Artikel top billede

Slut med knuste smartphone-skærme? Selvhelende "glas" opdaget ved et uheld

Ved et uheld er en ny type plast-glas blevet opfundet, der kan hele sig selv efter at være gået i stykker.

Hvad siger du til en smartphone-skærm, der kan hele sig selv igen, efter at du har tabt den på fortovet?

Det kan meget vel blive realiteten i den nærmeste fremtid.

Japanske forskere har ifølge videnskabsmediet Science opdaget en ny type polymer af typen “polyether-thioureas,” der kan samles sig selv igen, når det bliver presset sammen ved håndkraft uden yderligere varme eller tryk.

Og hvem opdagede det? En student. Ved et tilfælde.

Den nye type glas-polymer blev opdaget af afgangseleven Yu Yanagisawa på Tokyos Universitet, som arbejdede med materialet, og troede det ville fungere som lim.

Da han skar i materialet, klæbede hjørnerne stadig fast til hinanden og formede en stærk overflade efter at være blevet trykket på med håndfladen i 30 sekunder.

Efter et par timer var materialet så godt som nyt.

Læs også: Så let smadres skærmen på din nye smartphone: iPhone 8 Plus versus Galaxy Note 8

Den japanske student gentog forsøget et par gange, da han ikke troede sine egne øjne, og både han og sin professor på Tokyos Universitet, Takuzo Aida, spår store miljømæssige muligheder for materialet i eksempelvis smartphones.

En af de største grunde til at udskifte en smartphone i dag er ved, at skærmen går i stykker. I England vurderes det, at 21 procent af alle smartphone-brugere går rundt med en ødelagt skærm.

Skulle materialet en dag ankomme på smartphones og redde dem fra den førhen uundgåelige død ved tab, vil det ikke være første gang, at telefoner kan hele sig selv.

LG har tidligere benyttet sig af et plast-lag på sin LG Flex 2-telefon, hvor bagsiden reparerede sig selv efter mindre skrammer og ridser. Blev ridsen stor nok, var den dog permanent.

Læs også: Nu stiger prisen på at få repareret en ødelagt iPhone-skærm: Så meget koster det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere