain.

“Hackerne kender dine små tricks, og at du bare retter et allerede let kodeord til, gør det ikke mere sikkert. Ligeledes bør du passe på med at bruge kendte navne fra populær-kulturen. Du er ikke den eneste Star Wars-fan,” skriver han og refererer til, at ordet starwars er endt i dette års top 25 over dårlige kodeord.

SplashData foreslår, at man benytter sig af komplekse fraser med tegn, store og små bogstaver og tal, ligesom du bør vælge en ny kode til hver eneste konto.

Et eksempel kunne være at have en huskesætning i hovedet, og bruge det første bogstav i hvert ord og omdanne det til en kode.

Der er mange muligheder, bare du ikke bruger 123456.

Det bedste råd er dog at aktivere to-faktor-godkendelse på så mange konti som muligt. Det kan du eksempelvis aktivere på Facebook.

Læs også: 

Slut med store og små bogstaver og mystiske tegn: Manden bag de mest anvendte - og irriterende - password-regler tog fejl: "Jeg fortryder meget af det, jeg anbefalede dengang"

Svage kodeord og ingen backup: 9 ud af 10 danskere har ikke styr på den helt basale it-sikkerhed


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Bording Data A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten
ComputerViews: Der vil omgående ske tre ting, hvis Amazon åbner for sin store 'everything store' i Danmark, og det er noget, som alle e-handlende må forholde sig til. Til gengæld tyder meget på, at Amazon trods sin mægtige styrke har en akilleshæl, som danske e-handlende kan udnytte.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.