Artikel top billede

Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone

Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.

Apple har allerede fortalt, at en kommende iOS-opdatering vil give brugerene mere indsigt i batteriets tilstand.

Dette sker efter massiv kritik over, at Apple bevidst sløver iPhones ydeevne for at få telefonen til at holde den samme stabilitet og batterilevetid, hvis telefonen har et ældre batteri.

Læs også: Det skal du gøre for at få skiftet dit (måske slidte) iPhone-batteri til 229 kroner

Som undskyldning tilbyder Apple billigere batteriskift det næste år, men der kan være mere på vej, hvis man skal tro en udtalelse fra Apples egen CEO, Tim Cook.

I et interview med det amerikanske medie ABC News udtaler Tim Cook, at man i den kommende iOS-opdatering også vil kunne slå den udskældte sænkelse af ydeevnen helt fra, hvis man i stedet vil have den fulde kraft i iPhonen, men med en forventeligt dårligere batterilevetid og potentiel ustabilitet.

Tim Cook fortæller også, at iOS-opdateringen (formodentligt med versionsnavnet iOS 11.3) forventes at udkomme i løbet af de næste to måneder.

Det er en bemærkelsesværdig udtalelse fra Tim Cook. For det første står der ingen steder i de officielle artikler og tekster fra Apple, at du får mulighed for at slå ydeevne-sænkningen fra, og samtidig er det et usædvanligt træk fra Apples side at give brugeren den form for frit valg.

Samtidig vil Apple anbefale folk ikke at røre ved indstillingen, da det kan gøre din ældre iPhone ustabil på grund af det ældre batteri.

Den udskældte funktion blev indført, da Apple fandt ud af, at brugte batterier i ældre iPhones som iPhone 6 og 6S med tiden blev ustabile og kunne finde på at genstarte eller slukke helt, når batteriet ramte et lavt niveau.

Udskifter du et svagt batteri i en iPhone, vil ydeevnen igen nå sit højeste niveau. 

Læs også: Apple risikerer kæmpebøde for bevidst at sløve iPhone

Læs også: Apple vil betale 232 milliarder kroner i manglende skat efter ny skatteaftale i USA




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere