Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen

Magtfulde milliardærer anklager Facebook og Google: De er ødelæggende som olieselskaber og tobaksfirmaer

Social medier møder hård kritik under World Economic Forum i Davos, hvor flere indflydelsesrige erhvervsfolk har sammenlignet Facebook med både olieselskaber og tobaksvirksomheder.

Facebook og Google manipulerer befolkningen og er blevet en hindring for innovation.

Så hårde var ordene ifølge den britiske avis The Guardian fra den kendte investor og milliardær George Soros, da han torsdag talte ved World Economic Forum i Davos.

"Mine- og olievirksomheder udnytter vores fysiske miljø, mens sociale medier-virksomheder udnytter vores sociale miljø," sagde George Soros, der fortsatte sin tirade:

"Det er skændigt. Især fordi social medie-virksomheder påvirker hvordan folk tænker og opfører sig - uden at folk selv opdager. Det har vidtrækkende og negative konsekvenser for vores demokrati og tilliden til valghandlingen."

Salesforce-stifter: Facebook skal reguleres
George Soros advarsel kommer kun få dage efter, at it-milliardæren og stifteren af Salesforce Marc Benioff, der også er til World Economic Forum i Davos, argumenterede for, at Facebook blev reguleret på samme måde som tobaksvirksomheder. 

For ifølge Benioff er sociale medier afhængighedsskabende ligesom tobaksprodukter:

"Jeg mener helt sikkert at teknologi også har vanedannende egenskaber, som vi er nødt til at adressere. For i dag er der produkt-designere, der arbejder på at gøre deres produkter endnu mere afhængighedsskabende," sagde han i et interview med den amerikanske tv-station CNBC.

Marc Benioff og George Soros er langt fra de eneste, der gennem de seneste måneder har fremført den kritik.

I efteråret sagde tech-investoren Sean Parker, der var med til at stifte både Facebook og Napster, at Facebook er designet til at udnytte en svaghed i den menneskelige psykologi.

Læs også: 
Det læser Computerworld: The Four: The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook and Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere