Artikel top billede

(Foto: Finansministeriet)

Lars Frelle-Petersen bliver ny topchef i DI Digital

Lars Frelle-Petersen afløser Adam Lebech som direktør for DI Digital.

DI Digital har nu fundet afløseren for Adam Lebech, der for nylig forlod stillingen som direktør for DI Digital for at skifte til Digitaliseringsstyrelsen.

Det bliver Lars Frelle-Petersen, der fremover skal stå i spidsen for den digitale indsats, meddeler DI i en pressemeddelelse.

"Jeg har beskæftiget mig med digitaliserings-dagsordenen hele mit arbejdsliv og glæder mig over at blive sat i spidsen for området i Danmarks ubetinget største erhvervsorganisation," udtaler Lars Frelle-Petersen om den nye topstilling.

"For mig er det et drømmejob og en enestående mulighed for at gøre danske virksomheder til frontløbere på denne dagsorden. Det glæder jeg mig til at bidrage til."

Lars Frelle-Petersen skifter til DI fra en stilling som afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriet, hvor han tiltrådte sidste sommer og altså kun blev ganske få måneder.
 
Læs om det her: Lars Frelle-Petersen stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Før den stilling var Lars Frelle-Petersen fra 2012 til 2017 direktør i Digitaliseringsstyrelsen. Fra 2011 til 2012 var han vicedirektør i Økonomistyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen.

Fra 2006 til 2011 var han kontorchef i Finansministeriet og i 2005 chef i Videnskabsministeriet.

Lars Frelle-Petersen tiltræder 1. marts 2018 hos DI Digital, der altså har manglet en fast direktør i de seneste måneder, efter at Adam Lebech stoppede.

Læs også: Adam Lebech stopper som direktør i DI Digital - har fået ny topstilling

DI: Derfor blev det Frelle

DI’s administrerende direktør, Karsten Dybvad, fremhæver samtidig i pressemeddelelsen, hvorfor valget faldt på netop Lars Frelle-Petersen:

"Dansk Industri har de seneste år arbejdet målrettet for at sætte digitalisering på dagsordenen – både hos virksomheder, politikere og i resten af samfundet."

"Det er i høj grad lykkedes, men udviklingen går hurtigt, og det er vigtigt at holde Danmark i front med den digitale udvikling. Lars Frelle-Petersen er en af de mest kompetente og erfarne ledere i Danmark inden for digitaliseringsområdet, så han er den helt rigtige at sætte i spidsen for det arbejde i DI," udtaler Karsten Dybvad.

"DI har samtidig oprettet en ny digitaliseringspolitisk enhed, som skal varetage DI’s tværgående indsats på området og udvikle virksomhedsrettede initiativer på tværs af alle brancher. Det arbejde får Lars Frelle-Petersen ansvaret for som ny digital direktør," skriver DI videre.

Da Lars Frelle-Petersen sidste sommer skiftede til Finansministeriet, fortalte han i et interview til Computerworld om de nye arbejdsopgaver:

"Min vigtigste opgave bliver at arbejde med Sammenhængsreformen som regeringen har sat i gang og så skal jeg hjælpe innovationsministeren i dagligdagen med at være minister," forklarede Lars Frelle-Petersen blandt andet om de opgaver, han altså ikke kom til at have ret længe.

Læs interviewet her:

Lars Frelle om sit nye job i Finansministeriet: Her er mine første opgaver




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere