Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Region: VR skaber livsglæde hos demente / Mark Zuckerbergs data blev også overvåget / Hackere kan bruge lyskryds som bagdør

Region: VR skaber livsglæde hos demente. Mark Zuckerbergs data blev også overvåget. Hackere kan bruge lyskryds som bagdør. Cambridge Analytica-chef stopper. Consit Gruppen køber Dynateam.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Region: VR skaber livsglæde hos demente

Region Syddanmark er godt i gang med et forsøg, hvor regionen tester potentialet i VR til demensramte.

“Et virtual reality-besøg på barndommens bondegård eller i ungdommens studieby kan give glæde og livskvalitet til demensramte mennesker samt hjælpe plejepersonalet i det daglige arbejde,” lyder det fra regionen.

Teknologien kommer fra Egtved-firmaet TakeawalkVR, som har fået støtte fra både EU og Syddansk Vækstforum.

“Plejepersonalet har observeret, at nogle borgere har været tydeligt glade, mens de har haft VR-brillen på. Mange har også udvidet deres ordforråd, mens de har set filmen,” lyder det fra regionen.

Mark Zuckerbergs data blev også overvåget

Facebookstifter Mark Zuckerbergs egne data blev også overvåget af det omstridte analysehus Cambridge Analytica, fortalte han, da han onsdag aflagde forklaring i en af pressen massivt dækket høring i det amerikanske Repræsentanternes Hus.

Det kan du læse mere om her: Mark Zuckerberg stod skoleret: "Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes?

Han sagde også, at han forventer, at hans branche skal reguleres i kølvandet på skandalen.

Hackere kan bruge lyskryds som bagdør

Lygtepæle og lyskryds, der er koblet på internettet som en del af ‘smart city’ kan bruges som bagdøre af hackere til at bane sig vej ind i offentlige systemer, lyder det fra telefirmaet Net1 til Version2.

“I vores arbejde med at beskytte det stigende antal udendørs online enheder har vi kunnet konstatere, at lysmaster og lyskryds sjældent er beskyttede, og man derfor nemt kan logge på dem, hvis man vil lave skade. Mange kobler lysstyringen på et åbent mobilt bredbånd med et sim-kort. For bekvemmelighedens skyld bliver mange lysmaster tildelt en statisk IP-adresse, altså et unikt id-nummer, som i mange tilfælde administreres ret lemfældigt. Det betyder, at det er forholdsvis nemt at finde og bruge til at sikre sig adgang til lysmasten, hvis man har lidt teknisk it-snilde. Det kan potentielt bruges til at komme videre ind i kommunale it-systemer, hvor skaden kan blive endnu større,” siger René Kappelgård, administrerende direktør i Net1, til Version2.

Consit Gruppen køber Dynateam

Det københavnske konsulenthus Consit Gruppen køber Herlev-virksomheden Dynateam, der med sine omkring 20 medarbejdere er specialiseret i at levere Dynamics NAV-løsninger.

Consit Gruppen er specialiseret i ERP-løsninger fra Oracle og udvider med købet porteføljen til også at dække Microsoft Dynamics.

“Med købet af Dynateam A/S får vi skabt et it-konsulenthus, som har mere end 250 kunder indenfor de forretningsområder, som vi fokuserer på,” lyder det fra Consit Gruppen.

De 20 medarbejdere i Dynateam, der har Bjarne Søballe som direktør, flytter nu fra Herlev til Albertslund, hvor Consit Gruppen holder til.

Cambridge Analytica-chef stopper

Chefen for nu omstridte britiske Cambridge Analytica, Alexander Taylor, er færdig på posten efter kun godt en måned i det varme sæde.

Her afløste han den 'rigtige' topchef, Alexander Nix, der blev suspenderet, da Facebook-skandalen brød ud i lys lue.

Men nu er det altså slut.

Selskabet meddeler, at Alexander Taylor vil returnere til sit tidligere job som chief data officer for at 'fokusere på forskellige tekniske undersøgelser.'

Selskabet har endnu ikke meddelt, hvem der afløser Alexander Taylor som ny topchef for det ballade-ramte selskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.