Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: KMD øger fokus på Norden med ny svensker / NNIT og Arla indgår kæmpe millionaftale / Dansk mobilspils-boss investerer millionbeløb i eget selskab / Eksperter frygter: I år tager hackerne for alvor et nyt våben i brug

KMD øger fokus på Norden med ny svensker. NNIT og Arla indgår kæmpe millionaftale. Dansk mobilspils-boss investerer millionbeløb i eget selskab. Eksperter frygter: I år tager hackerne for alvor et nyt våben i brug. Dansk virksomhed udfordrer Apple. Kina klar med supervisum til it-talenter. Systematic indleder samarbejde om esport med AGF.

Godmorgen kære læser. 

Velkommen til endnu en spændende uge i den danske it-branche. 

Din sædvanlige morgenvært tager sig i dag en velfortjent fridag, men derfor skal du selvfølgelig ikke snydes for den morgen briefing, der skyder ugen helt rigtigt i gang.

KMD øger fokus på Norden med ny svensker

It-mastodonten KMD vil ekspandere i Norden og den finansielle sektor skal trække læsset.  

Den strategi leder nu til ansættelsen af svenske Per Johanson, der bliver hentet ind fra finske Tieto. Det skriver Børsen.

KMD skal med den nye svensker i ledelsen forsøge at erobre markedsandele i Norden, og det skal blandt andet ske gennem flere nordiske opkøb. Det siger Eva Berneke til Børsen

"Det er en aktiv del af vores strategi at holde øje med opkøb, og det gør vi hele tiden. Det skal Per også stå i spidsen for, og da han kender markedet godt, ved han også, hvad der vil være spændende at kigge på," siger hun til avisen. 

Per Johanson tiltræder sin nye stilling hos KMD den 15. januar.

Læs mere om KMD her: Ny forsinkelse sikrer KMD en formue: Sygedagpengesystem så forsinket, at tidsplan droppes helt

NNIT og Arla indgår kæmpe millionaftale

Per Kogut og NNIT har landet en afgørende aftale med mejerigiganten Arla Foods til en værdi på et markart trecifret millionbeløb. Det skriver NNIT i en pressemeddelelse.

Dermed forlænger de to store spillere i dansk erhversliv deres samarbejde frem til år 2022, og det vækker glæde hos NNIT. 

”Det er en betydelig anerkendelse for NNIT, at Arla Foods fortsat betror os denne kerneopgave, og det illustrerer vores evne til at forlænge meget store it-kontrakter på basis af vores solide erfaring og kompetencer,” lyder det fra underdirektør i NNIT  Jacob Hahn Michelsen.

Når aftalen udløber om fem år vil NNIT have haft ansvaret for Arla Foods it i ti år, da aftalen i første omgang blev indgået tilbage i 2012.

Læs mere om aftalen her: CIO i Arla: Derfor siger vi farvel til IBM

Dansk mobilspils-boss investerer millionbeløb i eget selskab

Direktøren for danske Hugo Games, Henrik Nielsen, er så begejstret for, hvordan den danske mobilspiludvikler klarer sig, at han nu selv øger sin investering i virksomheden. 

Henrik Nielsen investerer derfor nu yderligere 1,5 millioner kroner i virksomheden i forbindelse med en aftale om at købe aktier. 

Dermed har direktøren, der står i spidsen for Hugo Games, der som navnet antyder står bag de ikoniske Hugo-spil, i alt otte millioner kroner investeret i selskabet. Han ejer totalt knap 11 procent af selskabet.

Læs om en af de andre danske mobilspilsudviklere her: Ny plan fra danskerne bag Subway Surfers: Kendte spil-figurer skal optræde på tøj og tasker

Eksperter frygter: I år tager hackerne for alvor et nyt våben i brug

Flere eksperter peger i retning af, at hackere i år kan tage et nyt våben i brug - kunstig intelligens. Det skriver Finans.

Det er dog ikke helt nyt for hackerne med kunstig intelligens. I følge Finans, har hackere i lang tid brugt teknologien til at finde usikre kodeord med videre, men eksperterne peger på, at 2018 bliver året, hvor hackerne for alvor tager den nye teknologi til sig. 

"2018 bliver året, hvor vi ser AI-virusser misbruge kunstig intelligens i cybersikkerhedssammenhæng," har en repræsentant for Symantec tidligere sagt. 

I en undersøgelse, der blev foretaget sidste år, bekendtgjorde 62 procent af en række adspurgte eksperter, at de mener, at kunstig intelligens vil blive brugt til kriminelle formål i 2018.

Vi får at se.

Dansk virksomhed udfordrer Apple

Apples trådløse Airpods får konkurrence fra dansk side. 

GN Store Nord, der er kendt for sine høreapparater, går nemlig efter at lancere en direkte konkurrent til de famøse hvide Airpods fra Apple. 

Det skriver Ritzau ifølge DR.

"Vi udvider vores brand, så vi kan levere produkter, der rammer et bredere segment, der er domineret af Apple, siger René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør i GN Store Nord til nyhedsbureauet Reuters.

GN Store Nord har tidligere lanceret trådløse høretelefoner, men dengang var prisen noget højere. Med den nye satsning ønsker virksomheden at levere i en prisklasse, der gør produktet direkte konkurrencedygtigt med Apple, der i dag sidder på størstedelen af markedet.

Læs anmeldelsen af Apples Airpods her: Test af Apples splinternye trådløse AirPods: Gode, nemme - og faktisk til at betale

Kina klar med supervisum til it-talenter

Riget i midten er klar med et nyt supervisum i kampen for at tiltrække blandt andet it-talenter til landet. 

Det skriver BBC i følge Finans.

Kineserne er på jagt efter højtkvalificeret arbejdskraft i kampen for at nå landets ambitiøse vækstmål på 6,5 procent, og det skal det nye visum, der gælder helt op til 10 år, hjælpe med. 

Kinas ambition er at tiltrække omkring 50.000 genier, og det nye visum er gratis, kan søges online og giver mulighed for at medbringe eventuel partner og børn.

Systematic indleder samarbejde om esport med AGF

Aarhusianske Systematic indleder et samarbejde med fodboldklubben AGF på eSportsområdet. 

Det skriver TV2 Østjylland

Fodboldklubben går dermed i fodsporene på hovedstadsklubben F.C. København, der allerede har indledt en eSport-satsning. 

Det fremgår ikke, indenfor hvilke spil det nye hold skal gøre sig gældende, men det bliver offentligheden klogere på i morgen. 

Der har Systematic nemlig indkaldt til pressemøde.

Læs mere FCK's samarbejde her: F.C. København og Nordisk Film retter sigtekortet mod e-sporten: Satser benhårdt på Counter Strike-hold til Parken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere