Artikel top billede

Lars Frelle-Petersen bliver ny topchef i DI Digital

Lars Frelle-Petersen afløser Adam Lebech som direktør for DI Digital.

DI Digital har nu fundet afløseren for Adam Lebech, der for nylig forlod stillingen som direktør for DI Digital for at skifte til Digitaliseringsstyrelsen.

Det bliver Lars Frelle-Petersen, der fremover skal stå i spidsen for den digitale indsats, meddeler DI i en pressemeddelelse.

"Jeg har beskæftiget mig med digitaliserings-dagsordenen hele mit arbejdsliv og glæder mig over at blive sat i spidsen for området i Danmarks ubetinget største erhvervsorganisation," udtaler Lars Frelle-Petersen om den nye topstilling.

"For mig er det et drømmejob og en enestående mulighed for at gøre danske virksomheder til frontløbere på denne dagsorden. Det glæder jeg mig til at bidrage til."

Lars Frelle-Petersen skifter til DI fra en stilling som afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriet, hvor han tiltrådte sidste sommer og altså kun blev ganske få måneder.
 
Læs om det her: Lars Frelle-Petersen stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Før den stilling var Lars Frelle-Petersen fra 2012 til 2017 direktør i Digitaliseringsstyrelsen. Fra 2011 til 2012 var han vicedirektør i Økonomistyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen.

Fra 2006 til 2011 var han kontorchef i Finansministeriet og i 2005 chef i Videnskabsministeriet.

Lars Frelle-Petersen tiltræder 1. marts 2018 hos DI Digital, der altså har manglet en fast direktør i de seneste måneder, efter at Adam Lebech stoppede.

Læs også: Adam Lebech stopper som direktør i DI Digital - har fået ny topstilling

DI: Derfor blev det Frelle

DI’s administrerende direktør, Karsten Dybvad, fremhæver samtidig i pressemeddelelsen, hvorfor valget faldt på netop Lars Frelle-Petersen:

"Dansk Industri har de seneste år arbejdet målrettet for at sætte digitalisering på dagsordenen – både hos virksomheder, politikere og i resten af samfundet."

"Det er i høj grad lykkedes, men udviklingen går hurtigt, og det er vigtigt at holde Danmark i front med den digitale udvikling. Lars Frelle-Petersen er en af de mest kompetente og erfarne ledere i Danmark inden for digitaliseringsområdet, så han er den helt rigtige at sætte i spidsen for det arbejde i DI," udtaler Karsten Dybvad.

"DI har samtidig oprettet en ny digitaliseringspolitisk enhed, som skal varetage DI’s tværgående indsats på området og udvikle virksomhedsrettede initiativer på tværs af alle brancher. Det arbejde får Lars Frelle-Petersen ansvaret for som ny digital direktør," skriver DI videre.

Da Lars Frelle-Petersen sidste sommer skiftede til Finansministeriet, fortalte han i et interview til Computerworld om de nye arbejdsopgaver:

"Min vigtigste opgave bliver at arbejde med Sammenhængsreformen som regeringen har sat i gang og så skal jeg hjælpe innovationsministeren i dagligdagen med at være minister," forklarede Lars Frelle-Petersen blandt andet om de opgaver, han altså ikke kom til at have ret længe.

Læs interviewet her:

Lars Frelle om sit nye job i Finansministeriet: Her er mine første opgaver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere