Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Danske Bank på vej med kæmpe it-satsning - den største siden Mobilepay

Efter gigant-succesen med Mobilepay håber Danske Bank nu at kunne opnå samme succes med ny kæmpe it-satsning hos erhvervslivet.

Danske Bank har fået blod på tanden, efter at Mobilepay-løsningen har haft masser af succes på det danske forbrugermarked i de senere år. 

Banken er nu på vej med en kæmpe it-satsning, der - ifølge Danske Bank selv - er en lige så stor nyhed for virksomhederne, som Mobilepay har været for forbrugerne.

Det drejer sig om en endnu unavngiven løsning i form af et finansielt dashboard, der grundlæggende skal gøre til muligt at holde styr på alle pengesager ét sted.

Det skriver både Finans.dk og Business.

Danske Bank har også udsendt en pressemeddelelse om det nye projekt, hvor Glenn Söderholm, der står i spidsen for afdelingen Corporates & Institutions i Danske Bank, udtaler:

“Helt grundlæggende vil vi hjælpe virksomhederne med at opnå en mere effektiv hverdag. Det vil vi gøre ved at give dem ét login med adgang til alle vores services, relevant data på tværs af forskellige serviceudbydere, data-drevet rådgivning og adgang til tredjeparts løsninger.”
 
Glenn Söderholm tilføjer: “At være i stand til at udvikle en sådan platform markerer et paradigme skifte i måden, man driver bank på over for erhvervskunder.”

Bliver allerede testet

Ifølge Finans har virksomheder som Danish Agro, Thule og Toms allerede testet det nye dashboard.

“Vi har store forventninger til dette. Vi er en koncern med cirka 100 selskaber i ind- og udland, og for os er der en del manuelle processer forbundet med den daglige forretningsgang, som vil kunne optimeres yderligere ved hjælp af en dashboard-løsning,” siger Peter Hertz Meincke, der er group treasurer hos Danish Agro, til Finans.

Toms Gruppens økonomiansvarlige fortæller samtidig, at man med løsningen får fuld klarhed på tværs af kontoer og valutaer, når man uploader data fra ERP-systemet til Danske Bank-løsningen.

Den nye satsning fra Danske Bank er endnu et eksempel på, at bankerne i dag i lige så høj grad er it-virksomheder som traditionelle banker.

Konsekvensen af de mange nye digitale satsninger fra bankerne er dog også, at der ofte skæres ned i bemandingen (dog ikke på it-siden), fordi automatisering og selvbetjening gør det muligt at drive bankerne med færre hænder.

Det kan du læse mere om her: Din moderne digitale bank er en kæmpe it-succes - også selvom flere tusinde bankfolk mister jobbet

Læs også:

Indsigt: Fire vigtige detaljer om Apple Pays indtog i Danmark

Nets opruster i kampen mod MobilePay, men gider danskerne overhovedet mobilbetalinger?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere