Artikel top billede

Video: Sikkerhedsekspert hacker ansigtsgenkendelsen i iPhone X med en maske

En uge efter lanceringen af iPhone X har et vietnamesisk sikkerhedsfirma tilsyneladende knækket Face ID.

Det er ti dage siden, Apple lancerede iPhone X, og telefonens ansigtsgenkendelse har tiltrukket sig stor opmærksomhed.

Udover diskussioner om praktikalitet og privacy startede lanceringen af iPhone X en uofficiel konkurrence om, hvem der først kunne snyde den nye sikkerhedsforanstaltning, og nu er vinderen tilsyneladende fundet hos det vietnamesiske sikkerhedsfirma Bkav.

Firmaet har brugt en 3D-printet maske med makeup og silikone til at omgå Face ID, og det ser overraskende nok ud til at virke, selvom Apple har brugt netop masker til at træne den kunstige intelligens og sikre iPhone X.

Vi har talt med Apple om Face ID, og du kan læse alt om, hvordan det fungerer her: Sådan fungerer Apples nye Face ID: Skal erstatte den velkendte fingerskanner med ansigtsgenkendelse

Det er dog en forholdsvis kompliceret manøvre at fremstille masken,  og derfor skal den gennemsnitlige iPhone X-ejer nok ikke frygte for sikkerheden i sin dyrt indkøbte smartphone.

Du kan se eksperten fra Bkav snyde Face ID i videoen herunder.

Samsungs mere enkle ansigtsgenkendelses-funktion blev snydt med noget så enkelt som et tre år gammelt Facebook-billede, mens telefonens indbyggede irisskanner har været noget sværre at snyde.

Det kan du læse og se mere om her: Snydt på tre sekunder: Se hvor let det er at snyde ansigtgenkendelsen på din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere