BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Forleden skulle jeg til lægen - i stedet endte jeg i Rusland

De findes stadig: It-løsninger som gør livet sværere og ikke lettere. En af dem er universets mest optimistiske it-system, og det bor hos min læge.

Klumme: Forleden skulle jeg til lægen, men i stedet endte jeg i 1700-tallets Rusland.

Det sker tit for mig og skyldes en lykkelig barndom udlevet mellem computere, historiebøger og J.R.R. Tolkiens værker. Senere opdagede jeg heldigvis øl, men det er en anden historie.

Egentlig skulle jeg bare have fulgt op på en blodprøve og forsøgte derfor endnu en gang at bruge min læges online-baserede tidsbestillingssystem.

Kender du ikke Aftalebogen, kan jeg afsløre, at det er det mest optimistiske it-system i universet - i hvert fald i min ellers kyndige læges it-hænder.

I systemet er der altid tid til patienterne. Allerede fra i morgen kan jeg møde op på klinikken og stolt fremvise mine skavanker. I teorien altså ...

Det er her, omvejen til Rusland kommer ind.

I 1787 drog Kejserinde Katharina 2. af Rusland på tur til det ludfattige Krim med et følge, der blandt andet talte udenlandske diplomater, som Katharina havde behov for at imponere.

Imidlertid er det  generelt svært at imponere nogen med udsultede bønder i et krigshærget land, så forsvarsminister Potemkim fik, ifølge myten, konstrueret en række flotte nymalede landsby-samlesæt. Potemkim-landsbyerne var nemme at opføre, nedtage, flytte frem på de adeliges rejserute og genopføre.

Dermed kunne både Katharina og de udenlandske diplomater med egne øjne se fremskridtene i de nyerobrede russiske landområder.

At historien sandsynligvis er en myte, er en anden ting. Som med alle populære myter er historien god nok til, at vi ville ønske, den var sand.

Under alle omstændigheder var det Potemkim og hans falske landsbyer, jeg kom til at tænke på, da jeg for tredje gang i streg bookede en ledig tid via online-systemet for blot at modtage en afvisning af min booking et par dage efter.

Når it fejler

En oplagt konspirationsteori ville være, at systemet i virkeligheden er en slags femtekolonne-løsning fra Dansk Sygeplejeråd, der skal sikre fuld og evig beskæftigelse til de medlemmer, som tager telefonen, når jeg i afmagt ringer for at reservere en tid.

Det kunne også være, at der i virkeligheden er tale om en slags live-kunstinstallation, der skal bevise, at den omsiggribende automatisering ikke nødvendigvis vil føre til massearbejdsløshed.

Måske. Eller også er jeg bare tvunget over på it-platform, som er tænkt og/eller anvendt forkert. Det er trods alt set før.

I virkeligheden burde jeg nok være taknemmelig over systemets konstante påmindelse om, at en løsning uden reel service er en halv løsning.

Det vil jeg minde mig selv om, mens jeg sidder i telefonkøen næste gang.
Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliarder kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.