Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Region: VR skaber livsglæde hos demente / Mark Zuckerbergs data blev også overvåget / Hackere kan bruge lyskryds som bagdør

Region: VR skaber livsglæde hos demente. Mark Zuckerbergs data blev også overvåget. Hackere kan bruge lyskryds som bagdør. Cambridge Analytica-chef stopper. Consit Gruppen køber Dynateam.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Region: VR skaber livsglæde hos demente

Region Syddanmark er godt i gang med et forsøg, hvor regionen tester potentialet i VR til demensramte.

“Et virtual reality-besøg på barndommens bondegård eller i ungdommens studieby kan give glæde og livskvalitet til demensramte mennesker samt hjælpe plejepersonalet i det daglige arbejde,” lyder det fra regionen.

Teknologien kommer fra Egtved-firmaet TakeawalkVR, som har fået støtte fra både EU og Syddansk Vækstforum.

“Plejepersonalet har observeret, at nogle borgere har været tydeligt glade, mens de har haft VR-brillen på. Mange har også udvidet deres ordforråd, mens de har set filmen,” lyder det fra regionen.

Mark Zuckerbergs data blev også overvåget

Facebookstifter Mark Zuckerbergs egne data blev også overvåget af det omstridte analysehus Cambridge Analytica, fortalte han, da han onsdag aflagde forklaring i en af pressen massivt dækket høring i det amerikanske Repræsentanternes Hus.

Det kan du læse mere om her: Mark Zuckerberg stod skoleret: "Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes?

Han sagde også, at han forventer, at hans branche skal reguleres i kølvandet på skandalen.

Hackere kan bruge lyskryds som bagdør

Lygtepæle og lyskryds, der er koblet på internettet som en del af ‘smart city’ kan bruges som bagdøre af hackere til at bane sig vej ind i offentlige systemer, lyder det fra telefirmaet Net1 til Version2.

“I vores arbejde med at beskytte det stigende antal udendørs online enheder har vi kunnet konstatere, at lysmaster og lyskryds sjældent er beskyttede, og man derfor nemt kan logge på dem, hvis man vil lave skade. Mange kobler lysstyringen på et åbent mobilt bredbånd med et sim-kort. For bekvemmelighedens skyld bliver mange lysmaster tildelt en statisk IP-adresse, altså et unikt id-nummer, som i mange tilfælde administreres ret lemfældigt. Det betyder, at det er forholdsvis nemt at finde og bruge til at sikre sig adgang til lysmasten, hvis man har lidt teknisk it-snilde. Det kan potentielt bruges til at komme videre ind i kommunale it-systemer, hvor skaden kan blive endnu større,” siger René Kappelgård, administrerende direktør i Net1, til Version2.

Consit Gruppen køber Dynateam

Det københavnske konsulenthus Consit Gruppen køber Herlev-virksomheden Dynateam, der med sine omkring 20 medarbejdere er specialiseret i at levere Dynamics NAV-løsninger.

Consit Gruppen er specialiseret i ERP-løsninger fra Oracle og udvider med købet porteføljen til også at dække Microsoft Dynamics.

“Med købet af Dynateam A/S får vi skabt et it-konsulenthus, som har mere end 250 kunder indenfor de forretningsområder, som vi fokuserer på,” lyder det fra Consit Gruppen.

De 20 medarbejdere i Dynateam, der har Bjarne Søballe som direktør, flytter nu fra Herlev til Albertslund, hvor Consit Gruppen holder til.

Cambridge Analytica-chef stopper

Chefen for nu omstridte britiske Cambridge Analytica, Alexander Taylor, er færdig på posten efter kun godt en måned i det varme sæde.

Her afløste han den 'rigtige' topchef, Alexander Nix, der blev suspenderet, da Facebook-skandalen brød ud i lys lue.

Men nu er det altså slut.

Selskabet meddeler, at Alexander Taylor vil returnere til sit tidligere job som chief data officer for at 'fokusere på forskellige tekniske undersøgelser.'

Selskabet har endnu ikke meddelt, hvem der afløser Alexander Taylor som ny topchef for det ballade-ramte selskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere