Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Region Sjælland løfter sløret for nyt EPJ-system / TDC ruller fiber-tjenester ud i Nord- og Midtjylland via stor aftale med Eniig / Bitcoin står til at blive en helt ny ‘asset class’ som guld eller aktier

Region Sjælland løfter sløret for nyt EPJ-system. TDC ruller fiber-tjenester ud i Nord- og Midtjylland via stor aftale med Eniig. Bitcoin står til at blive en helt ny ‘asset class’ som guld eller aktier. Pengene fosser ud af Snap.... og pengene fosser ind i Toshiba.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Region Sjælland løfter sløret for nyt EPJ-system

Region Sjælland holder i eftermiddag pressemøde på sygehuset i Slagelse om regionens store EPJ-projekt.

Region Sjælland tænder 25. november for Sundhedsplatformen, som i dag også kører på Regions Hovedstadens hospitaler, hvor EPJ-systemet har været genstand for en del kritik.

Det kan du læse mere om her: Hovedstads-hospital: Problemer med Sundhedsplatformen langt større end ventet: Ventelister er vokset

“Det kommer også i Region Sjælland til at give udfordringer. Når det er sagt, tror vi også på, at Sundhedsplatformen er den rigtige løsning til fremtidens sundhedsvæsen. Det handler om større patientinddragelse, endnu bedre patientsikkerhed, bedre behandling og mere konkret forskning i nye sygdomme,” lyder det fra regionen.

TDC ruller fiber-tjenester ud i Nord- og Midtjylland via stor aftale med Eniig

TDC Group har indgået en stor aftale med enerigiselskabet Eniig om levering af tv- og bredbånd i Nord- og Midtjylland via Eniigs fibernet. Både Eniig og TDC Group har udsendt pressemeddelelser herom.

Aftalen betyder, at TDC får fiber-adgang til 270.000 husstande i det nord- og midtjyske, som selskabet nu vil tilbyde tv- og bredbånd fra YouSee, ligesom TDC Erhverv står klar med tilbud til virksomhederne.

TDC leverer i dag alene til nord- og midjyderne via selskabets egen infrastruktur, der er baseret på kobber.

“Allerede i dag har vi mange kunder i Nord- og Midtjylland, men med adgang til Eniigs fibernet giver vi nuværende og fremtidige kunder endnu flere valgmuligheder, når de skal vælge tv eller en bredbåndsforbindelse til hjemmet, ligesom virksomhederne i regionen også får et styrket produktudbud,” lyder det fra TDC Group-koncerndirektør Jaap Postma, som er chef for YouSee.

Fra Eniig lyder det, at aftalen åbner for helt nye udviklingsmuligheder.

“Sammen med TDC Group kan vi tilbyde kunderne flere produkter, når vi skal lave fiberkampagner i de tyndere befolkede områder. Det kan måske være tungen på vægtskålen, når vi skal beslutte, om vi skal sætte gravearbejdet i gang i et bestemt område. Så vi har fælles forventninger om, at samarbejdet omkring et bredere udvalg af produkter på fibernettet får stor betydning for mange af de kunder, som står og tripper for at få fiber,” lyder det fra direktør Søren Lindgaard

Bitcoin står til at blive en helt ny ‘asset class’ som guld eller aktier

Værdien af kryptovalutaen Bitcoin er buldret i vejret i vanvittigt tempo i de seneste måneder.

Faktisk ser det ud til bitcoin kan komme til at udgøre en helt ny ‘asset class’ på samme måde som guld og aktier udgør hver deres ‘asset class.’

Sådan lydet det fra den kendte finansmand Leo Melamed, der er chairman emeritus for finanskæmpen CME Group, som netop har lanceret futures i bitcoins.

“Det er et meget vigtigt skridt i bitcoinens udvikling. Vi vil regulere og ikke gøre bitcoinen vildere. Vi vil tæmme den, så den bliver et almindeligt handels-instrument, som følger visse regler,” siger Leo Melamed til Reuters.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta: Er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Pengene fosser ud af Snap

Pengene vælter ud af Snap, der står bag Snapchat. Selskabet melder i sit kvartalsregnskab om rygende underskud, der faktisk er tre gange så stort som i det tilsvarende kvartal i fjor.

I alt kommer Snap ud med et underskud på 443,2 millioner dollar. Omsætningen landede på 207,9 millioner dollar, hvilket er en voldsom stigning på 62 procent i forhold til kvartalet i fjor.

Snap har hverken formået at tiltrække det ønskede antal nye brugere eller det ønskede antal annoncer til tjenesten.

Det er tredje kvartal i træk, at Snap ikke har levet op til investorernes forventninger.

... og pengene fosser ind i Toshiba

Til gengæld går det forrygende for japanske Toshiba, der i sit halvårsregskab melder, at driftsindtjeningen er steget med hele 149 procent i forhold til det tilsvarende halvår i fjor.

Desværre for koncernen stammer væksten primært fra Toshiba chip-forretning, som selskabet fornylig indgik aftale om at sælge til et konsortium bestående af kapitalfonden Bain Capital, Apple, Dell, Seagate, Hoya og SK Hynix. Pris: 112 milliarder kroner.

Der har været en hel række interesserede købere inde over, som gradvist har presset prisen for den attraktive chipforretning i vejret. Toshiba ville dybest set gerne have beholdt divisionen, men er tvunget til at sælge for at dække et flammende hul i forretningen et andet sted.

Det kan du læse mere om her: Gigantisk salg af Toshiba-division endelig på plads: Apple og Dell bliver medejere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere