Artikel top billede

Video: Sikkerhedsekspert hacker ansigtsgenkendelsen i iPhone X med en maske

En uge efter lanceringen af iPhone X har et vietnamesisk sikkerhedsfirma tilsyneladende knækket Face ID.

Det er ti dage siden, Apple lancerede iPhone X, og telefonens ansigtsgenkendelse har tiltrukket sig stor opmærksomhed.

Udover diskussioner om praktikalitet og privacy startede lanceringen af iPhone X en uofficiel konkurrence om, hvem der først kunne snyde den nye sikkerhedsforanstaltning, og nu er vinderen tilsyneladende fundet hos det vietnamesiske sikkerhedsfirma Bkav.

Firmaet har brugt en 3D-printet maske med makeup og silikone til at omgå Face ID, og det ser overraskende nok ud til at virke, selvom Apple har brugt netop masker til at træne den kunstige intelligens og sikre iPhone X.

Vi har talt med Apple om Face ID, og du kan læse alt om, hvordan det fungerer her: Sådan fungerer Apples nye Face ID: Skal erstatte den velkendte fingerskanner med ansigtsgenkendelse

Det er dog en forholdsvis kompliceret manøvre at fremstille masken,  og derfor skal den gennemsnitlige iPhone X-ejer nok ikke frygte for sikkerheden i sin dyrt indkøbte smartphone.

Du kan se eksperten fra Bkav snyde Face ID i videoen herunder.

Samsungs mere enkle ansigtsgenkendelses-funktion blev snydt med noget så enkelt som et tre år gammelt Facebook-billede, mens telefonens indbyggede irisskanner har været noget sværre at snyde.

Det kan du læse og se mere om her: Snydt på tre sekunder: Se hvor let det er at snyde ansigtgenkendelsen på din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere