Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vivino-stifter trækker sig / Her er vinderne af Digitaliseringsprisen 2018 / Kapitalfond på vej med flere penge til danske it-investeringer

Vivino-stifter trækker sig. Her er vinderne af Digitaliseringsprisen 2018. Kapitalfond på vej med flere penge til danske it-investeringer. UBS sælger ud af sine TDC-aktier. Google på vej med gratis Wifi til Mexico.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Vivino-stifter trækker sig

Stifteren af online-succcessen Vivino, Heini Zachariassen, trækker sig, skriver Børsen.

Istedet bliver amerikaneren Chris Tsakalakis ny CEO i selskabet, der har 130 ansatte.

Heini Zachariassen siger til avisen, at det har været en svær beslutning.

“På en måde giver man slip på sit barn, så det er pisse svært. Vi har ledt efter en ny topchef i seks måneder, så en del af ledelsesholdet har vidst det i et stykke tid,” siger han.

Her er vinderne af Digitaliseringsprisen 2018

Vinderne af de tre kategorier i Digitaliseringsprisen 2018 blev Rigspolitiet, Sikkerhedsstyrelsen og Region Nordjylland, der alle onsdag modtog prisen på den store offentlige digitaliseringmesse i Aarhus.

Rigspolitiet vandt Implementeringsprisen for arbejdet med automatisk nummerpladsgenkendelse, mens Sikkerhedsstyrelsen vandt Innovationsprisen for dens arbejde med digital transformation.

Endelig vandt Region Nordjylland Sammenhængsprisen for projektet Sundhedsjournalen version 2.

I alt har 34 projekter været indstillet til en af de tre pris-kategorier.

Kapitalfond på vej med flere penge til danske it-investeringer

Kapitalfonden Promentum Equity Partners er på vej med en ny fond, der skal have fokus på investeringer i it-selskaber, som har potentialet til at få international succes, skriver InsideBusiness.

Bag Promentum Equity Partners står blandt andre János Flösser, der i 1998 var med til at stifte IO Interactive, samt David Helgasson, der står bag gigantsuccessen Unity.

Du kan læse mere om fonden her: Kendte danske stjerne-iværksættere i spidsen for ny investeringsfond - står klar med store summer til danske it-startups.

Kapitalfonden rejste i 2016 omkring 320 millioner kroner til sin første fond.

UBS sælger ud af sine TDC-aktier

Den schweiziske storbank UBS sælger ud af sin beholdning af TDC-aktier, selv om banken for en uge siden købte op. 

Dengang nåede UBS’s op på at eje 12,41 procent af aktiekapitalen. Men her - en uge senere - går det altså nu den anden vej.

Af en meddelelse fra TDC fremgår det, at UBS efter salget nu ejer 10,98 procent af den samlede aktiekapital i TDC.

TDC er for tiden ved at blive opkøbt af pensionskasserne PKA, PFA, ATP og australske Macquarie, der har budt godt 50 kroner per aktie.

Du kan se deres tilbud her: Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskasserne tilbud på TDC - kan trække alle TDC’s frie reserver ud i udbytte.

Google på vej med gratis Wifi til Mexico

Google vil i gang med at udrulle gratis WiFi-hotspots over hele Mexico, hvorfra mexicanerne vil kunne gå gratis på internettet.

I alt vil Google opsætte 56 hotspots på såkaldte high-traffic locations, Flere er på vej, når de 56 hotspots er klar.

Googles hotspot-løsning hedder Google Station, og den finansieres af annoncer. Google Station findes i dag allerede i Indien og Indonesien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere