Artikel top billede

Morgen-briefing: Region Sjælland løfter sløret for nyt EPJ-system / TDC ruller fiber-tjenester ud i Nord- og Midtjylland via stor aftale med Eniig / Bitcoin står til at blive en helt ny ‘asset class’ som guld eller aktier

Region Sjælland løfter sløret for nyt EPJ-system. TDC ruller fiber-tjenester ud i Nord- og Midtjylland via stor aftale med Eniig. Bitcoin står til at blive en helt ny ‘asset class’ som guld eller aktier. Pengene fosser ud af Snap.... og pengene fosser ind i Toshiba.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Region Sjælland løfter sløret for nyt EPJ-system

Region Sjælland holder i eftermiddag pressemøde på sygehuset i Slagelse om regionens store EPJ-projekt.

Region Sjælland tænder 25. november for Sundhedsplatformen, som i dag også kører på Regions Hovedstadens hospitaler, hvor EPJ-systemet har været genstand for en del kritik.

Det kan du læse mere om her: Hovedstads-hospital: Problemer med Sundhedsplatformen langt større end ventet: Ventelister er vokset

“Det kommer også i Region Sjælland til at give udfordringer. Når det er sagt, tror vi også på, at Sundhedsplatformen er den rigtige løsning til fremtidens sundhedsvæsen. Det handler om større patientinddragelse, endnu bedre patientsikkerhed, bedre behandling og mere konkret forskning i nye sygdomme,” lyder det fra regionen.

TDC ruller fiber-tjenester ud i Nord- og Midtjylland via stor aftale med Eniig

TDC Group har indgået en stor aftale med enerigiselskabet Eniig om levering af tv- og bredbånd i Nord- og Midtjylland via Eniigs fibernet. Både Eniig og TDC Group har udsendt pressemeddelelser herom.

Aftalen betyder, at TDC får fiber-adgang til 270.000 husstande i det nord- og midtjyske, som selskabet nu vil tilbyde tv- og bredbånd fra YouSee, ligesom TDC Erhverv står klar med tilbud til virksomhederne.

TDC leverer i dag alene til nord- og midjyderne via selskabets egen infrastruktur, der er baseret på kobber.

“Allerede i dag har vi mange kunder i Nord- og Midtjylland, men med adgang til Eniigs fibernet giver vi nuværende og fremtidige kunder endnu flere valgmuligheder, når de skal vælge tv eller en bredbåndsforbindelse til hjemmet, ligesom virksomhederne i regionen også får et styrket produktudbud,” lyder det fra TDC Group-koncerndirektør Jaap Postma, som er chef for YouSee.

Fra Eniig lyder det, at aftalen åbner for helt nye udviklingsmuligheder.

“Sammen med TDC Group kan vi tilbyde kunderne flere produkter, når vi skal lave fiberkampagner i de tyndere befolkede områder. Det kan måske være tungen på vægtskålen, når vi skal beslutte, om vi skal sætte gravearbejdet i gang i et bestemt område. Så vi har fælles forventninger om, at samarbejdet omkring et bredere udvalg af produkter på fibernettet får stor betydning for mange af de kunder, som står og tripper for at få fiber,” lyder det fra direktør Søren Lindgaard

Bitcoin står til at blive en helt ny ‘asset class’ som guld eller aktier

Værdien af kryptovalutaen Bitcoin er buldret i vejret i vanvittigt tempo i de seneste måneder.

Faktisk ser det ud til bitcoin kan komme til at udgøre en helt ny ‘asset class’ på samme måde som guld og aktier udgør hver deres ‘asset class.’

Sådan lydet det fra den kendte finansmand Leo Melamed, der er chairman emeritus for finanskæmpen CME Group, som netop har lanceret futures i bitcoins.

“Det er et meget vigtigt skridt i bitcoinens udvikling. Vi vil regulere og ikke gøre bitcoinen vildere. Vi vil tæmme den, så den bliver et almindeligt handels-instrument, som følger visse regler,” siger Leo Melamed til Reuters.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta: Er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Pengene fosser ud af Snap

Pengene vælter ud af Snap, der står bag Snapchat. Selskabet melder i sit kvartalsregnskab om rygende underskud, der faktisk er tre gange så stort som i det tilsvarende kvartal i fjor.

I alt kommer Snap ud med et underskud på 443,2 millioner dollar. Omsætningen landede på 207,9 millioner dollar, hvilket er en voldsom stigning på 62 procent i forhold til kvartalet i fjor.

Snap har hverken formået at tiltrække det ønskede antal nye brugere eller det ønskede antal annoncer til tjenesten.

Det er tredje kvartal i træk, at Snap ikke har levet op til investorernes forventninger.

... og pengene fosser ind i Toshiba

Til gengæld går det forrygende for japanske Toshiba, der i sit halvårsregskab melder, at driftsindtjeningen er steget med hele 149 procent i forhold til det tilsvarende halvår i fjor.

Desværre for koncernen stammer væksten primært fra Toshiba chip-forretning, som selskabet fornylig indgik aftale om at sælge til et konsortium bestående af kapitalfonden Bain Capital, Apple, Dell, Seagate, Hoya og SK Hynix. Pris: 112 milliarder kroner.

Der har været en hel række interesserede købere inde over, som gradvist har presset prisen for den attraktive chipforretning i vejret. Toshiba ville dybest set gerne have beholdt divisionen, men er tvunget til at sælge for at dække et flammende hul i forretningen et andet sted.

Det kan du læse mere om her: Gigantisk salg af Toshiba-division endelig på plads: Apple og Dell bliver medejere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.