Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen (Foto: Lars Jacobsen)

Magtfulde milliardærer anklager Facebook og Google: De er ødelæggende som olieselskaber og tobaksfirmaer

Social medier møder hård kritik under World Economic Forum i Davos, hvor flere indflydelsesrige erhvervsfolk har sammenlignet Facebook med både olieselskaber og tobaksvirksomheder.

Facebook og Google manipulerer befolkningen og er blevet en hindring for innovation.

Så hårde var ordene ifølge den britiske avis The Guardian fra den kendte investor og milliardær George Soros, da han torsdag talte ved World Economic Forum i Davos.

"Mine- og olievirksomheder udnytter vores fysiske miljø, mens sociale medier-virksomheder udnytter vores sociale miljø," sagde George Soros, der fortsatte sin tirade:

"Det er skændigt. Især fordi social medie-virksomheder påvirker hvordan folk tænker og opfører sig - uden at folk selv opdager. Det har vidtrækkende og negative konsekvenser for vores demokrati og tilliden til valghandlingen."

Salesforce-stifter: Facebook skal reguleres
George Soros advarsel kommer kun få dage efter, at it-milliardæren og stifteren af Salesforce Marc Benioff, der også er til World Economic Forum i Davos, argumenterede for, at Facebook blev reguleret på samme måde som tobaksvirksomheder. 

For ifølge Benioff er sociale medier afhængighedsskabende ligesom tobaksprodukter:

"Jeg mener helt sikkert at teknologi også har vanedannende egenskaber, som vi er nødt til at adressere. For i dag er der produkt-designere, der arbejder på at gøre deres produkter endnu mere afhængighedsskabende," sagde han i et interview med den amerikanske tv-station CNBC.

Marc Benioff og George Soros er langt fra de eneste, der gennem de seneste måneder har fremført den kritik.

I efteråret sagde tech-investoren Sean Parker, der var med til at stifte både Facebook og Napster, at Facebook er designet til at udnytte en svaghed i den menneskelige psykologi.

Læs også: 
Det læser Computerworld: The Four: The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook and Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere