Artikel top billede

(Foto: PC World)

It-sikkerhedsprocedurer sejler i Region Midtjylland: Har ikke styr på håndtering af borgernes data

Regionen fører ikke kontrol med, om private samarbejdspartnere passer ordentligt på borgernes data.

Det er ingen hemmelighed, at det offentlige har problemer med datasikkerheden.

I det seneste år er det kommet frem, at myndigheder på stribe ikke kontrollerer sikkerheden hos de leverandører, de outsourcer håndteringen af borgernes data til - og nu er den også gal hos Region Midtjylland.

Computerworld har søgt aktindsigt i regionens kontrol med databehandlere fra 2012 til dags dato, men da der ikke findes nogen dokumentation for, at den slags kontroller nogensinde har fundet sted, kan regionen ikke give den aktindsigt.

“Region Midtjylland kan ikke imødekomme Computerworlds anmodning, idet regionen ikke ligger inde med dokumenter med det indhold, du efterspørger i anmodningen om aktindsigt,” hedder det i et svar fra Regionen, der lægger sig fladt ned og erkender, at man ikke overholder persondataloven.

“Region Midtjylland har på nuværende tidspunkt ikke en formaliseret, central procedure for kontrol af vore databehandlere. Vi anerkender derfor, at den kontrol, som vi har ført med sikkerheden hos vore databehandlere, ikke har levet op til de formelle krav.”

Læs også: Region Nordjylland aner ikke om den overholder vigtig del af persondataloven: "Vi tager det ud fra almindelig sund fornuft"

For nylig kunne Computerworld afsløre, at Region Nordjylland har samme problem, og tilbage i oktober måtte Rigspolitiet erkende, at man heller ikke her har ordentligt styr på de leverandører, der håndterer borgernes data.

Konsekvensen af det offentliges manglende kontrol med leverandører blev tydeliggjort i den såkaldte CSC-sag. Her fik den svenske hacker Gottfrid Svartholm Warg i 2012 adgang til en række af rigspolitiets registre ved at udnytte den mangelfulde sikkerhed hos leverandøren.

Læs også: Presset rigspoliti erkender elendig datasikkerhed efter hård kritik: "Vi er i gang med at rette op på det"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere