Artikel top billede

Leverandør sjusker med Sundhedsplatformens datasikkerhed: “Denne sag er alvorlig”

Sundhedsplatformens amerikanske leverandør har ikke tilstrækkeligt bevis for, at danske patientdata behandles korrekt. Region H har afvist utilstrækkelig dokumentation og kræver svar.

Sundhedsplatformens leverandør - amerikanske Epic - har alvorlige problemer med at dokumentere, at danske patientdata i systemet behandles efter bogen og ikke havner i de forkerte hænder.

Ifølge en aktindsigt som Version2 har fået, har Region H afvist et udkast til den obligatoriske sikkerhedserklæring, der skal specificere, hvordan Epic overholder sin databehandleraftale med Regionen.

Epic var to måneder forsinket med erklæringen, og da den endelig kom, fyldte dokumentationen kun lidt mere end to linjer og undlod at forholde sig til en række punkter.

“Region Hovedstaden/Sundhedsplatformen vurderer, at denne sag er alvorlig, og det meget vigtigt, at der fremsendes en tilfredsstillende revisionserklæring,” hedder det i en skriftlig kommentar fra Region H.

Region H fastslår, at man ikke frygter misbrug af danske patientdata, selvom Epic ikke har dokumentationen i orden.

Læs også: It-Professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere