Artikel top billede

Saxobank-stifter sælger ud af bitcoin: Lars Seier Christensen scorer kassen på eksplosiv bitcoin-kurs

Bitcoin-kursen fortsættere sin himmelflugt, og det har blandt andet Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen nydt godt af.

Bitcoin-kursen fortsætter sin rekord-kurs, og i skrivende stund er en enkelt af de digitale mønter 7232 dollar værd. Det svarer til 46.144 danske kroner.

Ifølge Børsen spinder en række danskere i øjeblikket guld på den høje kurs.

En af dem er den danske finansmand og stifter af Saxo Bank Lars Seier Christiensen, der netop har solgt sin bitcoin-beholdning.

Læs også: Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Scorer to-cifret million-gevinst

Ifølge Børsen opkøbte Lars Seier Christensen i flere omgange bitcoin for et-cifret millionbeløb, mens kursen lå på mellem 100 og 400 dollar, og derfor anslår avisen, at han har scoret en gevinst på mindst et tocifret millionbeløb.

Saxo-bank-stifteren forudser dog, at Bitcoin-kursen snart vil blive ramt af et større dyk i prisen.

“Det er ekstremt svært at forudsige, hvor lang tid den fortsætter, men det antyder, at der ligger en korrektion og venter i relativ nær fremtid," advarer han ifølge Børsen.

Læs også: Bitcoin kunne have gjort dig til millionær - kan du nå det endnu?

En anden dansker, der har lukreret på bitcoinens popularitet er den 41-årige softwarearkitekt Niklas Nikolajsen, der ligesom Lars Seier Christensen er bosiddende i Schweitz.

Han har ifølge Børsen gennem de seneste år skabt milliardforretning på sit firma Bitcoin Suisse, der veksler kontanter til bitcoin og andre kryptovalutaer.

Da han stiftede virksomheden i 2013 lød bitcoin-kursen på blot 100 dollar.

Læs også: 
Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Politiet: Sådan bliver bitcoins brugt af de kriminelle i Danmark

Dansk bandeleder i interview: Jeg sætter mine penge i bitcoin
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere