Artikel top billede

(Foto: PC World)

It-sikkerhedsprocedurer sejler i Region Midtjylland: Har ikke styr på håndtering af borgernes data

Regionen fører ikke kontrol med, om private samarbejdspartnere passer ordentligt på borgernes data.

Det er ingen hemmelighed, at det offentlige har problemer med datasikkerheden.

I det seneste år er det kommet frem, at myndigheder på stribe ikke kontrollerer sikkerheden hos de leverandører, de outsourcer håndteringen af borgernes data til - og nu er den også gal hos Region Midtjylland.

Computerworld har søgt aktindsigt i regionens kontrol med databehandlere fra 2012 til dags dato, men da der ikke findes nogen dokumentation for, at den slags kontroller nogensinde har fundet sted, kan regionen ikke give den aktindsigt.

“Region Midtjylland kan ikke imødekomme Computerworlds anmodning, idet regionen ikke ligger inde med dokumenter med det indhold, du efterspørger i anmodningen om aktindsigt,” hedder det i et svar fra Regionen, der lægger sig fladt ned og erkender, at man ikke overholder persondataloven.

“Region Midtjylland har på nuværende tidspunkt ikke en formaliseret, central procedure for kontrol af vore databehandlere. Vi anerkender derfor, at den kontrol, som vi har ført med sikkerheden hos vore databehandlere, ikke har levet op til de formelle krav.”

Læs også: Region Nordjylland aner ikke om den overholder vigtig del af persondataloven: "Vi tager det ud fra almindelig sund fornuft"

For nylig kunne Computerworld afsløre, at Region Nordjylland har samme problem, og tilbage i oktober måtte Rigspolitiet erkende, at man heller ikke her har ordentligt styr på de leverandører, der håndterer borgernes data.

Konsekvensen af det offentliges manglende kontrol med leverandører blev tydeliggjort i den såkaldte CSC-sag. Her fik den svenske hacker Gottfrid Svartholm Warg i 2012 adgang til en række af rigspolitiets registre ved at udnytte den mangelfulde sikkerhed hos leverandøren.

Læs også: Presset rigspoliti erkender elendig datasikkerhed efter hård kritik: "Vi er i gang med at rette op på det"
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere