Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dankortet er snart fortid, mener Jyske Bank / Strategi for it-sikkerhed er en udbredt mangelvare i danske virksomheder / Danske Omnicar har vendt forretningen og satser på software til autobranchen

Morgen-briefing: Dankortet er snart fortid, mener Jyske Bank / Strategi for it-sikkerhed er en udbredt mangelvare i danske virksomheder / Danske Omnicar har vendt forretningen og satser på software til autobranchen / Facebook lancerer værktøj, så du kan se, om du følger russiske trolls

Godmorgen fra Computerworld. Her det daglige overblik over de vigtigste it-nyheder.

Dankortet er snart fortid, mener Jyske Bank

Dankortet er formentlig snart fortid, mener man hos Jyske Bank. Dankortet har eksisteret siden 1983, men Peter Schleidt, direktør i Jyske Bank, mener, at man som almindelig forbruger er dækket godt ind, hvis man bruger MobilePay, har et internationalt betalingskort og eventuelt har ApplePay som supplement. Det skriver Børsen.

Jyske Bank har ikke - ligesom mange andre danske banker - udviklet en digital tegnebog til det mobile dankort.

Nets, der ejer dankortet, er fortsat overbevist om, at der også i 2025 vil være et stærkt dankort.

“Vi håber, at konkurrencen vil gøre, at der kommer nye og attraktive løsninger, så man ikke bliver afhængig af omkostningstung kortinfrastruktur som Visa og Mastercard," siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv, til Børsen.

Strategi for it-sikkerhed er en udbredt mangelvare i danske virksomheder

Selv om der er massive vækst i cyberangreb, er danske virksomheder langt fra klar til at møde de stigende udfordringer. Det viser en ny undersøgelse fra Deloitte foretaget blandt 150 danske virksomheder.

Kun halvdelen af virksomhederne har en it-sikkerhedsstrategi, og seks ud af ti har ikke sat nye tiltag i værk eller øget beredskabet, skriver Deloitte i en pressemeddelelse.

Virksomhederne peger ellers selv på et stigende trusselsbillede. Tre ud af fire virksomheder oplever, at antallet af cyberangreb er stigende, mens 38 procent har været mål for et cyberangreb det seneste år. Heraf har 19 procent oplevet 10 eller flere angreb.

”De største danske virksomheder tager det her meget seriøst. Men der er alt for mange virksomheder og organisationer, der slet ikke er tilstrækkeligt i gang i lyset af det voksende trusselsbillede. Det er dybt alvorligt og gør Danmark meget sårbart, fordi vi er et ekstremt digitaliseret land særligt i vores offentlige sektor,” siger Kim Schlyter partner og leder af Deloitte Cyber Risk.

Undersøgelsen er udført af Epinion blandt 150 danske virksomheder i den offentlige, private og finansielle sektor i november 2017. Besvarelserne er indsamlet blandt it-chefer og it-sikkerheds-chefer.

Danske Omnicar har vendt forretningen og satser på software til autobranchen

Den to år gamle danske virksomhed Omnicar har vendt forretningen og satser nu benhårdt på en softwareløsning til bilforhandlere og autoværksteder, som kan håndtere mersalg og salg af serviceaftaler til bilejere. Det skriver Finans.

Tidligere satsede virksomheden på individuelle marketingløsninger til bilbranchen.

Softwareløsningen findes nu på dansk, svensk og norsk. Oprindelig regnede firmaet med at sælge løsningen til 100 forhandlere i år, men det mål er nu fordoblet, og forventningen om 600 nye kunder i 2018 ser for konservativt ud, mener firmaet.

“Mange bilforhandlere og værksteder halter stadig efter på it-siden. Vi ser stadig nogle gange, at man har kundeaftaler i ringbind på hylden”, siger adm. direktør og medejer Claus T. Hansen til Finans.

Omnicar blev i sommer børsnoteret i Sverige.

Selskabets største udfordringer er skalering af virksomheden til den forventede vækst og nye sprogversioner af softwaren. Omsætningen var i de første tre kvartaler af 2017 på 11,8 millioner svenske kroner.

Omnicar har kig Europa og især det store tyske marked. Og måske også asien. Vækstplanerne kræver dog kapital, som virksomheden vil hente på børsen.

Facebook lancerer værktøj, så du kan se, om du følger russiske trolls

Facebook er snart klar med et nyt værktøj, så brugerne kan se, om man har trykket ‘synes godt om’ eller følger en Facebook-side eller en Instragram-konto, som har forbindelse med russiske internet-trolls fra det såkaldte Internet Research Agency, der beskyldes for have påvirket det seneste amerikanske præsidentvalg.

Det skriver Reuters.

Værktøjet kan dog ikke afsløre, om man blot har har set annoncer eller delt indhold fra de russiske trolls. Det er en vigtig detalje, for det er på den facon, hovedparten af de 146 millioner brugere blev udsat for påvirkning fra russerne, skriver Reuters.

Den amerikanske kongres har forlangt, at Facebook, Google og Twitter i dag offentliggør planer for mere gennemsigtighed i forbindelse med indblanding i valget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere