Artikel top billede

Video: Sikkerhedsekspert hacker ansigtsgenkendelsen i iPhone X med en maske

En uge efter lanceringen af iPhone X har et vietnamesisk sikkerhedsfirma tilsyneladende knækket Face ID.

Det er ti dage siden, Apple lancerede iPhone X, og telefonens ansigtsgenkendelse har tiltrukket sig stor opmærksomhed.

Udover diskussioner om praktikalitet og privacy startede lanceringen af iPhone X en uofficiel konkurrence om, hvem der først kunne snyde den nye sikkerhedsforanstaltning, og nu er vinderen tilsyneladende fundet hos det vietnamesiske sikkerhedsfirma Bkav.

Firmaet har brugt en 3D-printet maske med makeup og silikone til at omgå Face ID, og det ser overraskende nok ud til at virke, selvom Apple har brugt netop masker til at træne den kunstige intelligens og sikre iPhone X.

Vi har talt med Apple om Face ID, og du kan læse alt om, hvordan det fungerer her: Sådan fungerer Apples nye Face ID: Skal erstatte den velkendte fingerskanner med ansigtsgenkendelse

Det er dog en forholdsvis kompliceret manøvre at fremstille masken,  og derfor skal den gennemsnitlige iPhone X-ejer nok ikke frygte for sikkerheden i sin dyrt indkøbte smartphone.

Du kan se eksperten fra Bkav snyde Face ID i videoen herunder.

Samsungs mere enkle ansigtsgenkendelses-funktion blev snydt med noget så enkelt som et tre år gammelt Facebook-billede, mens telefonens indbyggede irisskanner har været noget sværre at snyde.

Det kan du læse og se mere om her: Snydt på tre sekunder: Se hvor let det er at snyde ansigtgenkendelsen på din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere