Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vivino-stifter trækker sig / Her er vinderne af Digitaliseringsprisen 2018 / Kapitalfond på vej med flere penge til danske it-investeringer

Vivino-stifter trækker sig. Her er vinderne af Digitaliseringsprisen 2018. Kapitalfond på vej med flere penge til danske it-investeringer. UBS sælger ud af sine TDC-aktier. Google på vej med gratis Wifi til Mexico.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Vivino-stifter trækker sig

Stifteren af online-succcessen Vivino, Heini Zachariassen, trækker sig, skriver Børsen.

Istedet bliver amerikaneren Chris Tsakalakis ny CEO i selskabet, der har 130 ansatte.

Heini Zachariassen siger til avisen, at det har været en svær beslutning.

“På en måde giver man slip på sit barn, så det er pisse svært. Vi har ledt efter en ny topchef i seks måneder, så en del af ledelsesholdet har vidst det i et stykke tid,” siger han.

Her er vinderne af Digitaliseringsprisen 2018

Vinderne af de tre kategorier i Digitaliseringsprisen 2018 blev Rigspolitiet, Sikkerhedsstyrelsen og Region Nordjylland, der alle onsdag modtog prisen på den store offentlige digitaliseringmesse i Aarhus.

Rigspolitiet vandt Implementeringsprisen for arbejdet med automatisk nummerpladsgenkendelse, mens Sikkerhedsstyrelsen vandt Innovationsprisen for dens arbejde med digital transformation.

Endelig vandt Region Nordjylland Sammenhængsprisen for projektet Sundhedsjournalen version 2.

I alt har 34 projekter været indstillet til en af de tre pris-kategorier.

Kapitalfond på vej med flere penge til danske it-investeringer

Kapitalfonden Promentum Equity Partners er på vej med en ny fond, der skal have fokus på investeringer i it-selskaber, som har potentialet til at få international succes, skriver InsideBusiness.

Bag Promentum Equity Partners står blandt andre János Flösser, der i 1998 var med til at stifte IO Interactive, samt David Helgasson, der står bag gigantsuccessen Unity.

Du kan læse mere om fonden her: Kendte danske stjerne-iværksættere i spidsen for ny investeringsfond - står klar med store summer til danske it-startups.

Kapitalfonden rejste i 2016 omkring 320 millioner kroner til sin første fond.

UBS sælger ud af sine TDC-aktier

Den schweiziske storbank UBS sælger ud af sin beholdning af TDC-aktier, selv om banken for en uge siden købte op. 

Dengang nåede UBS’s op på at eje 12,41 procent af aktiekapitalen. Men her - en uge senere - går det altså nu den anden vej.

Af en meddelelse fra TDC fremgår det, at UBS efter salget nu ejer 10,98 procent af den samlede aktiekapital i TDC.

TDC er for tiden ved at blive opkøbt af pensionskasserne PKA, PFA, ATP og australske Macquarie, der har budt godt 50 kroner per aktie.

Du kan se deres tilbud her: Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskasserne tilbud på TDC - kan trække alle TDC’s frie reserver ud i udbytte.

Google på vej med gratis Wifi til Mexico

Google vil i gang med at udrulle gratis WiFi-hotspots over hele Mexico, hvorfra mexicanerne vil kunne gå gratis på internettet.

I alt vil Google opsætte 56 hotspots på såkaldte high-traffic locations, Flere er på vej, når de 56 hotspots er klar.

Googles hotspot-løsning hedder Google Station, og den finansieres af annoncer. Google Station findes i dag allerede i Indien og Indonesien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere