Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen (Foto: Lars Jacobsen)

Magtfulde milliardærer anklager Facebook og Google: De er ødelæggende som olieselskaber og tobaksfirmaer

Social medier møder hård kritik under World Economic Forum i Davos, hvor flere indflydelsesrige erhvervsfolk har sammenlignet Facebook med både olieselskaber og tobaksvirksomheder.

Facebook og Google manipulerer befolkningen og er blevet en hindring for innovation.

Så hårde var ordene ifølge den britiske avis The Guardian fra den kendte investor og milliardær George Soros, da han torsdag talte ved World Economic Forum i Davos.

"Mine- og olievirksomheder udnytter vores fysiske miljø, mens sociale medier-virksomheder udnytter vores sociale miljø," sagde George Soros, der fortsatte sin tirade:

"Det er skændigt. Især fordi social medie-virksomheder påvirker hvordan folk tænker og opfører sig - uden at folk selv opdager. Det har vidtrækkende og negative konsekvenser for vores demokrati og tilliden til valghandlingen."

Salesforce-stifter: Facebook skal reguleres
George Soros advarsel kommer kun få dage efter, at it-milliardæren og stifteren af Salesforce Marc Benioff, der også er til World Economic Forum i Davos, argumenterede for, at Facebook blev reguleret på samme måde som tobaksvirksomheder. 

For ifølge Benioff er sociale medier afhængighedsskabende ligesom tobaksprodukter:

"Jeg mener helt sikkert at teknologi også har vanedannende egenskaber, som vi er nødt til at adressere. For i dag er der produkt-designere, der arbejder på at gøre deres produkter endnu mere afhængighedsskabende," sagde han i et interview med den amerikanske tv-station CNBC.

Marc Benioff og George Soros er langt fra de eneste, der gennem de seneste måneder har fremført den kritik.

I efteråret sagde tech-investoren Sean Parker, der var med til at stifte både Facebook og Napster, at Facebook er designet til at udnytte en svaghed i den menneskelige psykologi.

Læs også: 
Det læser Computerworld: The Four: The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook and Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere