Artikel top billede

Morgen-briefing: Region: VR skaber livsglæde hos demente / Mark Zuckerbergs data blev også overvåget / Hackere kan bruge lyskryds som bagdør

Region: VR skaber livsglæde hos demente. Mark Zuckerbergs data blev også overvåget. Hackere kan bruge lyskryds som bagdør. Cambridge Analytica-chef stopper. Consit Gruppen køber Dynateam.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Region: VR skaber livsglæde hos demente

Region Syddanmark er godt i gang med et forsøg, hvor regionen tester potentialet i VR til demensramte.

“Et virtual reality-besøg på barndommens bondegård eller i ungdommens studieby kan give glæde og livskvalitet til demensramte mennesker samt hjælpe plejepersonalet i det daglige arbejde,” lyder det fra regionen.

Teknologien kommer fra Egtved-firmaet TakeawalkVR, som har fået støtte fra både EU og Syddansk Vækstforum.

“Plejepersonalet har observeret, at nogle borgere har været tydeligt glade, mens de har haft VR-brillen på. Mange har også udvidet deres ordforråd, mens de har set filmen,” lyder det fra regionen.

Mark Zuckerbergs data blev også overvåget

Facebookstifter Mark Zuckerbergs egne data blev også overvåget af det omstridte analysehus Cambridge Analytica, fortalte han, da han onsdag aflagde forklaring i en af pressen massivt dækket høring i det amerikanske Repræsentanternes Hus.

Det kan du læse mere om her: Mark Zuckerberg stod skoleret: "Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes?

Han sagde også, at han forventer, at hans branche skal reguleres i kølvandet på skandalen.

Hackere kan bruge lyskryds som bagdør

Lygtepæle og lyskryds, der er koblet på internettet som en del af ‘smart city’ kan bruges som bagdøre af hackere til at bane sig vej ind i offentlige systemer, lyder det fra telefirmaet Net1 til Version2.

“I vores arbejde med at beskytte det stigende antal udendørs online enheder har vi kunnet konstatere, at lysmaster og lyskryds sjældent er beskyttede, og man derfor nemt kan logge på dem, hvis man vil lave skade. Mange kobler lysstyringen på et åbent mobilt bredbånd med et sim-kort. For bekvemmelighedens skyld bliver mange lysmaster tildelt en statisk IP-adresse, altså et unikt id-nummer, som i mange tilfælde administreres ret lemfældigt. Det betyder, at det er forholdsvis nemt at finde og bruge til at sikre sig adgang til lysmasten, hvis man har lidt teknisk it-snilde. Det kan potentielt bruges til at komme videre ind i kommunale it-systemer, hvor skaden kan blive endnu større,” siger René Kappelgård, administrerende direktør i Net1, til Version2.

Consit Gruppen køber Dynateam

Det københavnske konsulenthus Consit Gruppen køber Herlev-virksomheden Dynateam, der med sine omkring 20 medarbejdere er specialiseret i at levere Dynamics NAV-løsninger.

Consit Gruppen er specialiseret i ERP-løsninger fra Oracle og udvider med købet porteføljen til også at dække Microsoft Dynamics.

“Med købet af Dynateam A/S får vi skabt et it-konsulenthus, som har mere end 250 kunder indenfor de forretningsområder, som vi fokuserer på,” lyder det fra Consit Gruppen.

De 20 medarbejdere i Dynateam, der har Bjarne Søballe som direktør, flytter nu fra Herlev til Albertslund, hvor Consit Gruppen holder til.

Cambridge Analytica-chef stopper

Chefen for nu omstridte britiske Cambridge Analytica, Alexander Taylor, er færdig på posten efter kun godt en måned i det varme sæde.

Her afløste han den 'rigtige' topchef, Alexander Nix, der blev suspenderet, da Facebook-skandalen brød ud i lys lue.

Men nu er det altså slut.

Selskabet meddeler, at Alexander Taylor vil returnere til sit tidligere job som chief data officer for at 'fokusere på forskellige tekniske undersøgelser.'

Selskabet har endnu ikke meddelt, hvem der afløser Alexander Taylor som ny topchef for det ballade-ramte selskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere