Lars Frelle-Petersen bliver ny topchef i DI Digital

Lars Frelle-Petersen afløser Adam Lebech som direktør for DI Digital.

DI Digital har nu fundet afløseren for Adam Lebech, der for nylig forlod stillingen som direktør for DI Digital for at skifte til Digitaliseringsstyrelsen.

Det bliver Lars Frelle-Petersen, der fremover skal stå i spidsen for den digitale indsats, meddeler DI i en pressemeddelelse.

"Jeg har beskæftiget mig med digitaliserings-dagsordenen hele mit arbejdsliv og glæder mig over at blive sat i spidsen for området i Danmarks ubetinget største erhvervsorganisation," udtaler Lars Frelle-Petersen om den nye topstilling.

"For mig er det et drømmejob og en enestående mulighed for at gøre danske virksomheder til frontløbere på denne dagsorden. Det glæder jeg mig til at bidrage til."

Lars Frelle-Petersen skifter til DI fra en stilling som afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriet, hvor han tiltrådte sidste sommer og altså kun blev ganske få måneder.
 
Læs om det her: Lars Frelle-Petersen stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Før den stilling var Lars Frelle-Petersen fra 2012 til 2017 direktør i Digitaliseringsstyrelsen. Fra 2011 til 2012 var han vicedirektør i Økonomistyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen.

Fra 2006 til 2011 var han kontorchef i Finansministeriet og i 2005 chef i Videnskabsministeriet.

Lars Frelle-Petersen tiltræder 1. marts 2018 hos DI Digital, der altså har manglet en fast direktør i de seneste måneder, efter at Adam Lebech stoppede.

Læs også: Adam Lebech stopper som direktør i DI Digital - har fået ny topstilling

DI: Derfor blev det Frelle
DI’s administrerende direktør, Karsten Dybvad, fremhæver samtidig i pressemeddelelsen, hvorfor valget faldt på netop Lars Frelle-Petersen:

"Dansk Industri har de seneste år arbejdet målrettet for at sætte digitalisering på dagsordenen – både hos virksomheder, politikere og i resten af samfundet."

"Det er i høj grad lykkedes, men udviklingen går hurtigt, og det er vigtigt at holde Danmark i front med den digitale udvikling. Lars Frelle-Petersen er en af de mest kompetente og erfarne ledere i Danmark inden for digitaliseringsområdet, så han er den helt rigtige at sætte i spidsen for det arbejde i DI," udtaler Karsten Dybvad.

"DI har samtidig oprettet en ny digitaliseringspolitisk enhed, som skal varetage DI’s tværgående indsats på området og udvikle virksomhedsrettede initiativer på tværs af alle brancher. Det arbejde får Lars Frelle-Petersen ansvaret for som ny digital direktør," skriver DI videre.

Da Lars Frelle-Petersen sidste sommer skiftede til Finansministeriet, fortalte han i et interview til Computerworld om de nye arbejdsopgaver:

"Min vigtigste opgave bliver at arbejde med Sammenhængsreformen som regeringen har sat i gang og så skal jeg hjælpe innovationsministeren i dagligdagen med at være minister," forklarede Lars Frelle-Petersen blandt andet om de opgaver, han altså ikke kom til at have ret længe.

Læs interviewet her:

Lars Frelle om sit nye job i Finansministeriet: Her er mine første opgaver

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Et kig på The Nordic 2020 Databerg Report
Cloud-teknologien har i sig selv ikke en lang historie, men dét den har ændret og udviklet på den relativt korte tid, er ganske imponerende. Med den udvikling er fulgt en forståelse for, hvad der kan opnås ved at etablere et cloud miljø, og specielt inden for de sidste 5 år er det gået rigtig stærkt. Der er ikke længere tale om en simpel data storage mekanisme, men et helt unikt forretningsredskab. En undersøgelse foretaget i 2015 og 2020 af Veritas og Vanson Bourne viser dog, at adoptionen af cloud i de nordiske lande, ikke er kommet så langt, som forventet for 5 år siden. Men markedsperspektivet omkring værdierne ved cloud services er modnet og de nuværende forventninger er mere realistiske. Men hvad er perspektiverne egentlig? Det kan du blive klogere på i dette whitepaper.