Her er de 25 dårligste kodeord i 2017 (og du bruger ret sandsynligt en af dem)

123456, Password og starwars er i Top 25 over de dårligste og mest usikre kodeord benyttet i 2017. Der er god sandsynlighed for, at du selv anvender mindst en af de usikre koder. Se hele listen her.

For syvende år i træk gennemgår det amerikanske password-management-selskab SplashData lækkede password-databaser for at finde årets værste kodeord.

Over fem millioner lækkede kodeord er blevet gennemgået, og igen står det klart, at vi alle burde få et kursus i god password-skik.

De lækkede kodeord er hovedsageligt fra brugere i Nordamerika eller Vesteuropa og kommer fra lækkede kodeords-databaser, men er ikke fra det store Yahoo-læk, der skete tidligere i år.

Læs mere her: Havde du en Yahoo-konto i 2013? Så har hackere haft adgang til dine data

Så hvad viser dataene?

Som i alle andre år er 123456 stadig det absolut mest benyttede kodeord sammen med ord som “password,” 12345678 og “qwerty.”

Også ord som Starwars, freedom og iloveyou ligger i top 25.

Faktisk viser SplashDatas gennemgang, at over 10 procent af alle brugere benytter sig af en af de 25 dårligste kodeord i år.

Cirka 3 procent benytter sig af 123456.

I ved selv, hvem I er.

Ikke nok at ændre “o” til “0”
Mange tror, at hvis man tager sin gamle kode og ændrer et enkelt tegn eller to til tal eller andre tegn såsom fra et O til et nul (0), så hæves kompleksiteten, men det ved hackerne allerede, skriver SplashDatas CEO, Morgan Slain.

“Hackerne kender dine små tricks, og at du bare retter et allerede let kodeord til, gør det ikke mere sikkert. Ligeledes bør du passe på med at bruge kendte navne fra populær-kulturen. Du er ikke den eneste Star Wars-fan,” skriver han og refererer til, at ordet starwars er endt i dette års top 25 over dårlige kodeord.

SplashData foreslår, at man benytter sig af komplekse fraser med tegn, store og små bogstaver og tal, ligesom du bør vælge en ny kode til hver eneste konto.

Et eksempel kunne være at have en huskesætning i hovedet, og bruge det første bogstav i hvert ord og omdanne det til en kode.

Der er mange muligheder, bare du ikke bruger 123456.

Det bedste råd er dog at aktivere to-faktor-godkendelse på så mange konti som muligt. Det kan du eksempelvis aktivere på Facebook.

Læs også: 

Slut med store og små bogstaver og mystiske tegn: Manden bag de mest anvendte - og irriterende - password-regler tog fejl: "Jeg fortryder meget af det, jeg anbefalede dengang"

Svage kodeord og ingen backup: 9 ud af 10 danskere har ikke styr på den helt basale it-sikkerhed


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.