Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Huawei hyrer fem kendisser som ‘ambassadører’ / Aarhus Universitet vil gøre computere ‘hjerne-agtige’ / Lille iværksætter-firma vil ‘udfordre’ Nets

Huawei hyrer fem kendisser som ‘ambassadører’. Aarhus Universitet vil gøre computere ‘hjerne-agtige’. Lille iværksætter-firma vil ‘udfordre’ Nets. Iværksættere får millioner til pensions-app. Militær-mand: Vi er nødt til at beskytte undersøiske kabler bedre. Gigantiske mediefirmaer slår sig sammen i kampen mod streaming-tjenester. Anklage: Uber har spioneret, stjålet og bestukket.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Huawei hyrer fem kendisser som ‘ambassadører’

Huawei har hyret fem kendisser som ‘ambassadører,’ hvilket betyder, at de fem personer skal ‘bruge og anmelde’ selskabets nye smartphone, Mate 10 Pro’ i et halvt år.

De fem er Mikkel Kessler (ex-bokser), Jesper Nøddesbo (håndbold-spiller), Nicolai Jørgensen (fodboldspiller), Mathilde Gølder (‘instagrammer’ og kæreste med Remee) og Morten Breum (DJ). 

De altså nu til opgave at omtale telefonen i rosende vendinger, når det er muligt. Huawei kalder de fem for ‘en stjerneparade’.

Aarhus Universitet vil gøre computere ‘hjerne-agtige’

Aarhus Universitet kaster sig ud i et nyt projekt, der sigter mod at gøre computerne mere ‘hjerne-agtige,’ når det gælder energi-forbrug.

En hjerne bliver nemlig ikke mega-varm, selv om den arbejder på højtryk, hvilket jo er tilfældet med datacentre og computere. Varmen er udtryk for et højt energiforbrug, hvilket står til at blive et problem i en tid, hvor nye kæmpe-datacentre skyder op.

Aarhus-projekter hedder Photon-NeuroCom og skal imitere en menneskehjerne, som modsat moderne, digitale computere virker analogt:

"Når det kommer til billedbehandling, er den menneskelige hjerne i dag enhver supercomputer langt overlegen med hensyn til energieffektivitet," siger lektor Farshad Moradi ved Institut for Ingeniørvidenskab, som leder projektet.

“Der er nødt til at ske noget. Den moderne måde at bygge computere på vil ikke fungere i fremtiden, fordi energiforbruget i forbindelse med eksempelvis den voldsomt voksende big data-industri simpelthen bliver for stort. Med dette projekt har vi påbegyndt en rejse mod en prototype på et kognitivt computersystem, der bruger ekstremt energieffektive enheder, såkaldte spintronic nano-oscillatorer, som substitut for neuroner i fremtidens hjerne-computer,” siger han.

Lille iværksætter-firma vil ‘udfordre’ Nets

Et lille iværksætterfirma med makkerparret Cathrine W. Andersen og Christian Andersen i spidsen ‘går i kødet på Nets’ med en app, som man kan betale regninger med, skriver Børsen.

De to ejere tjente godt, da de i 2014 solgte deres virksomhed Assemblade til Cisco. Og nu lancerer de altså appen Roger, som er baseret på kunstig intelligens og machine learning, som kan vurdere brugerens profil og betalingsmønstre.

Oplysningerne anvendes blandt andet til at vurdere, om en kunde kan få kredit.

Desuden har appen en meget enkelt brugerflade.

Iværksættere får millioner til pensions-app

Firmaet Grandhood har fået tilført ‘millioner’ fra venturefonden Seed Capital og Pre-Seed Innovation, skriver Børsen

Selskabet står bag en app-baseret pensionsløsning, som efter planen skal lanceres til næste år.

“Grandhood er i al beskedenhed fremtidens pensionsløsning. Vi er født digitale, vi er født mobile, og vores produkt bliver 100 procent app-baseret,” lyder det fra firmaet i avisen.

Grandhood har ‘en tyrkertro på,’ at selskabet kan ‘give en markant bedre kundeoplevelse end det, som man oplever i dag.’

“Det bliver usammenligneligt,” siger direktør Jon Lieberkind til bladet.

Militær-mand: Vi er nødt til at beskytte undersøiske kabler bedre

Nato og Storbritannien er nødt til gøre mere ud af at beskytte de undersøiske kommunikationskabler, mener den øverste chef for den britiske forsvarsstab, air chief marshal, Sir Stuart Peach.

Ifølge ham vil et angreb på kablerne, der forbinder verdens internet- og teletrafik, være katastrofal - både når det gælder vores økonomi og vores måde at leve på.

Han kommer dog ikke nærmere ind på, hvordan de store kabler skal beskyttes.

Gigantiske mediefirmaer slår sig sammen i kampen mod streaming-tjenester

To af verdens største medieselskaber fra ‘den gamle verden’ rykker tættere på hinanden: Disney køber nemlig en pæn del af konkurrenten 21st Century Fox for 330 milliarder kroner.

21st Century Fox er blandt verdens største film-selskaber og står også bag National Geographic, Sky samt flere hundrede tv-kanaler over hele verden.

Ifølge Cnet cementerer opkøbet Disneys position som verdens klart største af ‘de gamle’ medieselskaber. Disney mener, at det nødvendigt med yderligere styrke for at kæmpe mod tech-firmaer som Amazon og Netflix.

“Opkøbet afspejler skiftet i medie-landskabet, der er præget af transformativ teknologi og skiftende kunde-forventninger. Nutidens ‘empowered’ kunder vil have mere i højere kvalitet. May the force be with us all,” siger Disney-topchef Bob Iger.

Anklage: Uber har spioneret, stjålet og bestukket

Den noget omstridte samkørsels-tjeneste Uber har ifølge den britiske avis The Guardian både stået bag industrispionage, bestikkelse og tyveri af konkurrenters forretningshemmeligheder.

Ifølge avisen har selskabet således til private arrangementer optaget private samtaler mellem eksempelvis politikere og konkurrenter, ligesom ansatte har udgivet sig for at være taxa-chauffører og infiltreret Facebook-grupper og lignende.

Oplysningerne stammer fra en tidligere højtplaceret ansat, Richard Jacob, som røg ud af firmaet tidligere på året. 

De er nu blevet en del af en amerikansk retssag mellem Uber og rivalen Waymo.

Uber har været involveret i forskellige kontroversielle sager i lang tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere