Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

(Foto: Supphachai)

Leverandør sjusker med Sundhedsplatformens datasikkerhed: “Denne sag er alvorlig”

Sundhedsplatformens amerikanske leverandør har ikke tilstrækkeligt bevis for, at danske patientdata behandles korrekt. Region H har afvist utilstrækkelig dokumentation og kræver svar.

Sundhedsplatformens leverandør - amerikanske Epic - har alvorlige problemer med at dokumentere, at danske patientdata i systemet behandles efter bogen og ikke havner i de forkerte hænder.

Ifølge en aktindsigt som Version2 har fået, har Region H afvist et udkast til den obligatoriske sikkerhedserklæring, der skal specificere, hvordan Epic overholder sin databehandleraftale med Regionen.

Epic var to måneder forsinket med erklæringen, og da den endelig kom, fyldte dokumentationen kun lidt mere end to linjer og undlod at forholde sig til en række punkter.

“Region Hovedstaden/Sundhedsplatformen vurderer, at denne sag er alvorlig, og det meget vigtigt, at der fremsendes en tilfredsstillende revisionserklæring,” hedder det i en skriftlig kommentar fra Region H.

Region H fastslår, at man ikke frygter misbrug af danske patientdata, selvom Epic ikke har dokumentationen i orden.

Læs også: It-Professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere