Artikel top billede

Danske Bank på vej med kæmpe it-satsning - den største siden Mobilepay

Efter gigant-succesen med Mobilepay håber Danske Bank nu at kunne opnå samme succes med ny kæmpe it-satsning hos erhvervslivet.

Danske Bank har fået blod på tanden, efter at Mobilepay-løsningen har haft masser af succes på det danske forbrugermarked i de senere år. 

Banken er nu på vej med en kæmpe it-satsning, der - ifølge Danske Bank selv - er en lige så stor nyhed for virksomhederne, som Mobilepay har været for forbrugerne.

Det drejer sig om en endnu unavngiven løsning i form af et finansielt dashboard, der grundlæggende skal gøre til muligt at holde styr på alle pengesager ét sted.

Det skriver både Finans.dk og Business.

Danske Bank har også udsendt en pressemeddelelse om det nye projekt, hvor Glenn Söderholm, der står i spidsen for afdelingen Corporates & Institutions i Danske Bank, udtaler:

“Helt grundlæggende vil vi hjælpe virksomhederne med at opnå en mere effektiv hverdag. Det vil vi gøre ved at give dem ét login med adgang til alle vores services, relevant data på tværs af forskellige serviceudbydere, data-drevet rådgivning og adgang til tredjeparts løsninger.”
 
Glenn Söderholm tilføjer: “At være i stand til at udvikle en sådan platform markerer et paradigme skifte i måden, man driver bank på over for erhvervskunder.”

Bliver allerede testet

Ifølge Finans har virksomheder som Danish Agro, Thule og Toms allerede testet det nye dashboard.

“Vi har store forventninger til dette. Vi er en koncern med cirka 100 selskaber i ind- og udland, og for os er der en del manuelle processer forbundet med den daglige forretningsgang, som vil kunne optimeres yderligere ved hjælp af en dashboard-løsning,” siger Peter Hertz Meincke, der er group treasurer hos Danish Agro, til Finans.

Toms Gruppens økonomiansvarlige fortæller samtidig, at man med løsningen får fuld klarhed på tværs af kontoer og valutaer, når man uploader data fra ERP-systemet til Danske Bank-løsningen.

Den nye satsning fra Danske Bank er endnu et eksempel på, at bankerne i dag i lige så høj grad er it-virksomheder som traditionelle banker.

Konsekvensen af de mange nye digitale satsninger fra bankerne er dog også, at der ofte skæres ned i bemandingen (dog ikke på it-siden), fordi automatisering og selvbetjening gør det muligt at drive bankerne med færre hænder.

Det kan du læse mere om her: Din moderne digitale bank er en kæmpe it-succes - også selvom flere tusinde bankfolk mister jobbet

Læs også:

Indsigt: Fire vigtige detaljer om Apple Pays indtog i Danmark

Nets opruster i kampen mod MobilePay, men gider danskerne overhovedet mobilbetalinger?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.