Artikel top billede

(Foto: Supphachai)

Leverandør sjusker med Sundhedsplatformens datasikkerhed: “Denne sag er alvorlig”

Sundhedsplatformens amerikanske leverandør har ikke tilstrækkeligt bevis for, at danske patientdata behandles korrekt. Region H har afvist utilstrækkelig dokumentation og kræver svar.

Sundhedsplatformens leverandør - amerikanske Epic - har alvorlige problemer med at dokumentere, at danske patientdata i systemet behandles efter bogen og ikke havner i de forkerte hænder.

Ifølge en aktindsigt som Version2 har fået, har Region H afvist et udkast til den obligatoriske sikkerhedserklæring, der skal specificere, hvordan Epic overholder sin databehandleraftale med Regionen.

Epic var to måneder forsinket med erklæringen, og da den endelig kom, fyldte dokumentationen kun lidt mere end to linjer og undlod at forholde sig til en række punkter.

“Region Hovedstaden/Sundhedsplatformen vurderer, at denne sag er alvorlig, og det meget vigtigt, at der fremsendes en tilfredsstillende revisionserklæring,” hedder det i en skriftlig kommentar fra Region H.

Region H fastslår, at man ikke frygter misbrug af danske patientdata, selvom Epic ikke har dokumentationen i orden.

Læs også: It-Professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere