Artikel top billede

Trods forbud: Uber bliver ved med at køre i London i mange måneder endnu

Tidligere på året ophævede trafikmyndighederne i London Ubers tilladelse til at operere i byen, men en appelsag trækker ud, og derfor vil Uber tidligst kunne forlade London til april.

Den kontroversielle kørselstjeneste Uber kan få lov til at forblive i den britiske hovedstad London indtil tidligst april.

Det sker på trods af, at Londons transportmyndighederne i efteråret forbød Uber.

Det skyldes ifølge Bloomberg, at Uber har anket dommen og en høring i forbindelse med ankesagen kan tidligt finde sted i enten april eller juni.

”Vi har anket sagen, så vi kan fortsætte med at være til rådighed for vores millioner af kunder og titusindvis af chauffører i London. Men vi fortsætter med at have en konstruktiv dialog med transpor-myndighederne i London i et forsøg på at løse problemstillingen,” siger en taldsmand fra Uber til Bloomberg.

Uber-direktør: Vi er nødt til at ændre os
Ubers nye direktør Dara Khosrowshahi har tidligere sagt, at Ubers kæmper for at ændre myndighederne i Londons beslutning ”velvidende, at vi også selv er nødt til at ændre os”

Computerworld har tidligere beskrevet, at Ubers fremgangsmåde i denne type retssager typisk er at forsøge at forhale sagerne.

Det kan du læse mere om her: Anklager Uber for udspekuleret strategi i retten: Satser på spam og forhaling.

"Uber ved, at de bliver ramt af søgsmål fra højre og venstre. Derfor er det i Ubers interesse at trække sagerne i langdrag i håbet om, at den offentlige mening i mellemtiden svinger i deres retning," sagde den amerikanske advokat Brook Taye, der repræsenterer taxabranchen i New York, sidste år til Computerworld.

Læs også: Anklager Uber for udspekuleret strategi i retten: Satser på spam og forhaling

Det menes, at der er 40.000 Uber-chauffører i London, der er Ubers travleste marked i Europa.

Londons transpormyndigheder valgte ikke at forlænge Ubers tilladelse til at operere i storbyen med henvisning til, at Uber ikke har levet op til sit ansvar med at gennemføre baggrundstjek af sine chauffører.

Læs også: 
London forbyder Uber: Tilladelse udløber 30. september og bliver ikke fornyet

Ny Uber-CEO til krisemøde i London efter forbud: "Vi kæmper imod myndighedernes beslutning"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere